torstai 2. maaliskuuta 2017

Mitä jos raakakakussa ei kaikki ole raakaa?

Tein raakasuklaa-epäraakakakun. Mitäh?

Raakasuklaakakku on helppo tehdä! Meidän kakussa ei kaikki ole niin raakaa, mutta askel oikeaan suuntaan on otettu. Kakku on niin Oh lalala! Ja sopii monelle allergikolle vaihtamalla raaka-aineita! 

Voiko raakarakussa sitten käyttää jotain epäraakaa? 


Leivoin raakasuklaakakun ihan itse! Muistatte varmaan kun kävin Foodin raakasuklaakurssilla ja kerroin, että sain sieltä mukaani kassin herkkuja. Nyt kun joka puolelta kuulen hehkutettavan, miten upeita raakakakut ovat, niin piti ihan kokeilla. 

Raakaleivonnassa tärkeää on että ainesosia ei ole kuumennettu yli 42 asteen, joten kaikki raaka-aineiden ruokamolekyylit ovat vielä samassa muodossa. Meidän keittiössä raakaruoka on ihan uusi juttu, joten kaikkea kaapista ei löytynyt raakana. Ajattelin että raakaruoan hyvät ja terveelliset vaikutukset eivät katoa mihinkään, vaikka joukkoon sekoittaakin jotain "epäraakaa". En tiedä teinkö nyt emämunauksen ja tuhosin jotain pyhää.

Kysyin sitten nolona jälkeenpäin voiko niin tehdä? Voi, mutta onko järkeä laimentaa kalliita ja terveellisiä ruoka-aineita, jollain halvalla, ravinteettomalla ja epäterveellisellä? Totta!

Mietin makeuttaisinko kakun uudelleen siirapilla raakanektarin sijaan tai korvaisinko kookoskerman edelleen kaurakermalla. Kyllä vain, jos muut ainekset kaapista löytyvät. Parempi on suklaan suussa, kuin kaapissa.

Nyt jos unohdan laimentamisen, niin onhan tämä jo iso askel raakakakun teossa. Hienoa havahtua siihen mikä ruoka on arvokasta ja mikä on täytettä, vähän kuin lisätty tärkkelys vauvan hedelmäsoseessa.  Niin ja onhan valmistustekniikka nyt hallussa!




Muumit ovat tulleet meille jo keittiön tabletteihin ja servetteihin. Minulla on muuten uusi tee-ihastus! Se on Teeleidin Chai Puerh! Ihan mieletöntä raakakakun kanssa! Kupissa ei ole kahvia vaan oikein tummaa teetä!  Heidän verkkokaupassa vaihtuu joka viikko avajaistarjoukset! 

Raakasuklaakakun päällä on kaikkea terveellistä. Nuo valkoiset ovat mulperimarjoja, punaiset goji-marjoja, mustat hapankirsikkaa. Sitten päällä on kaakaonibsejä jotka sopivat kaikkien suklaakakujen koristeluun ja raakasuklaaraetta. Pihistin ne omasta raakasuklaanvalmistuspaketista. 

Mutta kakku oli epäraakuudestaan huolimatta Oooo la la-superhyvää!  Pohjaan liotin cashewpähkinää, joukkoon raakakaakao nibsejä, raakahapankirsikoita, neitsytkookosöljyä ja makeuttamaan joulusta jäänyttä siirappia.

Päälle sulatin maitosuklaalta maistuvaa raakasuklaata ja sekoitin sen vispatun kaurakerman joukkoon. Mikä kakusta teki erikoisen oli nuo hapankirsikat!

Kokeilin yhteen testikakkuun survoa kuivatut hapankirsikat liotuksen jälkeen hilloksi kakun päälle. Oli kyllä namia! Toisessa kakussa kirsikat ripoteltiin koristeeksi.


Täällä siis ensimmäinen askel on nyt otettu. Pakko sanoa että tykkäsin ja tykkäsivät myös kaikki testimaistiaisiin osallistuneet. Tätä tehdään ehdottomasti uudelleen maksoi mitä maksoi!



Raakakakku on hyvä tarjottava juhliin kun halutaan joku kakku allergikoille ja vegaaneille. Nyt kun täällä ollaan maidottomalla, niin kakku tuo niin paljon iloa suklaan ystävälle.   

Melkein raakasuklaakakku resepti

Raaka-aineet:

Pohja:

3 dl cashewpähkinöitä (manteleita voi olla osa)
2 - 3 rkl tummaa siirappia ( korvaa hunajalla, kookosnektarilla tms)


Täyte: 
100 g Foodin 52 %M!lk raakasuklaata ( ei sisällä maitoa)
1 prk Plantin kaurakermaa (korvaa kookoskermalla, se on se valkoinen jähmettynyt osa kaakaomaitopurkissa)
Päälle:
Kuivattuja hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä

Valmistusohje:

Laita pähkinät likoamaan n. tunnin ajaksi.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Sulata kookosöljy vesihauteessa.

Laita pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen. (blenderi on minusta tosi huono, mutta sauvasekoittimeen laitettava silppurikulhossa tulee hyvä massa! katso kuva

Lusikoi massa irtopohjavuokaan, tasoita ja laita vuoka jääkaappiin.

Sulata raakasuklaa vesihauteessa.

Vatkaa kaurakerma ja sekoita siihen sula raakasuklaa. Kookoskermaa ei tarvitse vatkata.

Laita seos kakkuvuokaan jäähtyneen kakkupohjan päälle.


Koristele ja ripottele pintaan kuivattuja hedelmiä, marjoja, kaakaonibsejä ja raakasuklaata.

Laita kakku jääkaappiin ja nauti ihanan teen kanssa.



Aika skandinaavinen kattaus vai mitä? 

Nämä Muumi-tabletit ovat niin ihanat!   Muumimamma sanoo: Mrs Fillyjonk's house hold is exemplary symmetrical, spotless.. whereas mine.. / But I like my own way of doing it! / My family is happier than hers! / There's some extra dust for you to dust! Why don't you live in a plastic bag yourself, Madam? /

2 kommenttia:

  1. Miten upean näköinen kakku, ja ihan varmasti myös herkullinen! Slurp! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä namia! Terveellistä ja hyvää. Hauskaa että voi leipoa ilman uunia!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡