maanantai 18. huhtikuuta 2016

Juhlapaikka Tampereella Villa Sofia

Vanhan  ajan juhlatalo keskellä Tamperetta

Villa Sofia on kaunis juhlapaikka ihan lähellä Tampereen keskustaa. Se on monille tuttu hääpaikka ja varaukset sinne kannattaa kysellä hyvissä ajoin. 

Villa Sofian historia

Villa Sofia on ihana juhlatalo ihan Tampereen keskustassa Tammelassa. Se on toiminut juhlien paikkana jo kymmenisen vuotta, mutta talolla itsellään on pitkä historia. Taloa alettiin rakentamaan sisällissodan jälkeen 20-luvulla, kun työläisten asuttama alue oli valkoisten toimesta pommitettu lähes maan tasalle. Jäljellä oli vain savupiippujen raunioita.  Uudelleen rakentamisen aikana alueelle nousi uusia taloja ja kolmen perhettä alkoi rakentamaan yhteistuumin kivitaloa alueen puutalojen keskelle. Tarina ei kerro miksi muurariperheellä loppuivat rahat, sillä olisi luullut että uudelleen rakentamisen aikana muurareilla olisi ollut kovasti kysyntää. Tampereen kaupunki lunasti talon sen valmistumisvuonna 1921. Pommitetulla kaupungilla oli pulaa vuokra-asunnoista ja kaupunki vuokrasi taloa 90-luvulle asti, kunnes myi talon sille joka purkaisi talon edullisimmin.

Onneksi taloa ei purettu, vaan arkkitehtiopiskelija ihastui taloon ja ehdotti sitä ystävälleen Heini Niklas-Salmiselle entisöintikohteeksi. Perhe etsi vielä paikkaansa maailmalla ja sillä aikaa arkkitehtiopiskelija hoiti talon kunnostuksen diplomityönään. Pakko sanoa, että ihan mahtavaa jälkeä! Talo huoneineen on todella kaunis ja perheen maailmalta keräämä tietotaito ruokaan ja juhlien järjestämiseen näkyy. Aika loistava kokonaisuus!

Kattaukset ja kukka-asetelmat kuuluvat talon juhlapakettiin. Tähän kattaukseen ei ole paljoa lisättävää ja kauniit huoneet eivät koristelua kaipaa. Moni morsian tilaa Villa Sofian kukkataituri Kaisa Majamäki-Lehtoselta myös hääkimput ja kukkavieheet. 

Pöydät on nyt aseteltu niin että ne jatkuvat huoneesta toiseen. Puheiden aikana vieraille viedään mikrofoni, jotta kaikki vieraat kuulevat mistä on kyse. Näin vieraat voivat istua paikoillaan ja kuulla letkautukset vaikka istuvatkin eri huoneissa. 

Valoisassa eteisessä on käynti pihan puutarhaan ja holvikattoiseen kellaritilaan. 


Juhlapaikka Villa Sofia

Nyt talossa elämä on yhtä juhlaa! Kaunis talo toimii nyt paikkana ihanille juhlille. Juhlat Villa Sofiassa on kokonaispaketti, johon kuuluu tilavuokra, tarjoilu, kattaukset kukat ja ruoat. Siis ihan kaikki mitä juhlissa voidaan tarvita. Minusta on juhlissa tärkeää, että juhlien tilaajan ei tarvitse olla mistään huolissaan, vaan että kaikki hoituu "ihan itsestään". 

Ihastuin talon keveään tunnelmaan ja ystävällisiin ihmisiin. Valoisat huoneet ja kauniit kattaukset tekevät paikasta erityisen ja olo oli tervetullut. Kiertelin taloa ja huomasin että tilat muotoutuvat monenlaiseen juhlaan. Yläkerran valoisissa huoneissa on tilaa ruokailla ja istua kunnolla alas kahvittelemaan. Näissä huoneissa tunnelma on kepeä ja jos iloisa olisi sana käyttäisin sitä.  Kellarista löytyy holvikattoinen tila viinikellarityylisiin iltameininkeihin. Kellarin hämyisessä tilassa järjestetään kokkauskursseja ja viihdytään intiimisti. Ihan paras paikka häiden loppuillan bileisiin. 

Kesäisin Villa Sofian kaunis piha soveltuu myös puutarhajuhliin. Kuvittelin jo mielessäni paperilyhtyjä omenapuihin ja viinilasien kilistelyä omenapuiden alla hyvässä seurassa. Viineistä puheen ollen juhlapaikalle voi viedä omat juomat ja se onkin monille kriteerinä juhlapaikkaa valittaessa. Niin ja tietenkin hyvä ruoka! Ruoka maistui niin hyvin että ahmiessani unohdin kamerani ja ruoan kuvaamisen.

Oli mukava tutustua tähän vanhaan kauniiseen taloon ja  oli hienoa että pääsin siellä käymään, sillä itsellämme ei ole juhlia tulossa Tampereella. Linkkaan tähän  Turistina kotikaupungissani-postauksen Villa Sofiasta, jossa he viettivät kauniita häitä. On muuten mahtava blogi!  Satuin lukemaan postauksen ennen kuin tajusin olevani kutsuttu samaan paikkaan juhlasuunnittelijoiden tapaamiseen. Ei kai tuohon postaukseen ole mitään lisäämistä. 


Tässä Holvikellarissa on ihana tunnelma. Täällä on kuulema vietetty pieniä häitä, joissa ohjelmanumerona oli kokkauskurssi. Tila on kuin tehty juhlien loppuillan drinkkibaariksi.

Oi nuo ovet! Nämä käsintehdyt ovet ovat tilattu kaukomailta saakka. Ne tekevät kellarimaiseen tilaan oman säväyksen.Muita hääpaikka-aiheisia
postauksia löytyy täältä!6 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava paikka! Onneksi talo säilyi, kyllä se kaunistaa kaupunkia.
  Kysymäsi kasvi on valkoinen sinisade, koko nimeltään Wisteria floribunda 'Longissima Alba'. Tavallisen lilan lisäksi sinisateissa on myös valko- ja vaaleanpunakukkaisia.
  Ihastelin postauksiasi myös Google+:n puolella, mutta siellä ei näköjään voi jättää kommenttia, jos ei kuulu aiheena olevaan yhteisöön. Plussia voi kyllä antaa. :)
  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Minustakin on hienoa että talo jäi ja sillä on arvoistansa käyttöä.

  Ihan mahtava tuo sinisade, niitä saa näköjää Suomessakin sinisenä. Minulla on kohta ihan pikkuruinen piha, johon sellaisen voisin istuttaa. Oi oi!

  Se muuten on kuin puusta roikkuva lupiini. Kiitos ihanasta kukkapostauksesta, minäkin haluan Italiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisade varmaan kannattaisi istuttaa astiaan, jotta sen voi kantaa talveksi kellariin tms. paikkaan. Ihan Etelä-Suomessa taitaa olla niitä maahan istutettuina, talveksi sitten köynnös lasketaan maahan suojaan.
   Minulla on siemenestä kylvettyjä liilanvärisiä, mutta ne ovat niin nuoria etteivät kuki vielä. :)

   Poista
  2. Kiitos Sara! Muistin juuri että minulla on pelargoniat ja hortensia varastossa "talvehtimassa". Saa nähdä miten niille on käynyt. Ainakin siellä on ollut kylmää ja pimeää.

   Poista
 3. Wau miten upealta näyttääkään toi mesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sun hääpaikkapommi tänään oli kyllä aivan mahtava! On kyllä hieno idea jos vaihtoehtona on hääpaikka Helsingissä

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡