perjantai 14. lokakuuta 2016

Tassutossut ja tumput vauvalle

Neuloin itse suloiset vauvasukat ja lapaset

Neuloin meidän vauvalle herttaiset tassulapaset ja sukat. Valkoiset pienet tumput ovat kuin kissantassut. 


Valkoisiin lapasiin huovutin neulalla pienet anturat. Sopii hyvin "karhupukuun".


Tulimme juuri lenkiltä sisälle ja sain samalla napsaistua muutaman kuvan teillekin. Hereillä ollessaan näistä viuhtokäsistä ei kuvissa näkyisi, kuin valkoisia viivoja.Hassu kuin kissan tassu! Neuloin vauvalle ihanat tassusukat ja lapaset. Idean sain neulomastani peitosta johon huovutin pupun kuvan. Mietin jo silloin mitä kaikkea voikaan huovuttaa neuleen pintaan ja tämä idea välähti miltein heti. Tosin toteutukseen meni pieni tovi. Kylmät ilmat tulivat ja meidän vauva kasvaa hirveää kyytiä, joten tassutumputkin tulivat tarpeeseen.

Tämä oli nyt ensimmäinen testi idealleni ja ehkä seuraavaan pariin sommittelen noita tassun anturoita vähän pidempään. Oli taas niin kiire saada valmista. Puikkojen tai huovutusneulan kanssa ei oikein voi pitää vauvaa sylissään ja kun vauva saadaan untenmaille, niin Pieni taapero ojentaa jo käsiään omaan sylivuoroon.  Nauratti että Kesäheinä ehti jo viikossa kasvaa ulos sukistaan. Onneksi sukkia riittää Kesäheinälle pitkäksi aikaa neuloinhan niitä jo raskausaikana, mutta Pienelle pitäisi sukat neuloa seuraavaksi.

Ulkona käy kova tuuli ja kylmyys ja pimeys tuntuvat tulevan sisälle asti. Olen vähän kahden vaiheilla, joko alan pukea vauvaa vaunulenkeille untuvapukuun. Vielä on vauva pysynyt lämpöisenä vaikka eilen satoi hiljalleen lunta. Nyt vauvalle on laitettu valkoinen karhupuku, äitiyspakkauksen makuupussi ja päälle olen kietaissut vielä villapeiton.  Vaunun koppa suojaa päällimmäisenä viimalta ja sateelta. Nyt nuo merinovillaiset lapaset ja sukat lämmittävät vielä puvun sisällä. 

Tumput ja sukat ovat kudottu valkoisesta Novitan BabyWool-langasta. Katsoin että Adlibrikselle oli tullut edullisia Baby merinovillalankoja. Aloitukseen 40 silmukkaa ja käytin ohuimpia puikkoja mitä löysin korista olisiko 2 tai 2,5 ?. 

Sukkiin olisi voinut tehdä kärjen kavennuksen toisella tavalla. No jaa, tämähän oli vasta suunnitteluasteella.
Tassusukistakin tuli aika hellyyttävät, eikö?

Olen muuten oikeasti miettinyt, miksi Kesäheinälle ei ole hirveästi pinkkejä vaatteita. Onkohan söpömmät kuosit olleet sinisenä, vai onkohan niissä ollut parempi alennus? 


Valittelin viimeksi, että nyt joutuu taas etsimään ihmisvaatteita netistä. No siinä kävi taas niin, että tilasin Pienelle lämpimän fleece-kerraston ja farkut. No ehkäpä jatkan tätä kulkuani juoksuhousuihin ja teknisiinkerrastoihin vuorautuneena. Eihän siellä leikkipuistossakaan ole näkynyt pitkään aikaan ketään.  Paitsi se lehtiä kottikärryillä työntänyt mies juuri silloin, kun leikin liukumäessä apinaa. Sellaista se on välillä.
4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡