tiistai 5. huhtikuuta 2016

Suloinen vauvakortti poikavauvalle

Vauvahuumaa korttiaskartelussa

Askartelin hempeän norsukortin  poikavauvan perheelle. Kortti koostuu pitsistä, kehyksistä, massapalloilmapalloista, norsusta ja paperikukista. 

Jätin korttiin ihan pienen tyttömäisen yksityiskohdan antamaan väriä. Norsut tuovat onnea silloin, kun niiden kärsät sojottavat ylöspäin.

Olen tänä keväänä saanut askarrella suloisia kortteja vauvoja saaneisiin perheisiin. Yksi onnistuneimmista korteista on tämä norsukortti joka meni keramiikkakaverini perheeseen. Minusta on hienoa huomata, miten inspiraatioita ammentaa vieruskaverista ihan tiedostamatta omiin töihin. Nyt olen huomannut lasittaneeni kaverin tapaan viimeisimmät keramiikkatyöni valkoisella entisen värikirjokokeilujen sijaan. Ihan mukavaa vaihtaa töistä ajatuksia, inspiraatiota ja samalla jutella vauvajuttuja.

Halusin askarrella melko hillityn, mutta suloisen kortin. Jotenkin omaa vauvahuumaa helpottaa näiden söpöyksien askartelu ja samalla saa omat ajatukset kohdistettua myös uuteen tulokkaaseen. Askartelin aaltopahvista pienen norsun ja päällystin sen silkkipaperilla. Leikkelin kuviosaksilla erikokoisia kehyksiä ja verhoista purkamastani pitsistä askartelin korttiin kivan taustan mustavalkoisen kuviopaperin kanssa.  Kortin kruunaavat tietenkin raidalliset paperikukat. Ohje näihin paperiruusuihin löytyy täältä. Kuulema kortti oli hillittyine väreineen oikein onnistunut.

Kortti oli pieni paperipussi, johon voi nyt säilöä kaikki ihanat pienet vauvamuistot. Keräsimme keramiikkaporukan kanssa lahjaksi myös ihanat villaiset junasukat, jotka piilotimme pussiin. Kortti ja lahja olivat saajalle mieleen ja myös lahjan antajille.

Korttipussiin oli kirjoitettu myös ihana teksti:

"Kauneimmat asiat elämässä eivät ole nähtävissä. Ne ovat tunnettava sydämellä.”

— Antoine de Saint-Exupery, Pikku Prinssi


Olen ihastunut näihin massapalloilmapalloihin. Massapallo halkaistaan jykevillä saksilla ja painetaan hieman soikioksi. Massapallo päällystetetään sitten silkkipaperilla ja ylimääräinen paperi jätetään alaosasta liimaamatta ilmapallon suuaukoksi. 


Tältä vauvakortti lopulta näytti. 


Osallistun tällä postauksella osallistun MakroTex -haasteeseen, jonka teemana on iloinen. 


28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Vauvoille on niin ihana tehdä kortteja, kun ovat söpöjä itsekin. ♡

   Poista
  2. kyllä totta 3 olis itsellä niin suloisia

   Poista
  3. Ai ihana :) 3 kanssa on jo tekemistä, mutta Triplasti söpöyttä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi etten ehtinyt kuvata söpöjä junasukkia. Mutta ehkäpä joskus saan sellaiset kudottua itsekin. Ihana askarrella iloa iloisiin tapahtumiin.

   Poista
 3. Hieno kortti! Söpöt kortit söpöille vauvoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se vauva-aika myös söpöä ja ihanaa. (aika kultaa muistot)

   Poista
 4. Voi että sä olet niin kätevä käsistäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen harjoitellut ja inspiroitunut oikeiden askatrelijoiden blogeista. Nyt näitä söpöstyksiä on vähän helpompi tehdä.

   Poista
 5. Näistä saa iloa niin askartelija kuin saajakin vielä vuosien kuluttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askartelu on kyllä ilo! Toivottavasti korttipussista on iloa saajallekin. :) Kiitos Sini!

   Poista
 6. Kädentaitojen jälkeä on ilo katsella ja todella iloiseksi minut teki tuo aprillipäivän postauksesi eli onnea, onnea, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on ilo tehdä ja antaa myös. Kiitos, kiitos paljon! Ihana oli viimein tulla kaapista ja kertoa iloisia uutisia.

   Poista
 7. Jestas, upea kortti! Massailmapalloidea täytyykin laittaa mieleen!

  Kiva, että kortille löytyy paperipussin muodossa jatkokäyttöäkin. Olisi valtava sääli, jos noin hieno teos unohtuisi laatikon uumeniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo paperipussikortti-idea on jalostunut nyt ajan myötä. Kun pieni syntyi, niin hän sai lahjaksi ihania pieniä lahjoja kauniissa pienissä paperikasseissa. Niitä söpöjä kasseja olen vaalinut ja säilönyt niihin muistoja. Kortit ovat meilläkin laatikoiden kätköissä, eihän niitä oikein voi käyttää mihinkään. Hih.

   Poista
 8. Tuon kortin saaja ilostuu stavarmasti!

  VastaaPoista
 9. Aivan mahtava, nuo ilmapallot on ihan huiput. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti idealle löytyy käyttöä :) Askartelu on kyllä kivaa!

   Poista
 10. No on kyllä suloinen kortti. Sinun korttisi ovat ihanan runsaita. :) Tykkään kovin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen yrittänyt ottaa mallia teistä kokeneemmista ja saada korttiin nykyään muutakin, kuin onnea-tekstin. Hih!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡