keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ensi kertaa hääpukuliikkeessä

Miltä tuntui mennä hääpukuliikkeeseen rouvana?

Onko hääpukuihin ja juhliin hullaantuminen normaalia? Kävin ensimmäistä kertaa hääpukuliikkeessä katsomassa pukuja. Kohteenani oli Morsiusgalleria Tampereella.


Sain päähäni mennä hääpukukauppaan ihan extempore ollessani Tampereella. Minulla ei oikeastaan ole edes mitään oikeaa syytä mennä liikkeeseen pyörimään, mutta ajattelin, että hääblogin kirjoittajan olisi ainakin hyvä saada kokemusta asiasta. Tunsin oloni jollakin tavalla pervoksi tuijotellessani hivelevän valkoisia pukuja ja huntuja. Olisin halunnut kokeilla niistä melkein jokaista sillä kai tämä on jonkinlaista hulluutta intoutua häistä ja juhlista näin pitkään omien häiden jälkeen.

On pakko tunnustaa, että en ole koskaan sovittanut hääpukua liikkeessä. En edes nyt sillä minulla ei ollut aikaa varattuna sovitukseen. Miltäköhän se olisi tuntunut? Hain fiiliksiä testaamalla huntua ja tosiaan liikkeessä on kyllä aivan ihanan imartelevat peilit. Minulla oli iso kynnys astua hääpukuliikkeeseen silloin kun se oli ajankohtaista. Kuvittelin, että hääpuvun osto olisi jotain liian hienoa minulle ja sitten ylimielisen myyjän opastamana ostaisin budjettiini nähden ylimitoitetun puvun miellyttääkseni häntä ja osoittaakseni että on minulla rahaa. En uskaltanut! En vain uskaltanut!

Aivan ihanat strassit koristivat tämän sweetheart-puvun miehustaa. 

Hääpukuliikkeessä oli paljon erilaisia pukuja ja eri hintaryhmistä. Joissakin puvuissa oli jopa -80% alennus. Ehkäpä joku niistäkin saa trendikkään aikaiseksi korjailemalla.

Liikkeessä oli paljon myös hääasusteita ja vöissäkin oli monta kaunista mistä valita. Miehille oli myös oma osasto.

Kiertelin pukujen keskellä etsiessäni jotain kaunista kuvattavaa ja tajusin että nyt häiden jälkeen pukuja katsoo jo ihan eri tavalla. Nyt puvuille antaa enemmän mahdollisuuksia sillä omissa hääjärjestelyissä tuli sokeaksi muille kuin niille juuri meidän häitä koskeville jutuille. Samalla kuitenkin lajittelin pukuja mielessäni trendeittäin uusiin ja vanhoihin. Oli hauska huomata, että vaikka hääliikkeessä ei ole käynytkään, niin kolmen vuoden aikana on tullut nähtyä aika monta pukua.

Seurasin sivusilmälläni myyjiä ja pukuja sovittavia asiakkaita ja onneksi luuloni oli väärä myymisen suhteen. Asiakkaita ja heidän apujoukkojaan kulki ulos miettimään rauhassa päätöstään unelmapuvusta. Kynnykseni madaltui siltä osalta hieman ja oli hienoa että sain luvan kierrellä pukujen lomassa kamerani kanssa.

Liikkeen sivuilta löytyi myös oma hääpukuni hintoineen, mutta mekkorekissä puku ei tullut vastaan. Olisinkohan ihastunut siihen enää uudelleen? Liikkeessä oli kyllä suuri määrä eri tavoin miellyttäviä mekkoja. Melkeinpä paljouden pula.


Nuo jättihelmaiset tyllipuvut ovat nyt kysytyimpiä kertoi yksi liikkeen myyjistä. Iltapukumaisia pukuja kysytään melkeinpä vain häihin joita vietetään ulkomailla. Ei ihme, tyllihelmaa on  kyllä lähes mahdotonta saada pakattua matkalaukkuun. 

Tuonpuku strassilla ja röyhelöhelmalla näyttää etäisesti tutulta. Ihana!

Morsiusgalleria ja varmaan muihinkin hääpukuliikkeisiin kannattaa varata aika, jotta löytyisi vapaa sovituskoppi ja aikaa myyjältä. Tuolla myyjät vaikuttivat rennoilta ja mukavan tavallisilta, joten pelkoni ylimyyvistä myyjistä olikin ihan turha. 

Oma pukuni löytyi vuosia sitten käytettynä ja tilasin siihen mitoiltaan sopivan pitsitakin Kiinasta. Otan vastaan kivitykset, sillä minulla ei yksinkertaisesti ollut varaa ostaa uutta pukua ilman lainaa.  Tavallaan on kyllä harmi, että kokemus uuden puvun hankinnasta jäi puuttumaan. Olisiko pitänyt antaa itselle edes pieni mahdollisuus hairahtua ja kokea sovittamisen ja ihastumisen ilo?

Millaisia kokemuksia teillä on?  Onko antaa vinkkejä miten varautua sovitukseen tai hääpuvun ostoon?Lisää juttuja hääpuvuista
 löytyy täältä.
Täytyy muuten tähän väliin sanoa, että ei tämäkään ei ollut kaupallinen yhteistyöpostaus. Ideat juttuihini tulevat yleensä, kuin salama kirkkaalta taivaalta ja julkaisen postauksen nopeammin ennen kuin jaksan  mainostamista lähteä edes ajattelemaan. Kerron kyllä sitten, kun jutussa on ollut ihan oikea sponsori.  

Tarkemmin kun mietin, niin olihan tällä juttulla  sponsori. Se oli Juhlasuunnittelu Ilonasi, jonka kyydillä pääsin Jyväskylästä Tampereelle ja takaisin. Tämä juttu syntyi kun odottelin kyytiä kotia päin. Kiitos Ilona! Lähdetään toistekin reissuun! Tässä House of Brandonin alekoodi: 20% lisäalennus jo alennetuista tuottesta koodilla MDSNS Tarjous voimassa 24.4.-1.5.2016.

6 kommenttia:

 1. Kauniita pukuja! Olisipa ihanaa kierrellä tuollaisessa liikkeessä.
  Tottakai hääpuvun voi ostaa käytettynä, sehän on järkevää ja ekologista. Hääpukuun liittyy paljon tunteita, mutta sehän on kuitenkin vain vaate.
  Omastani en kyllä luovu. Taisin nähdä jossain TV-ohjelmassa hääpuvun kauniisti ripustettuna makuuhuoneessa. Ehkäpä minäkin pelastan puvun laatikosta esille ainakin joksikin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin näin tuon ohjelman ja kauhistelin miten puku saattaa muuttua keltaiseksi ja laikukkaaksi sillä tavalla säilytettynä. Kaunis se oli silti, ehkä se oli vain kuvausten aikana esillä. Niin totta! Eihän sitä tarvitse koko kesäksi esille laittaa. Hääpukuliikkeissä pitäisi ehdottomasti olla rouvien omat päivät, joissa voisi vapaasti käydä sovittelemassa pukuja. ♡

   Poista
 2. Minäkin kävin tuolla etsimässä itselleni sitä lyhyttä mekkoa, mutta en löytänyt. Kiva liike kuitenkin ja ihan rauhassa sai pukuja katsella, vaikka ei sovitusaikaa ollutkaan.

  Omani ostin Jotain Käytettyä-tapahtumasta, vaikka se uusi puku olikin.
  En ehkä raaski luopua puvustani koskaan. Kummastakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kiva! Oli minustakin mukava liike, minun ennakko-odotukset olivat, kuin sillä Lidl-miehellä. Nytkään en nähnyt liikkeessä kovin montaa lyhyttä pukua, ehkä en osannut edes katsoa.

   Aika kiva tuo Jotain Käytettyä-tapahtuma, onkoha sitä tänä vuonna? Hih. Minäkin olen hamsteri ja en luopuisi omastani, paitsi jos sitä tytär pyytäisi häihinsä. Saa muuten nähdä tuleeko kuinka monta sisustuspostausta nyt keväällä jossa esitellään häämekkoa somisteena.

   Poista
 3. Ihania pukuja! Omaa kokemusta ei oo, mutta siskon puolesta joo.
  Varattiin sovitus aika ihan vain huvikseen, tosin tarkoituksena heillä oli mennä naimisiin, mutta ei vielä mitää päätettyä.
  Mutta sillä reissulla pukuvuokrattiin ja vuosi ja kuukausikin päätettiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai nyt ihan lähiaikoina? Ihanaa varmaan päästä touhuamaan siskon kanssa häitä. Aika hienoa että löytyi puku ja melkein hääpäivä samalla reissulla. Jännittää varmaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡