sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Mihin tarvitaan hääsuunnittelijaa?

Hääsuunnittelijoiden tapaaminen Villa Sofiassa 


Mitä hääsunnittelija tekee ja mistä sellaista voi etsiä? Tähän hain vastauksia juhlasuunnittelijoiden tapaamisessa  juhlatila Villa Sofiassa Tampereella.

Olen jo pitkään miettinyt, mitä hääsuunnittelijat tekevät? Onko kyse vain häiden somistamisesta paperipillein vai sadantonnin häiden järjestelyistä? Varmaankin sekä että. Hääsuunnittelijan homma on tuoda hääparille varmuutta, tukea ja ideoita häidensä järjestämiseen ja ihan jopa  niihin "tavishäihin".

Sain kutsun Juhlahuuman Jenniltä ja Juhlasuunnittelu Ilonasi Ilonalta hääsuunnittelijoiden miittiin Tampereelle ihanaan Villa Sofiaan. Paikalle oli kokoontunut iso ryhmä naisia ympäri Suomea keskustelemaan työstään ja rakentamaan yhteistyökuvioita. Olin kutsuttu paikalle bloggaajan muodossa tiedottaakseni teille tästä viimeaikoina kasvaneesta ammattikunnasta. Tapaamiseen oli järjestetty myös mukava infopaketti kukkien asettelusta, yrittämisestä ja valokuvauksesta. Niin ja esiteltiinhän meille myös juhlatila Villa Sofia, johon palaan vielä myöhemmin.  Päivä meni pikavauhtia ohi hyvässä seurassa ja puheenaiheitakin oli riittämiin. Keskusteluhan pyöri meille kaikille rakkaan aiheen eli häiden ympärillä. 

Onko hääsuunnittelija turhake? Itse en ole koskaan ajatellut sellaista tarvitsevani. Ennen monen nuoren hääparin tukena oli se perheen tuttu täti tai sukulainen, joka loihti juhlat käden käänteessä totuttuun tapaan läheiseen kylätaloon ja leipoi vasemmalla kädellä karjalapaistit, piirakat ja kakut pöytään. Tietenkin koko kylä oli auttamassa koristelussa, ohjelmassa ja leipomisessa. Nykyään tilanne on jo ihan toinen. Kaikilla näitä apujoukkoja ei ole tai edes sitä juhlatätiä, tai itsellä hermoja koordinoida juhlat ja sen tehtävät kaasojoukkojen toteutettavaksi. Näissä tilanteissa on varmasti syytä kysyä, mitä hääsuunnittelija voisi tehdä ja auttaa. Apua kannattaa pyytää varsinkin silloin, kun itse ei ole järjestänyt ikinä mitään. Kun asiaa ajattelee, niin jokaisessa juhlassa on melkein ne samat ongelmat, joihin etsitään ratkaisua. Kokeneelle suunnittelijalle ongelma ei ole enää ongelma, vaan normi rutiini. Se on varmasti silloin helpotus vannoutuneellekin tee-se-itse-morsiamelle.

Monihan järjestelee itse häänsä tai sitten se vanha kunnon "juhlatäti", mutta onneksi on mahdollista myös tilata valmis osa-alue juhlasuunnitelijalta tuomaan väriä omiin järjestelyihin. Tajusin vasta itsekin ettei hääsuunnittelijalta tarvitse koko häitä tilata, sillä voihan heidän tarjoamansa apu olla vaikka vain pieni osa juhlia: karkkibuffee, photobooth, kattausideat tai vaikka sitten sen kylätalon kattokoristelu. Joskus vuokrattu paketti tai muuten valmis paketti voi olla jopa sitä kaikkea säätöä edullisempi. Eikö jo kyllästytä se loputon pilttipurkkiaskartelu?

Tapaamisessa julkaistiin uudet nettisivut www.haasuunnittelijat.fi, johon on koottu juhlasuunnittelijoita ympäri Suomea helpottaakseen oman hääsuunnittelijan etsintää. Olisikohan heitä nyt helpompi lähestyä pulmineen ja kysyä millä tavoin hääsuunnittelija voisi auttaa. Eihän se kysyminen mitään maksa.

Mitä olet itse mieltä, voisiko sinulla olla käyttöä juhlasuunnittelijalle?

Tapaamiseen oli Royal Bakery Oy järjestänyt aivan ihanan kakkubuffeen. Oli aivan mielettömän hyvää!


Pöydän ääressä istui iso joukko juhlasuunnittelijoita. Paikalla oli myös juhlatarvikekaupan Juhlahumuan tytöt, hääkuvaaja Kirsi Majamäki, Tampereen häämessujen toteuttaja Satu Välimäki ja     Marrasmorsiamen Mietintöjä Katri.  Oli mukava tavata! Kiitos mukavasta päivästä!


Karkkikatu/ Cloetta tarjosi meille runsaan karkkibuffeen. Buffee oli Juhlahuuman käsialaa ja taustalla Juhlahumuan ilmapalloja. Nameja valitsee Juhlasuunnittelu Glown Mia. 

Villa Sofian kukka-asetelmat loihtii Kaisa Majamäki. Hän piti meille kiinnostavan tietopaketin hääkukista. Tapahtuman sponsoroi: Tilaisuus Villa Sofia Oy, Duni Oy, Juhlahumua, Crocus-paperi, Royal Bakery Oy, Suomen Häämedia Oy, Chic company, Karkkikatu/Cloetta


Osallistun tällä postauksella Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen. Teemana on huhtikuu. Nyt huhtikuussa aloitetaan kunnolla rakentamaan kevään ja kesän juhlia: rippijuhlia, ylppäreitä, häitä, valmistujaisia ja synttäreitä. Vielä ehtii varaamaan omiin kekkereihin apua. 

22 kommenttia:

 1. Meillä on hääsuunnittelija ja koen sen tosi paljon järjestelyä helpottavana asiana, vaikka tuleehan siitä kustannuksia :) Hey Look Oy tekee meille kaiken grafiikan save the dateista kutsuihin ja pöytäohjelmiin jne, sekä somistavat juhlapaikan.

  Olisi meillä kyllä turvaverkkojakin jotka voisivat "vanhaan tapaan" suunnitella ja järjestää meille häät, mutta kiitos ei :D olen 99 % varma että minun ja vanhempien sukulaisnaisten maut ja mielipiteet siitä mitä häissä pitää / ei pidä olla, eivät kertakaikkiaan kohtaa. Jos haluaisin häät seurojentalolle ja tarjota karjalanpaistia & kermakakkua, niin ehkä sitten. Mutta kun meidän häistä tulee aika toisenlaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tosi hyvä kommentti tähän! Tärkeä pointti tuossa juhlasuunnittelussa on se että pari saa juuri oman näköisensä juhlat ja vieläpä ilman valtataisteluja. Ihana että olette löytäneet tosi kivalta kuulostavan hääsuunnittelijan!

   Poista
 2. Ymmärrän täysin, että suunnittelijaan turvaudutaan. Onhan ne ikimuistoinen päivä joka halutaan olevan täydellinen! Itse vaan rakastan juhlien järjestämistä suunnittelua siinä määrin, et en koe suunnittelijan tarpeelliseksi. Itse olen myös haaveillut juhlien suunnittelija urasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kata ymmärrän täysin, että tekisit itse juhlat! Sinä olet niin näppärä tee-se-itse-nainen! Se olisikin kiva työ! Pitäisi varmaan keksiä joku kiva työ myös rinnalle, kun aina ei ole juhlia tiedossa.

   Poista
 3. Vaikuttaa ylelliseltä - häiden suunnittelija. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, hääsuunnittelija varmaan tuo sen luxus-säväyksen juhliin.

   Poista
 4. Hääjuhla on ainutkertainen tapahtuma. Ammattisuunnittelija loihtii onnistuneet puitteet. Näissä kuvissakin näkyy kaunis kädenjälki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Villa Sofian kukka-asetelmat ja kattaus oli kyllä ihastuttavat. Tykkäsin myös Juhlahuuman karkkibuffasta, tekijöiden kädenjälki tosiaan näkyy. Noita kun lähtee itse toteuttamaan niin on kyllä kova homma.

   Poista
 5. Ihanat samppanjaruusut. Minulla oli niitä sinisten anemonioiden kanssa pyöreässä kimpussani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne ovatkin kauniita! Vuokkoja näkyy nyt aika paljon hääkimpuissa. Taitaa olla nouseva trendi!

   Poista
 6. Eksoottisia kuvia minulle täysin tuntemattomasta aiheesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä sinulle pitää kehittää jotain juhlan aihetta, niin ei jää aihe vieraaksi :) Vähän namia, kakkua!

   Poista
 7. Kyllähän tuo varmasti helpottaa, varsinkin jos löytää suunnittelijan joka on just samalla aaltopituudella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa ollakin se juju tuossa työssä. Suunnittelijan pitää olla kyllä tuntosarvet pystyssä siitä mitä asiakas haluaa. Itse en ole varma osaisinko lukea ihmisiä niin hyvin.

   Poista
 8. Kauniita kuvia. Ja varmaankin sait paljon uutta tietoa ja innoitusta erilaisten juhlien järjestelyihin. Pienet juhlat voivat olla kauniit, kun taidolla suunnittelee. Innolla oottelen syksyllä tulevia juhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolta tuli ihan mukavasti kaikenlaista tietoa ja vinkkiä. Niin meilläkin aletaan suunnittelemaan ristiäisiö ja 2 v. synttäreitä. En tiedä järjestetäänkö meille babyshowerit, toivottavasti :)

   Poista
 9. Meillä oli ystävätiimi suunnittelemassa ja kaasokin pääsi vähällä, aika vähällä itsekin. Kaikki tehtiin yhdessä itse pienellä budjetilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hienoa, että on ystäviä valmiina auttamassa ja yhdessä saa aikaan kyllä paljon! Yhteisöllisyys on varmaan mukavinta pienen budjetin häissä varsinkin kun joukosta löytyy yksi idearikas kapteeni.

   Poista
 10. Kiinnostava postaus (ihanat kuvat!) ja kommentitkin ovat mielenkiintoista luettavaa. On se hyvä, että nykyisin pari saa valita melko vapaasti omannäköisensä juhlan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan totta! Minustakin on aika hauska, miten monille tämä herättää ajatuksia. Niin monelle on kyllä tärkeää saada juhlasta näköisensa. Meilläkin on kyllä mahtava juhlatäti olemassa, joka olisi kyllä toteuttanut toiveitani, mutta hääpaikalla oli oma pitopalvelu ja hommat ja toiveet hoituivat sitä kautta. Aika rautaisia ammattilaisia myös nuo pitopalveluiden ja hääpaikkojen tädit.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡