lauantai 18. maaliskuuta 2017

Vaatteita vauvalle ja kankaiden kuosisuosikit!

Onko olemassa lääkettä ompelukuumeeseen?


PaaPiin Twigs-trikoosta syntyi pusero ja loppu Noshin Huippu käytettiin housuihin. Ompelukoneellakin saa nättiä aikaiseksi.

Uskokaa pois, ennen kuvien ottoa molemmilla oli sukat. 

Ompelin vauvalle ompelukoneella trikoovaatteita. Kesäheinä sai uudet housut, paidan. Käytin aikaisemmin tekemääni jumpsuitinkaavaa molempien ompeluun. Täydellinen kaava! Tässä otetaan vielä haparoivia askeleita ompeluharrastukseen, mutta tunnen jo suurta voiton riemua, että saan aikaan jotain ihan oikeasti käytettävää.  

Ihan hyvin näitä on voinut tehdä ompelukoneellakin, mutta se vie ihan liikaa aikaa. Kaula-aukot tuottaa, vielä ongelmaa, mutta kyllä se siitä. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Löysin PaaPiilta ihanaa Twigs-kangasta  ja resorina on Noshin puuteria. Se on ihan super ihana ja tuntuu niin hyvälle ja pehmeälle sitä hivellessäni.



Kesäheinällä oli hieno poseerausasento. ♡
Noshin puuterinvärinen resori sopii ihan kaikkeen ja ihan kaikkialle sitä on ommeltukin.

Sormiani kuumottaa! Odotan kuumeisesti sitä saumuria. Olen joutunut vähän hiljentämään ompelutahtia, että kankaita olisi jäljellä kun se koneeni on viimein täällä. Tilasin sen Janomen Englannista. Tulisipa se jo, minulla on niin paha ompelukuume. Siihen ei varmaan ole muuta lääkettä kuin ompelu.


En uskaltanut ostaa sitä Lidl:n Singeriä. Ajattelin, että tarvitsen saumurin joka sallii hölmöyteni. Nyt haluan vain huristaa sauman kerralla kiinni ja unohtaa hyppymyttylankojen purkamiset ja ommella hermoja menettämättä sauman yhdellä kerralla kiinni.


Oma satasen Singeri toimii nyt taas. Ilmeisesti suurimmat ongelmat ompelukoneessa ovat olleet huonosti asetettuja lankoja ja langan pätkien jumiutumista alalankalokeroon tai oikeastaan kaikkea mahdollista. Singerissä kuuluu käyttää omaa neulaa, sillä ongelmat loppuivat vaihdettuani neulan ja putsattuani koneen. Ja hommaa hankaloittaa kun pakitus hajosi takuuajan jälkeen.


Pidetään sormia ristissä, etten tilannut uutta murheenkryyniä.
Nyt jokainen sauma on ommeltu ensin suoraan ja tikattu siksakkia perään.

Muutama kangas odottamassa.



Halusin esitellä mitkä ovat omat kuosisuosikkini. Edelliset kankaat pitää käyttää ensin pois ja sitten pääsisin tilailemaan :


Nämä löytyvät PaaPiilta. Iso Hippu, Ompeluhuone, Twigs, Talvi, Linnea neuloo, Jussi.


Majapuun ihanuudet:Tiikeri, Hortensia, Ilmapallo, Lehti, Mustat kuviot, Ötököitä

Mikä on sinun kuosisuosikki? Laita ihmeessä linkkiä niin päästään yhdessä kuolaamaan! ♡♡♡

Niin jos blogi ei ole tuttu, niin muita postauksia on helppo selata blogit.fi:ssä.

Meillä on vielä vähän flunssa ja on vähän veto pois. Pysykää kuivina ja lämpiminä! Ihanaa viikonloppua!



18 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita kankaita.. ja todella somia vaatteita olet ommellut. Mukavaa viikonloppua sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sormia syyhyttää päästä ompelemaan lisää. Hurahdus. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Kyllä sinä olet sitten taitava! :)
    Tyylikkäitä kankaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, opetteluvaiheessa vielä, taitoa onneksi karttuu tekemällä. Vielä ei uskalla nurjaa puolta kummemmin näyttää... ♡

      Poista
  3. Kauniita vaatteita! Ja hatunnosto sitkeydelle ommella saumat ompelukoneelle 👍 Vimman kuosit on nyt omia lemppareita, mutta on monella muulla on myös ihania 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih.. Sitkeys on toinen nimeni! ;) Onneksi kankaat ovat olleet ompelijaystävällisiä. Niin joo, Vimma on aika kova juttu. Lettikuosia on niin hurjasti näkynyt jo pitkään. Pitääkin käydä kurkkaamassa olisiko jotain muuta.

      Poista
    2. Kävin just kurkkaa ja siellä oli niin söpsö kultakalakuosi, että lähti tilaukseen.. kiitos vinkistä! Tuolla Aarre-kidillä oli myös kivoja kankaita.

      Poista
  4. Niin kaunista ja käytännöllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kiva askarrella jotain ihan käyttöön tulevaa.

      Poista
  5. Voi ei miten ihania kankaita ja vaatteita! Olispa itsekin yhtä taitava - mä aina naureskelen että pärjään kyllä pöydän tekemisessä mut pöytäliinan kanssa olisin pulassa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden resorien alle saa piilotettua ruman hyppytikin, joten ihan kuka vaan osaa. Kyllä mullakin menee sormi suuhun kun se ompele tulee näkyviin, niin tai pöydän teossa. Kiitos Suvi!

      Poista
  6. Ihanat ja raikkaat kuosit kankaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Minustakin kankaissa on kivempia kuoseja kuin valmisvaatteissa. Tosin niihin kivoihin kalliimpiin vaatteisiin ei olisi varaa. Suomalainen työ maksaa, joten teen itse :)

      Poista
  7. Aivan ihania kuoseja! Ompelukärpänen taitaa puraista myös minua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä just juon kahvia ja aloin himoitsemaan meduusaleggiksejä itselleni.. Tuli vastaan instassa. https://ommellinen.fi/kauppa/kankaat/digitrikoo-meduusa-musta/ Varo vaan puraisusta, siitä nousee ompelukuume! Ihanaa ompelukuumeilua sinne!

      Poista
  8. Oi että noi pökät on niin söpöt, teetkö mulle kans! :D Hitto kun ois tilaa pitää konetta täällä, ompelisin varmasti melko paljon ite vaatteita!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jyväskylän kirjastolla on saumuri ja ompelukone käytössä ihan lankamaksua vastaan? Olen ollut sinne menossa, mutta helpompi kun nämä pyöriäiset ovat täällä http://www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto/kasityoneuvontapöydän alla eikä kiusaamassa tätejä :D

      Poista
    2. Joo ja voin tehdä pöksyt heti, kun mun saumuri tulee :D Tuo vaan kangasta..

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡