keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kuura-hupparimekko ja ilmaiskaava

Ompelin hupparimekon Papun Earth-trikoosta



Ompelin hupparimekon Jujunan Kuura-mekon  ilmaiskaavalla  Papun Earth-trikoosta. Kangas löytyi lomareissulta Papun Pop Up-kaupasta Nokialta.


Papun Earth-trikoossa on hienoja matoja.



Papun ja Neulomon Pop Up

Onko lomailua ilman ompelua? No on tai tavallaan ei. Pistäydyttiin pikalomalla Nokian Edenissä klik* ja oli ihan mahtava juttu, että siellä  lähellä oli silloin Papun ja Neulomon  Pop Up! Mies kysyi oliko varmasti ihan sattumaa? Oli, oli!

Hamstrasin kankaita, kuin  hurmoksessa, sillä olen tykännyt Papun neuloksien laadusta. Sieltä lähti mukaan useampi metri Papun Earth-trikoota ja hillitysti muutama kassi muutakin. Löysin laarista myös sitä etsimääni ruskeaa Dream-pellavatrikoota.    Ruutua ja sinivalkoista jotakin löytyi vielä kilohintaan Neulomon puolelta. Mukaan tuli valmiitakin vaatteita ja sukkia. Ihania! Siis oikea löytöjen päivä ja äidin loma oli saanut kirsikan. Pop Up ilmoituksen bongasin onneksi ajoissa Papun facebook-sivulta.



Neulomon tulevat Pop Upit löytyvät täältä! 



Näissä jos missä on paljon keskeneräisiä. Mitä näistä ompelisi? Kurkkaa Craft Candidaten Keskeneräisten keskiviikko. 

Kuura-hupparimekko on kyllä tosi kiva vaate. Tulee varmasti pidettyä.

Ilmainen hupparikaava! 



Kotiin oli sitten ihan hirveä kiire. Kotona poltteli Jujunan ihana Kuura-mekon  ilmaiskaava klik ja se oli heti päästävä ompelemaan.  Olipa hauskaa koota kaava A4-tulosteista, kun tytöt halusivat auttaa. Siinä paperiarkkien teippaamisessa on jotain koomista, mutta ei lopulta niin paha mitä luulin.  Eli tulostettavat kaavat menevät jatkoon jos vain on tulostin.

Kuurassa on hyvä raglan-malli ja aion käyttää sitä vielä moneen juttuun. Itselle yläosan kaavan koko oli 44 ja alaosan 40. Yhdistin koot vain yhteen.  Suosittelen mittataulukon käyttöä ja siitä mittaamalla saa itselle sitten sopivaa.  Oikaisin kaavassa hieman ja tein selkäosan yhdestä palasta. Sovitaanko niin, ettei minulla ole notkoselkää?

Papun Earth ja Noshin puuterinpinkki joustocollege tuntuivat ihan parhaalta yhdistelmältä. Trikoo on mukava kun ei ole liian kuuma ja joustocollari toimii hyvin jämäkästi hupussa ja taskuissa.  Mekon helma on tehty collegesta alavaralla. Kuosi on minusta ihana ja harmi etten voi kuvailla sitä  nuorekkaaksi kuulostamatta itse vanhalta.

Tein omasta mekostani 10 senttiä pidemmän, sillä on kiva pitää mekkoja sukkahousujenkin kanssa, vaikka ihan töissä. Tosin ehkä asuni sopisi paremmin  rentoon viikonloppuun.

Jujunan ihana Kuura-mekon  ilmaiskaava löytyy täältä klik 


Kuurassa tunnistettavaa on taskut ja hieno huppu. 



























Viikolla valoisa aika menee vielä töissä. Onneksi Aleksi otti minusta mekostani nämä kuvat pika pikaa. Kuten jo aiemmin kehuin minulla on ihanat työkaverit Muurametaloilla*. Saatat törmätä heihin nyt viikonloppuna Jyväskylän Rakennusmessuilla osastolla B 451.  Arvatkaapa onko jo hirveä talokuume? Oletko tulossa messuille?




21 kommenttia:

  1. Kiva huppari, voisin itekkii haluta!

    VastaaPoista
  2. No nyt on hauska ja rento hupparimekko! Kankaasi kuulostavat todellakin keskeneräisiltä, sillä jos yhtään arvaan oikein niin mielesi jo polttelee päästä ompelemaan niistä jotakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niistä on jo vähän ommeltu :) Tuo kangasmäärä kyllä polttelee, kun kaappiin ei enää mahdu. Pakko vähän ommella pois. Kiitos!

      Poista
  3. Todella kiva mekko ja kuosi. Minusta on ihanaa kun mekoissa on taskut. Ja huppu on myös todella kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuura-mekossa on kyllä kivat nämä taskut, ja hauska tapa ommella ne mekkoon. Kiitti, tykkään myös!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Mietinkin miten sun ompelukset edistyy? Surrutellaanko siellä viikonloppu?

      Poista
    2. Ilahduttavaa kun kysyt <3 Kiitos täällä harjoitellaan vielä ennen lopullista iskeytymistä kauniisiin kankaisiin :D Mutta kyllä mieli lepää kun käsitöitä saa tehdä. Taidat olla sitten ensimmäinen joka saa kuulla kun ensimmäinen ompeluni on valmis <3

      Poista
    3. Jään niin odottamaan! Hauska nähdä mitä olet kehitellyt!

      Poista
  5. Tykkään kovasti tuosta kuosista. Se tuo mieleeni Marimekon. Hupparimekko on kiva. Käy mainiosti sekä töissä että vapaa-ajalla. Taitava olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin hauska kuosi! Näissä Papuissa on vähän Marimekko-henkeä ja skandinavisuutta. Kiitos paljon.

      Poista
  6. Tosi kaunis vaate, tykkään just tämmöisistä rennoista mutta kuitenkin ryhdikkäistä vaatteista, ja kuosi sopii kyllä tähän loistavasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuo collari tekee siihen varmaan vähän ryhtiä. Ainakin jämäköittää vähän muuten ohutta trikoota. Tuo Papun ja Neulomon Pop Up oli kyllä aarreaitta.

      Poista
  7. Ihana tunika ja aivan ihana kuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Näistä tuli kyllä kiva yhdistelmä. Tykkään muutenkin Papun kuoseista.

      Poista
  8. Nice sport style dress, Teresa! And I love that it has a hood! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! This is my casual "nothing to wear"-style hood-dress and it's quite comfort too. There is a free pattern-link if you like to try!

      Poista
    2. Thanks! This is my casual "nothing to wear"-style hood-dress and it's quite comfort too. There is a free pattern-link if you like to try!

      Poista
  9. Kuurassasi yhdistyy kyllä hyvin malli ja kuosi! Ja kiitos vinkistä yhdistellä ylä- ja alaosaa eriparina: oman Kuurani tein yhdellä ja samalla koolla, niin alaosasta tuli reilu ja jouduin kaventamaan melkoisesti. Olisi siis pitänyt tehdä samoin kuin sinä, siksi jaoin vinkkisi kaavanpiirtämiseen omassa postauksessani. Se on vaan jotenkin jännittänyt, eri kokojen yhdistäminen, mutta ensi kerralla olen sitten rohkeampi. :)

    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Yleensä vertaan vielä luottokaavaa näiden uusien päälle, niin osaa arvioida muodon vielä paremmin. Mietin, että voisi kaventaa reilumminkin, mutta olen synnynnäinen telttailija 😂 Ihana nähdä miltä sinun Kuura näyttää!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡