lauantai 26. elokuuta 2017

Tee-se-itse rintaliivit! Mun ensimmäiset Make Brat! + Video

Ompelin itse kaarituelliset rintaliivit!

Ompelin ensimmäiset rintaliivit Make Bran kaavoilla ja tarvikkeilla. Tein rintaliivien teosta videopäiväkirjan. Kurkkaa miltä rintsikoiden teko näytti ja arvaa missä kohti meni pieleen!  


Rintaliivien kangas on Roon Flash and Rumble


Ompelin ensimmäiset kaarituelliset rintaliivit. Kimmokkeena ompeluun oli, että saisin maailman ihanimmat itsetehdyt bikinit klik*. Niistä postasin jo aikaisemmin.


Ei varmaan monelle tule mieleen lähteä ompelemaan rintaliivejä, mutta Make Bra:n avulla se on lopulta helpompaa mitä uskoisi. Uskaltauduin testata kun niin moni facebookin ompeluryhmissä oli tehnyt upeat liivit itselle ja tosiaan näin ne ihanat bikinit.   Sain Make Bralta klik blogiyhteistyönä bikineitä varten kaavat, ohjeet  ja tarvikkeet. Tarvikepaketti oli tosi hyvä sillä ihan puskista en olisi itse osannut etsiä oikeita tarvikkeita eri työvaiheisiin ja materiaalia riitti myös näihin harjoitteluliiveihin. Ohjeita seurasin tabletti ompelukoneen vierellä.


Täytyy kyllä sanoa, että rintaliivien ompelu on ollut haastavinta, mitä olen  ompeluharrastuksen parissa tehnyt. Ja hyvä niin, sillä samalla opin niin monta juttua hyödynnettäväksi muihin ompeluihin. Ja sain rohkeutta lisää!  Selvisin ensimmäisistä rintaliiveistä kuitenkin voittajana, vaikkakin rimaa hipoen.

Liivit ovat mukavat ja kangas on ihana! Napsaisin lasten syysvaatteisiin tarkoitettua Roon kangasta palasen. Ja mikä parasta sain ne bikinit tehtyä mitä lähdin näiden liivien teolla harjoittelemaan.

Ei pidä antautua ajatukselle, että en osaa, en tee! 


Aluksi en kehdannut tehdä  näistä liiveistä postausta ollenkaan, sillä minua nolotti. Liivit ovat kaikkea muuta kuin täydelliset, mutta jälkeen päin katseltuna ne olivat ihan ok. Nyt on pakko jo vähän näitä hehkuttaa. Virheitä tulee ja niihin pitää suhtautua oppituntina varsinkin näin harrastuksen alkuvaiheessa. Ei pidä antautua ajatukselle, että en tee kun en osaa. Vähissä olisi tekemiset silloin. Tämä on ihan kannustuksena niille, jotka eivät halua tehdä asioita, koska pelkäävät epäonnistuvansa. Ei se ole niin vaarallista.

Olen alkanut hyväksymään virheitä, sillä ne ovat parhaat opettajat ja seuraavalla kerralla niitä osaa jo välttää paremmin.   Nytkin virheistä oppineena osasin jo laittaa bikineihin tuplalycrat ympärykseen ja kuminauhakaan ei mennyt enää rullalle. Huolellisuus vaatii vielä harjoittelua ja ensimmäinen on aina ensimmäinen. Pitäisi vielä malttaa purkaa ja ommella uudelleen.

Tein rintaliivien ompelusta videon ja hihittelin itsekseni katsellessani videolla höpöttävää minää ja noita juttuja mitä tuossa pohdin.  Olisin saanut vielä toisen 15 minuuttia kestävän videon noista syvistä huokauksista ja hetkistä jolloin vain tuijotin eteeni. Oli hauskaa ottaa tähän postaukseen kiiltokuvamaiset kuvat ja tämän sympaattisen ja rouhea videopäiväkirja vastapainoksi. Hei, ei se aina mene kuin Strömsössä.


Katso video täältä!Lisään tuonne  kanavalleni klik vielä unboxing-videon .

 Huomasit varmaan, että olen sinne koostanut kesän aikana jo monta DIY-video-ohjetta.

Oliko sinulla joku juttu mitä olet aina halunnut kokeilla, mutta olet pelännyt siinä epäonnistuvasi? Meinaatko sitä joskus kokeilla? Tsemppiä hyvin se menee ja vaikkei menekään tulee ainakin kokeiltua.


Näistä tuli minun myrsky mood-rintaliivit. Niin sympaattinen tuo pieni pilvi salamoiden keskellä. Kangas on Roon ja heille on tullut uudet hattukuosit ja ihania lastenvaatteita klik*. 


Tekemäni rintaliivit ovat Make Bran DL 3 klik  ja koko 80F. Niissä on käytetty Basic Kit Plus- tarvikepakettia klik   ja näitä kaaritukia klik  #401. Koon määrittäminen oli hyvä tehdä ennen mallin valitsemista. Pääset sinne täältä klik*.

Liivit unohtuivat päälleni ja ne oli lopulta hyvät päällä. Lycra ympäryksessä olisi tuonut lisää tukea, mutta nyt ei ainakaan purista. Kurkkasitko jo Adlibriksen lanka-aleen? Klik*Se päättyy huomenna 27.8.

8 kommenttia:

 1. Vautsi, en osaisi kyllä itse tehdä! (vaikka kielsit juuri sanomasta niin) :D

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niin kielsin! Tiedätkö, mä uskon et osaisit! Tarvitaan vaan hillitön halu, materiaalit, pelit ja vehkeet. Niin tai ompelukurssi😉

   Poista
 2. Ei voi muuta sanoa kuin Vau! Miten taitava olet ja lopputulos oli kaunis. Jos vielä mukavat päällä. Niin täydellistä. Ihminen oppii parhaiten epäonnistumalla. En tarkoita tällä sinua. Video oli ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puin liivit päälle, ja kohta jo unohdin, että päällä oli nuo. Kantapään kautta oppi menee paremmin päähän. Kiitti! Tuntuu jo aika luintevalta tuo videointi ainakin jos saa rauhassa tehdä. Kiitos Marja!

   Poista
 3. Tulipa kivat! Ja varmasti mukavat päällä! Tuo kangas on tosi kaunis! Heh, mulla ei riittäisi kärsivällisyys tai taidot noiden väkertämiseen :D Mukavaa, että teit diy-videon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Huomasitko kangasta oli vielä Kukkuluuruu-pop upissa? Ei meinannut minullakaan riittää ohjeiden lukemiseen, se on aina se vaikein 😂 Kiitti! Videot kertovat miten hommassa edettiin, mutta olisi ollut sujuvampi jos bikinien teon olisi filmannut. Ne valmistuivat nopsaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡