maanantai 29. toukokuuta 2017

IIks kotilohyökkäys! Toimiiko etanateippi?

Lehtokotilot popsivat hortensiani. Tänä kesänä ollaan puolustusasemissa!

Illansuussa kotilot lähtevät liikkeelle ja kohteena ovat terassini kukkaset! Eikö niitä pysäytä mikään? Testasin toimiiko etanateippi. 


Viime kesänä kotilot jättivät marketat rauhaan, mutta hortensiani olivat suurta herkkua. 


Sieltä täältä kortteiden ja heinänkorsien päällä nökötti kotiloita tuijottaen nälkäisenä terassini kukkia. Niitä oli joka paikassa ja tuntui, että ne olivat etenemässä suoraan kohti pihaamme. Taisteluni on varmasti epätoivoista, mutta en anna periksi nyt taistellaan viimeiseen orvokkiin. Viime vuonna kotilot popsivat hortensiani ja tänä vuonna en anna herkkuja ilman taistelua!

Olin bongannut kuparisen etanateipin ja päätin kokeilla. Teippasin sitä terassin ruukkuihin ja toivon, että kukat jäisivät rauhaan.  Tuli hirveä kiire, kun kotilot olivat jo niin lähellä. Paketissa luki, että lima ja kupari muodostavat sähkövarauksen kotiloliman osuessa siihen. Kuvittelisin että ruukuni ovat turvassa, mutta ilmaiskuille en voi mitään.

Toimiiko etanateippi kotiloille? Oli ihan pakko testata. Luulin näkeväni kipinöitä ja salamointia. Ei näkynyt. Harmi. Ilmeisesti kotilot eivät vain tykkää kupariteipistä. Tämä kaveri yritti vältellä teipin yli kulkemista ja etsi kiertotietä houkutuskukille. 

Tämä teksti lukee etanateippipaketissa. Pitää siis muistaa ettei saa jättää renkaaseen aukkoja, kun teippaa sitä ruukkuun. Ostin tämän Clas Ohlsonilta. Näin teippiä myös Biltemassa. Täytyy sanoa että ruukuista tuli aika trendikkäitä. Pitää käydä ostamassa teippiä askarteluun ja tuunaukseen. Aivan ihana tuo kupariteippi, vaikka tuolin jalkoihin!  Täytyy odottaa kunhan kaikki tarvitsijat saavat ensin ruukkunsa suojattua. 


 Eilen yritin saada pihan vieressä olevaa kotilokantaa pienenemään. Keräsin kotiloita ämpäriin kuin mummo mustikassa ja tuntui, että satoa riitti poimittavaksi. Pieni ja iskä tulivat myös keräämään ja varmaan naapurit ihmettelivät, miksi perhe on peppu pystyssä pusikossa. Ämpäri täyttyi nopeasti kotiloista ja kaadoin päälle vielä vähän puhdistusainetta. Aion kaivaa niille syvän joukkohaudan tuonne takametsään. Kuulostaa kyllä aika synkälle, mutta nyt on kyse elämästä ja kuolemasta.

Nyt odotan illan hämärtymistä ja uutta invaasiota. Onneksi terassilla on sentään markettoja, ne eivät kelvanneet viime kesänä ahnaille rellestäjille. Muuten niille kelpasi orapihlajasta lähtien kaikki. Tänään kotiloita oli huomattavasti vähemmän.


On pakko uskoa, että kaikkia kotiloita ei saa kerättyä pois, mutta helpottaa kun niitä yrittää kerätä kesän alussa pois. 


Tämän kuvan jälkeen tulikin jo kiire peittelemään kukkia yöksi nukkumaan. Nyt on hallanvaara. 16 kommenttia:

 1. Noita kotiloita oli ainakin viime kesänä tosi paljon. Nyt en ole huomannut meijän pihassa, mutta läheisellä kävelytiellä kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan! Niitä oli kyllä viime kesänä tosi paljon ja raksahteli jalan alla kävelytiellä. Toivotaan, että ei olisi niin paljon.

   Poista
 2. Tuo teippi on tosiaan tyylikästä!
  Ihania kukkasia... ja karmeita kotiloita. Täällä Itä-Suomessa niistä ei ole vielä vaivaa, mutta Italiassa niitä oli paljon. Ensin yritin mm. olutansalla, mutta sitten turvauduin myrkkyihin ja koetin kerätä kaikki pois, ettei niitä jäisi lintujen tai siilien syötäväksi.
  Voimia taisteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että kotilot eivät ole vielä levinneet sinne. Jotenkin harmillista, että taimien kanssa pitää olla niin tarkkana jos kotiloita ei omalla alueella ole. Kulkeutuu niin helposti kukkien mukana. Olutansa toimii varmaan paremmin etanoihin ja miehiin ;) Kiitos tsempistä!

   Poista
 3. Nää on kyllä niin ärsyttäviä tuholaisia.Mä jos näen lenkillä näitä, kerään koirankakkapussiin jokaisen joka tulee vastaan :D :D

  VastaaPoista
 4. Voihan etana!
  Taitaa tuosta teipistä olla jotain hyötyä.
  Kaikenmaailman jauheet, kalkit ja mausteet on joskus tullu kokeiltua.

  Lempeitä kesäpäiviä sinne ja toivotaan lämpöä myös!

  P.s. Vihdoin löysin blogiisi! Netti toimii täällä miten sattuu ja aina herjasi jotain kun yritin blogiasi etsiä! Nyt tärppäsi ja jäin heti lukijaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaude!Kiitos! Olen joskus reunustanut kukkapenkkejä tuhkalla. Syy selvisi miksi maljakoissa ja ruukkuissa on näkynyt kuparia. Hienoa että löysit! Olen kyllä yrittänyt linkittää ahkeraan Kukkailotteluun. Tervetuloa!

   Poista
 5. Tulipa kivan näköiset yksityiskohdat ruukkuihin :D Meillä ei pihalla etnaoita ole näkynyt, mutta tuolla ulkona kävellessä aina jalkojen alla rapisee ikävästi, etenkin loppukesästä kun on jo hämärää eikä niitä näe kunnoll.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiinnitän niihin enemmän huomiota. Tuttua! Kotilot liikkua asfaltilla paremmin kun on vähän kosteaa. 😆jalkakäytävät muuttuvat kai niiden valtateiksi.

   Poista
 6. Näyttää tosi kivalta tuo kupariteippi! Melkein voisi käydä ostamassa sitä ruukkuihin muuten vaan kun on niin nätin näköistä :D

  Meillä ei ainakaan vielä ole näkynyt paljoa etanoita, toivottavasti ei tulekaan! Toivottavasti teilläkin helpottaa ongelma tuolla teipillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tykkään myös tuosta teipistä! Mietin saisiko sitä tilattua jostain halvemmalla. Muutamia vuosia sitten kotiloita ei ollut vielä täällä. Toivon, että auttaa ainakin ruukkukukkien suojaamiseen.

   Poista
 7. Mä en ole ennen edes tajunnut ajatella asiaa, mutta nyt kun on tuo oma pieni piha ja istutin ekaa kertaa terassille kukkia niin alkoi ihan pelottaa, että koska tuommoiset tuholaiset ryömii apajille. :D Tsemppiä sinne torjuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, no hyvä että tuli puheeksi :) Suosittelen teippausta tai toinen vaihtoehto on jahdata niitä illansuussa. Kiitos kaikki tsemppi on tervetullutta! Otuksilla on ylivoima ;)

   Poista
 8. kavinporot auttaa ,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuulemma! Ja pitää myös hortensian sinisenä. <3 Kiitos vinkistä !

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡