torstai 14. huhtikuuta 2016

Maidotonta mansikkajuustokakkua uudesta levitteeestä

...älä tule paha kakku!

Testasin maidotonta tuorejuustomaista levitettä juustokakun teossa. Tämä mansikka-raparperijuustokakkuresepti kaipaa vielä vähän kehittelyä.


Moni kakku päältä kaunis. Tykkään amerikkalaisesta juustokakusta yleensä. Se sopii myös raskaana oleville, sillä pehmeät juustot ovat odottavien äitien kieltolistalla. Kypsennettynä juustoja voi syödä. Jos juhliin on tulossa odottavia äitejä kieltolista on hyvä villkaista läpi, sillä tuntuu että kaikki hyvä on kielletty tai siis niitä ei suositella.

Löysin viimeinkin tuorejuustomaista maidotonta levitettä jota voisi käyttää maidottomaan juustokakkuun. Jeees! Totta se on tein juustokakkua ihan ilman maitoproteiinia.

Päätin samalla tyhjentää pakastinta mansikoista ja raparperista, sillä tuo umpijäähän tekeytynyt kaappi pitää sulattaa ennen muuttoa. Ei uskoisi että muuttoon liittyy ihan lukematon määrä asioita joita pitää vielä hoitaa. Ajattelin että mansikoista ja raparperista tulisi ihanan pinkki mansikkainen juustokakku Amerikan malliin. No olihan se lopulta sellainen. No jaa!

Miehen mielestä juustokakku oli hyvää ja pieni ahmi kakkua suuhunsa myös nopeaan tahtiin ja pyysi jopa lisää. Aika outoa. Pieni on kyllä näissä asioissa rehellinen ja osaa jo kertoa milloin joku ei maistu hyvälle. Silloin hänen silmänsä kapenevat viiruiksi ja suusta tulee tyly kommentti "PAHAA". Mistä lie oppinut?

Kuten arvaatte, ei mennyt siis ihan niin kuin Strömsössa. Tai olisi mennyt, jos nyt en kertoisi etten tykännyt kakusta. Eihän me oikeasti tiedetä onnistuvatko Strömsöön leipomiset aina, sillä on helppo hymyillä ja sanoa: "Gott, gott". En ole varma inhoaako herkät makunystyräni pakastemansikan makua leivonnassa vai oliko inhokkini tuo raparperi-mansikka-leviteyhdistelmä. Syy voi hyvin olla minun yliherkistyneissä aisteissa ja pakastemansikan maussa. Söimme pienenä itsemme ulos pakastemansikoista, joita oli jäisenä ihana raastaa lusikalla välipalaksi. Siis sen jälkeen kun kaakao oli loppu ja lihaliemikuutioista oli maistettu pala varmistukseksi siitä ettei se ollut toffeeta.

Tarkempaa reseptiä en tästä halua tehdä, sillä näiden sivujen leipomusten pitää mennä makutestistäni läpi.  Mutta laitan tähän suuntaa antavaa ohjetta jatkokehittelyä varten. Aion kyllä kokeilla levitettä vielä uudelleen vadelmilla ja sitruunalla. Se ei voi makujensa puolesta mennä pieleen ja ehkä levite toimisi hyvin suolaisessa piiraassa. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan näitä maidottomia tuorejuustonkaltaisia levitteitä ei ole aiemmin tullut vastaan ja varmaan moni muukin on tämän kaltaista tuotetta kaivannut.


Mitä opimme tästä?

 • Aina voi niellä tappionsa ja tehdä uuden. Ehkä vähän myöhemmin. 
 • Reseptit on hyvä testata ennen juhlia
 • Kannattaa tunnustaa heti, että oli pahaa, sillä joku saattaa luulla että muutkin reseptit ovat pahoja.

Neuvoja ja vinkkejä miten reseptistä tulisi syötävä otetaan vastaan.


Mansikka-raparperijuustokakkua voisi kokeilla kesällä uudelleen, kun mansikat ja raparperi ovat vielä tuoreita. Niin ja ihan oikealla mascarponella.
Olin kerrankin tyytyväinen ottamiini kakkukuviin. Vaikka kakku ei ollut minusta niin hyvää, tämä oli ainakin hyvää kuvausharjoitusta.
Testasin maidotonta ja soijatonta Oatlyn påMackan maustastamatonta levitettä juustokakun teossa. Levite toimi kakussa melko hyvin ainakin rakenteeltaan.

Suuntaa antava resepti pahalle maidottomalle mansikka-raparperijuustokakulle

Leivoin murotaikinpohjan maidottomalla margariinilla ja sen päälle tein Oatlyn levitteestä juustotäytteen. Laitoin täytteeseen koko purkin levitettä, desin sokeria, desin kauramaitoa, yhden kananmunan ja 3 rkl perunajauhoja. Sulatin mikrossa täytteeseen pakastettuja mansikoita ja raparperia.  Kakku oli tunnin uunissa, 175 asteessa. Tarkempaa reseptiä en tästä halua tehdä, sillä näiden sivujen leipomusten pitää maistua minullekin. 

Voihan se olla että aromit olivat päässeet ohuisiin pakastepusseihin ja tehneet mansikoihin tai raparperiin oudon maun. Pakastimessa oli myös aika vahvatuoksuista saksankirveliä.  


Tänään 17.4.2016 on Rapunzellilla ilmaiset toimituskulut!

4 kommenttia:

 1. Hauskan näköinen kakku, hiljaa hyvä tulee! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih totta! Ehkä olisi pitänyt olla vaan hiljaa ja kokeilla uudelleen joskus. Mutta joo ehkäpä joku muukin on kaivannut tuollaista levitettä kokeiltavaksi näin kevään juhlien alla.

   Poista
 2. Kakkukuvat hienoja, varmaankin kakku hyvää, jos pikkunen on siitä tykännyt. Hyvä vaihtoehto meille, jotka ei niin makeasta välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi sentään kakku edes näytti hyvälle. Olisi ehkä voinut lisätä sokeria täytteeseen. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡