maanantai 27. maaliskuuta 2017

Tunika ja pöksyt saumurilla ensimmäistä kertaa

Miltä tuntui ja voiko itse ompelulla säästää?


Hihii! Miltä näyttää äidin ensimmäiset saumuroinnit? Ilmapallojoustocollegesta syntyi pienelle tytölle tunika ja pöksyt.

Ilmapallokangas on niin söpöä ja vielä luomua! 


Pääsin viimein testaamaan ompelutaitojani saumurin kanssa. Hurjaa! En todellakaan tiennyt, että asioita voi tehdä niin helposti!

Saumuriin totuttelu sujui oikein hyvin. Kone hyrräsi kuin kissa ja minä hyrräsin myös.  En ole koskaan kokeillut ompelukonetta kummempaa ja vähän pelkäsin kangasta leikkaavaa vehjettä.  Sauma näyttäisi olevan melko siistiä ja jatkoin ompelua samoilla säädöillä. Katsotaan miten uskallan revitellä, kun viimein uskallan hengittää ommellessani. Nyt voin helpottuneena esitellä ensimmäisiä saumuriluomuksia.


Tilasin saumuriksi Janomen


Kerroin jo aikaisemmin, että tilasin suosittelujen perusteella Janomen saumurin ja se tuli Englannista ihan meille sisälle asti kannettuna kuudessa päivässä.  Hintaa koneella oli noin 207 euroa ja se oli valmiiksi langoitettu. Mukana tuli myös kolmet eri väriset langat, neuloja ja paketti saksia. Mietin että olisi pitänyt joku suoja keksiä koneelle, mutta ehkä löydän sille sopivan muovilaatikon.

Ehkä aloitusta hieman haittasi, että ohjeet olivat vain englanniksi ja myös koneen mukana tullut pistoke oli tarkoitettu brittien pistorasioihin. Onneksi sattui kaapista löytymään yksi suklaasuihkulähteen mukana tullut adapteri.

Linkki saumurikauppaan tästä! 

Joustavaat resorihihatkin onnistuivat ensimmäisellä yrittämällä.


Resori meinaa tunikassa nousta aina ylös. 

Ompelua pelkästään saumurilla ja suuria säästöjä

Ompelin kaikkiin avoimiin reunoihin resorit, jolloin rumia tikkejä ei tule päällepäin ja saumurilla sai hoidettua kaiken ompelun.

Minulla oli odottamassa Majapuun ilmapallokuvioista luomu joustocollegea ja mustavalkoista luomu raitaresoria. Niistä syntyi pienelle neidille suloinen tunika ja kivat pöksyt.  Yritin ostaa kangasta mahdollisimman säästeliäästi ja 98 kokoiselle tytölle 40 cm kangasta ja 60 cm resoria riittivätkin hyvin asujen ompeluun. Onneksi kallista resoria jäi ylikin.

Housujen kaavat löytyvät täältä klik ja vanhaan mekkokaavaan lisäsin vain hihat ja resorin helmaan.

 Laskin että hintaa kankaille tuli 7,20+9 e =16,20 e ja siihen vielä 5,90 e postikulut päälle ja vähän lankaa, sähköä ja saumuripoistoja.

Tässä ei hirveästi säästä edullisiin henkkamaukkoihin verrattuna, mutta saan ainakin sitä mitä sattuu tulemaan. Erilaisia. Onneksi kankaat sentään ovat kauniita, pehmeitä ja luomua.

Täytyy jatkaa harrastusta, sillä Pieni tykkäsi uusista vaatteistaan oikein kovasti. Onneksi on blogi johon voin jakaa tätä ompeluharrastuksen alkutaivalta. Hauska lukea ja katsoa kun on vähän kokeneempi. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan ja tietenkin kannustusta!

Kaula-aukosta tuli jännä, mutta seuraavalla kerralla se onnistuu paremmin. 

Kyllä näillä kehtasi kummitädin kanssa HopLoppiin lähteä. Huomasitteko,  että meillä on samis pipot? Ostin valmiina kun epäilin taitojani. Saattaa jäädä viimeiseksi ostopipoksi... ehkä. 

17 kommenttia:

  1. Kivat vaatteet,hyvin onnistuit. Saumuri on kyllä ihan paras lasten vaatteisiin. Resori on kallista, tavallinen joustava puuvillneulos käy hyvin hihoihin. Lisätä voi resorit hihansuuhun, jos haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, huomasit varmaan että tein hihoissa juuri toisin päin ja joustocolleget menivät hihojen reunaan. Mietin muuten itsekin raaskinko, mutta kangas oli kiva hihoissa ja en halunnut pilata tyyliä.

      Poista
    2. Täytyy muuten ostaa seuraavalla kerralla jotain neutraalia kangasta, jos meinaa kangas loppua kesken :) . Tosiaan resori on vähän kallista!

      Poista
  2. Todella suloinen malli ja asu. Itse tehden saa yksilöllisiä vaatteita ja kaupanpäälle saa tekemisen ilon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Tekemisen ilo on kyllä iso juttu tässä hurahduksessa. Onnistuminenkin tuottaa mielihyvää! 🌹💗💗 kiitos!

      Poista
  3. Voi ihanuus mitkä kuvat ja onnistumisen iloa 💗 saumuri on kyllä helppoa tehdä yhtä ja toista, tilkkuompeluun se ei kuitenkaan sopinut niin hyvin kun olisi olettanut. Aika vähän olen saumuria käyttänyt, joskus neljähoon työhommissa kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.. olin just miettimässä miten saisin tehtyä tilkkupeittoa näistä. Saumuri taitaa olla parhaimmillaan suorissa pitkissä saumoissa. Täytyy varmaan odotella vielä niitä tilkkuhommeleita, että saa kerättyä tarpeeksi kivoja paloja ja että tämä saumuri-innostus menee ohi :)

      Poista
  4. Oi miten mukavaa, että saumuri tuntuu hyvältä! :)
    Todella kaunis asu, kivasti yhdistetty kahta kuviota... ja aivan ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara ja kiitos vielä kannustuksesta saumurin hankintaan. Joo oli niin ihanaa kun me saumurin kanssa hyrrättiin toisillemme. <3

      Poista
  5. Onpa hauska kokonaisuus! Hyvä sinä!:) Joskus tuli ommeltua paljonkin itselle, vaan viime vuosina en ole saanut aikaiseksi, en koneella, enkä saumurilla, vaikka ideoita pyörii usein mielessä. Ompelukoneeni kärähti reilun 30 käyttövuoden jälkeen, ja nyt mulla ei konetta olekaan. Jotain pientä voin käydä töissä ompelemassa, vaan taidan nykyään nauttia enemmän siitä, kun saan ohjattua toisia tekemään kivoja juttuja itselleen.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näköjään pitää vain kohdata haasteet ja alkaa tekemään. Oi harmi sinun koneen kanssa, onneksi löytyy paikka missä voi sitten touhuta. ♡ Mietin just että mihin kaappiin saan kaikki ihanat ompelukset, kankaat ja koneet ,mahtumaan. Tuo onkin hyvä että voi inspiraatiot kanavoida muille :)

      Poista
  6. Kauniit! Voisin tehä itsellenikin tuollaisen tunikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin joo! Helppohan tuo olisi ommella ihan aikuisenkin koossa.
      Kiva idea :)

      Poista
  7. Upeet!Langoitin nyt iteki taas pitkästä aikaa saumurin ja tein parit myssyt.Pitäis ostaa vähä kangasta kesävaatteisiin.Ei oo paha tuo kaulus,mulla meni pitkään,ennenku sain kauluksen hyvin.Tossa on vähän liikaa pituutta vaan tolla kauluskaitaleella,muuten se on hyvä.Melki kivempi tän ikäsillä,ettei se kaulus liian tiukka olekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.. Mä otin kauluksen varman päälle. Kun en kehdannut herättää nukkuvaa tyttöä ottaakseni mittaa.. Onhan se näppärää et paita menee myös päälle. ;) Se 70% sääntö toimii hyvin, kun on testannut että mahtuu. Vauvalla piti olla vähän reilumpi. Joo täällä ommellaa taas jotain :) Terveisiä tytöille! ♡♡♡

      Poista
  8. Ihanat ja samaa mieltä saumurista; ihan super helppo ja tehokaskin! Oma saumurini ostettiin kun odotin esikoista ja monet vaatteet tuli ommeltua. Päivähoidosta haettaessa tunnisti kyllä jo kaukaa omat lapset, kun eroittuivat henkkamaukoista helposti ;)
    Nykyään saumurilla ompelen kaikki verhot yms sisustustekstiilit, kerralla siistit reunat...
    Nyt edelleen tuo sama kone käytössä, mutta 'pajalla'...23 vuoden käyttö alkoi tuntua ja ns alavarsi murtui, mutta netistä löytyi paikka josta tilata varaosia ja merien takaa tuli viikossa osa, jonka mies asentaa viikonloppuna paikoilleen. Pellavat jo odottaa äärmäystä, jotta saan uuden pöytäliinan pääsiäiseksi ;)
    Iloisia surruutteluja <3

    VastaaPoista
  9. Kiitos! Oi kuulostaa hyvälle <3 Toivottavasti minullakin on tulossa yhtä pitkä taival koneeni kanssa ja yhtä iloisia hetkiä. Pitäisi varmaan ommella sisustukseenkin jotain. Toivottavasti koneesi tulee nopeasti kuntoon, niin pääset jatkamaan surrutteluja :) <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡