tiistai 7. maaliskuuta 2017

Vauvan harlekiinipuku

Ihania ompeluhurahduksia! 

Ompelin itse suloisen harlekiiniruutuisen joustocollagepuvun vauvalle. Ompelukone on saanut kyytiä, kun olen hurahtanut hankkimaan kotimaisia kankaita. Ihana huomata, että kangaspalat muutuvat ihan oikeiksi vaatteiksi ja se ei lopulta ole vaikeaa.


Kesäheinä kasvaa kovaa vauhtia. Onneksi uusia vaatteita syntyy nopeasti, kunhan äiti saa painaa ompelukoneen poljinta rauhassa. 


Ompelin vauvalle harlekiiniruudullisen puvun joustocollegesta. Olen pikkuhiljaa tilannut kankaita ja en ole raaskinut niitä käyttää. Nyt tuntuu niin hyvälle kun kankaasta syntyy jotain ihan oikeaa ja käyttökelpoista. Ja vielä hyvännäköistä. Näitä juttuja piti tehdä raskaana ollessa, mutta voi näitä touhuta äitiysloman loppupuolellakin.

Kaavan pukuun otin vanhasta collegehaalarista ja lisäsin siihen senttejä sivuihin. Kaavasta tuli oikein kelpo ja muunneltava. Leikkasin housujen ja yläosan välistä kaavan kahtia, niin kokoa voi säätää vauvan kasvaessa  pituutta. Hihoihin ja lahkeisiin voi sitten ommella pidempää resoria.Minulla on nyt ihania pinoja kankaita odottamassa ompelua : Noshilta, PaaPiilta ja Majapuulta
Resori käännetään kahtia ja ommellaan sisäpuolelta, joten vaatteen ulkopuolelle ei jää rumia ompeleen jälkiä. Minulla ompelutikki on kuin harakan hyppyjä lumihangella, onneksi siis ompeleet eivät näy päällepäin.


Jätin hupun pois ja kokeilin tehdä naruilla säädettävän kaula-aukon. Ei hätää! Ei, Vauva ei kuristu.  Tein resorikankaasta kujan ja pujotin narun sinne sisälle. Ompelin narun monesta kohtaan kiinni, kun olin saanut aukon oikean kokoiseksi.  Naru ei liiku nyt mihinkään, eikä aukko enää kiristy. Oli pakko saada joku pinkki juttu poikamaiseen haalariin ja helppo ratkaisu juuri oikean kokoiseen kaula-aukkoon. Tykkään itse beigestä ja sinisestä, mutta pitää jollakin kertoa että Kesäheinä on tyttö.

Hauska nähdä, että näinkin kokematon ompelija saa siistiä aikaiseksi. 

Mies toi minulle kauppareissulta yllätyksen toivomani PaaPiin -kaavakirja lapsille klik*. En tiedä osaanko ommella ihan oikeiden ohjeiden mukaan. En tiedä en ole vielä kokeillut.  Oli kauniita kuvia vaatteista PaaPiin kuoseissa. 


Toinen kiva yksityiskohta on vinottainen vetoketju jonka suojana on raidallinen kaitale. Ompeluhuumassa en huomannut raaskinut ostaa vetoketjua, mutta niitä on onneksi kassillinen molemmilta tytöiltä pieniksi jääneissä ja puhkipidetyissä yöpuvuissa. Ratkojan kanssa löytyi juuri sopiva.


Välillä ompelukone sanoo kling ja silloin pitää pysähtyä, leikata sykkyrä ja nyhtää imaistut langanpätkät singerin sisuksista! Onneksi mennään vielä innostuksen voimalla yli näistä vastoinkäymisistä.

Minulla oli niin kiire ottaa puku käyttöön ja kuvattavaksi etten ehtinyt ihan viimeistellä loppuun silmäneulan kanssa. Mutta kyllä tällä puvulla muskariin kehtaa lähteä.
Kaikki menee nyt suuhun. Isosiskolta tippuneet leivät ovat suurta herkkua. Onneksi ne ovat niin hyviä että kuuluu Mammmammm. Silloin tulee jo kiire katsomaan, mitä hyvää tällä kertaa löytyi. Leikkimatto on ollut kovassa käytössä, pääset siihen postaukseen tästä

Puku tulee nyt kovaan käyttöön. Kesäheinä on nyt 7 kuukautta ja kovasti mennään eteenpäin. 


Jos tekee mieli saada kaavaa, niin laita kommenttia. Kaavat ovat minulla säilössä piirrettynä leivinpaperille. Ai, niin kaikki kuvissa näkyvät on itse ostettuja ja maksettuja.2 kommenttia:

 1. Voi että ihana puku 😍 itekin ompelen lapsille vaatteita.

  http://jaahypenkki.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja jäin seuraamaan. Jänniä aikoja sinulla siellä ja hyvää aikaa ommella ennen pienokaisen tuloa. Ihanaa odotusta! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡