Kuvittele miltä maistuu sitruunainen juustokakku yhdistettynä lakritsikuivakakkuun. Tämä maistuu juuri siltä!
Tämä on maidoton juustokakku, jossa on lakritsikuivakakkupohja. Se maistuu supersitruunalta ja lakritsilta eikä siinä ole tietoakaan kauravispin mausta! Tämä kakku on elämys! |
Hih! Laiskan äidin kurpitsat! |
Salmiakki ja laku ovat kyllä hyviä yhdessä . Tuli muuten kiiltävä pinta! |
Minusta kakusta tuli hyvän makuinen aikuiseen makuun. Ei liian makea. |
Monesti kun alan leipomaan alan leipomalla tavoittelemaan jotain tiettyä makua. Kuvittelen miltä kakku maistuisi etukäteen ja lähden ideoimaan millä tavoin se saavutettaisiin ja tietenkin maidottomana. Olisi niin helppo ottaa Kinuskikissan valmis resepti, mutta maidottomuus tekee asioista vaikeampia.
Nyt suussani maistui supersitruunainen juustotäyte, vahva lakritsisalmiakki yhdistettynä mehevään kuivakakkuun. Niin ja resepti pitäisi tehdä kaapista löytyvillä tarvikkeilla!
Meillä on uusi "kuulustelu"-valo. Aika kiva tuo jätesäkeistä tehty tupsuviiri. Sen ohjeen löydät täältä. |
Kakku sopii hyvin mustavalkoiseen teemaan. Harkitsin muuten kakkupohjan värjäämistä, mutta ehkäpä parempi näin. |
Sain Jyväskylän Confetista yhteistyössä tämän kakkusoihdun. Sen nimi on Jääsoihtu! Vau! Olipa muuten elämys! Sopisi hienosti myös syksyiseen hääjuhlaan! |
Tässä reseptissä sulatin pussillisen lakritsia ja salmiakkia kattilassa veden, margariinin ja glukoosisiirapin kanssa. Kick-patukoita ei löydy maidottomana, eikä muutakaan lakritsitoffeeta. En jaksanut lähteä käymään läpi, mitä lakritsikastikkeet sisältävät. Tätä mustaa mönjää tuli kakkupohjaan ja päälle kuorrutteeksi. Maidoton juustokakkutäyte on tehty yosa-jugurtista, soijasta ja plantin kauravispistä. Liivatteella ja kuivakakkukerroksilla korkea kakku pysyy koossa. Erikoista kakkupohjassa on se että se onkin kuivakakkua! Ja hyvää olikin!
Kuten jo kerroin mummi oli katsomassa tyttöjä, niin minulla oli aikaa leipoa. Täytyy kyllä sanoa että syksy on kyllä todella synkkä. Oma mielikuvitus lentää ja selkäkarvat nousevat pystyyn, kun Pieni kertoo mörön tulevan. Ei ihme että Halloween-juhla ajoittuu vuoden synkimpään aikaan. Ymmärrän kyllä miksi juhlassa pukeudutaan kuolleeksi, jotta pyhät miehet eivät veisi elävää mukanaan. Hui kauhistus! Kaikkea se pimeä teettää ja on teettänyt.
Meillä on jo Pienelle puku odottamassa, hän ei vielä sitä itse tiedä. Äitinsä taas on näyttänyt noita-akalta jo pitkän aikaa, joten asuhommat ovat kunnossa. Juhlat tosin vielä puuttuvat, mutta voidaanhan me pyytää joku kaveri kylään, kun koristeetkin roikkuvat valmiina. Tosin tämän kakun kanssa ollaan jo Halloweenia juhlittu jo moneen otteeseen.
Meillä on jo Pienelle puku odottamassa, hän ei vielä sitä itse tiedä. Äitinsä taas on näyttänyt noita-akalta jo pitkän aikaa, joten asuhommat ovat kunnossa. Juhlat tosin vielä puuttuvat, mutta voidaanhan me pyytää joku kaveri kylään, kun koristeetkin roikkuvat valmiina. Tosin tämän kakun kanssa ollaan jo Halloweenia juhlittu jo moneen otteeseen.
Maidoton Haamujengin Supersitruuna-lakritsikakun resepti
Raaka-aineet:
Kakkupohja:
4 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kauramaitoa ( käytin oatlya)
n. 1 dl lakritsimönjää
Lakritsimönjä:
1 pussi Pandan lakuja
1 pieni rasia salmiakkia
0,5 dl glukoosisiirappia
3 rkl maidotonta margariinia ( käytin flora laktoositon)
1 dl vettä
Sitruunatäyte:
1 prk Yosa-sitruunajogurttia
1 prk Planti kauravispi
1 rkl Luomu Soijavalmiste
2 sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
3 liivatelehteä
1 dl sokeria ( saa laittaa lisää jos haluaa)
1 dl sokeria ( saa laittaa lisää jos haluaa)
Valmistusohje:
Käyttämänivuoka oli 17 cm Ø ja 7,5 cm korkea Lidlistä. Jos on mahdollista että on kaksi samanlaista vuokaa, jaa taikina kahteen vuokaan. Korkeassa vuoassa saattaa jäädä kakku keskeltä raa-aksi jos taikinaa ei jaa. Käytin lopuksi reunakalvoa, jonka avulla kakun voi hyydyttää yli vuoan. Jos teet kakun matalaan isoon vuokaan reunakalvoa ei tarvita.
Tee ensin pieni satsi lakritsimönjää kakkupohjaa varten.
Pilko lakritsi pieniksi paloiksi. Laita kattilaan 1/4 lakritsista, 6 salmiakkia, pieni nokare margariinia, ruokalusikallinen glukoosisiirappia ja loraus vettä. Kuumenna seosta liedellä niin pitkää kun lakritsi ja salmiakki sulavat nesteeksi. Hämmentele ja keittele hiljalleen. Tässä menee hetken aikaa ja vettä voi lisätä ajoittain.
Tee kakkupohja.
Voitele vuoka maidottomalla margariinilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään: vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Lisää jauhot käyttäen siivilää. Sekoita kumikaapimella sekaisin.
Lisää maito ja sekoita.
Lisää jäähtynyt lakritsimönjä ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan. ( Jos sinulla on 2 samanlaista vuokaa, niin olisi parempi jakaa taikina kahteen vuokaan. Silloin kakkupohja kypsyisi tasaisemmin. )
Laita uuniin ja anna olla uunissa n. 45 min.
Ota uunista ja irrota vuoasta.
Tee juustokakkutäyte.
Pese sitruunat kunnolla tiskiharjalla.
Raasta sitruunan kuoret, vältä valkoista kuoriosaa.
Laita liivatelevyt kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
Laita puolet sitruunamehusta kattilaan, kiehauta ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä. Lisää 3 rkl sokeria ja sekoita.
Sekoita keskenään yosa-jugurtti, kauravispi ja soijavalmiste. Kaada liivatemehuseos mukaan ja sekoita.
Lisää sitruunankuori ja loppu sitruunan mehu. Sekoita.
Lisää 1 rkl sokeria.
Tässä vaiheessa voit maistaa ja lisätä sokeria jos maku on liian hapan, niin lisää sokeria.
Kokoa kakku:
Leikkaa kakku 4 osaan tai noin 2,5 cm korkeisiin siivuihin.
Pese vuoka ja vuoraa se elmukelmulla.
Lado pohjalle kuivakakku, sen päälle juustokakkutäytettä. Lado kerroksittain niin että ensimmäisenä ja viimesenä on kuivakakkupohja.
Laita kakku hyytymää jääkaappiin. Hyvä olisi antaa kakun nukkua yön yli.
Kumoa kakku lautaselle, saat kakun irrotettua helposti elmukelmun avulla.
Tee sitten lakritsi täyte. Pilko lakritsit. Laita aineet kattilaan ja keitä, kunnes lakut ja salmiakit ovat lionneet massaksi. Voi lisätä keittäessä hiukan vettä ajoittain.
Kun lakritsimönjä on hiukan jäähtynyt kaada se kakun päälle. Anna valua.
Voit askarrella sokerimassasta ja lakupaloista haamuja kakun koristeeksi.
Ihanan karmivaa viikonloppua!
Törmäsin vasta Baby Shopin juhlatarvikkeisiin. Ihan mielettömän söpöjä juttuja! Olisi pitänyt eksyä tänne aikaisemmin! Haluan nuo kaikki! |
Oi nam! Oli varmasti hyvää. :)
VastaaPoistaOli kyllä! Tuo pohja oli ihan jättihyvä tuohon sitruunaan.
PoistaNäyttääpä todella herkulliselta.. lakritsi on minun herkkua, nam, nam♥
VastaaPoistaKiitos! Jos tykkäät sitruunasta myös, niin tää vois olla just sun kakku!
PoistaSiis onko se kakku jo syöty? Voi ei, ajattelin voisinko tulla teille kylään! :)
VastaaPoistaUpea kakku. Et ole kyllä yhtään laiska, kun keksit ja toteutat näin ihania juttuja.
Halloween-satsumat ovat hauskoja ja nuo pikkuhaamut a i v a n ihania.
Mukavaa viikonloppua! <3
Hih! Tämä kakku on jo syöty. Usko pois syöjiä on riittänyt. Eno ja serkkuni piipahtivat kylässä ja meillä on ollut kakkuaamupalaa.
PoistaSaa tulla, mutta pitää tehdä sitten uusi kakku. Täytyy pistää mies kauppaan, lakut on kadonneet. Pieni tykkäsi myös leipoa haamuja ja vaivihkaa ne on myös syöty. Ihanaa viikonloppua!
Onpas hyvännäköinen kakku. Toimii varmasti :)
VastaaPoistaKiitos! Oi voi, kyllä himottaisi tehdä uusi.
PoistaIhana kakku!
VastaaPoistaJa näyttää super herkulliselta!😋
Ja kauniit Halloween koristeet!
Kivaa lauantaita sinne!
Meillä juhlitaan Halloweenia ensi perjantaina!
Kiitos! Kiitos! Voi kun voisi tarjota maistiaisia netin välityksellä! Odotan kyllä innolla teidän kekkereitä! Varmaan on tulossa karmeat juhlat, tai siis vallan kauhean ihanat! Ihanaa lauantaita!
PoistaKuulostaa ihanalta, njams. Nuo haamukoristeet on söpöjä, hyvä idea!
VastaaPoistaKiitos! Haamukoristeet oli kyllä helppoja ja pitää leipoa useamminkin taaperon kanssa sokerimassasta. Pitää vain olla silmä kovana ettei massa katoa suuhun leipoessa. :P
PoistaOnpa muhkea kakku! Lakritsi ja sitruuna sopivat kyllä täydellisesti yhteen! ♥
VastaaPoistaKiitos Ave! Nyt kyllä voi sanoa onnistuneensa ainakin maun suhteen. Teillä näytti olevan kauheat Halloweenit myös! ♡ ❤
Poista