torstai 3. maaliskuuta 2016

Nostalgista napakelkkailua

Parhaat kelit ulkoiluun

Talvilomaksi meidän lähijäälle oli rakennettu ihan oikea napakelkka. Ennen vanhaan napakelkkoista riitti huvia koko kylän lapsille ja nuorisolle. 

Jäällä on niin puhtaan valkoista. 

Ihana pieni! Hänellä riittää kyllä puhtia puskea äitille vauhtia! Iso kiitos Nenäinniemen napakelkan tekijälle! Aivan ihana idea ilahduttaa naapurustoa! Ja iso kiitos jäällä olevien latujen ylläpitäjälle, hienoa että asioita tehdään talkoohengessä!  


Ihanaa löysimme päivälenkillä jäältä ihan oikean napakelkan! Muistan pienenä kokeilleeni napakelkkaa ja silloinkin  puunrungosta oli kelkka jo viety jo pois. Taisimme istua jäällä muovipussin päällä ja pitäen rungosta kiinni. Tuli siltikin ihan hyvät vauhdit. Nyt oli ihana törmätä nostalgiseen kelkkaan ihan kotimme lähellä ja kelkkakin oli tallella.  Pieni nostettiin kyytiin ja annoimme vauhtia vuorotellen. Kelkkaan saa todella hurjat vauhdit riippuen siitä miten läheltä tolppaa aisaa  pyörittää. En tiedä mistä pieni on saanut rohkean luonteensa, sillä vauhti ja vaaralliset tilanteet saavat pienen päästämään herisevän naurun. Niin ja ne voimat! Pieni jaksoi työntää minua napakelkassa ja se näytti lopulta olevan hauskempaa, kun äiti istui pulkassa ja pieni työnsi yksin kelkkaa liikkeelle.

Jatkoimme matkaa vetäen perässä uskollista vanhaa Sarvis-pulkkaa, joka on pysynyt ehjänä niiltä ajoilta, kun sen pienenä sain joululahjaksi. Pulkka on ollut kovassa käytössä ja pääsemme sillä itsekin kokemaan talven riemut.  Nyt sisustusinspiraation ja sekavien DIY-projektien keskellä olemme käyneet pulkkailemassa ja ulkoilemassa. Innostus johonkin askarteluun vetää jäämään sisälle ja kaikki liikunta ja urheilu meinaa unohtua. Onneksi pieni pitää meidät liikkeessä ja aivot todellakin tarvitsevat happea uusille ideoille.

Nyt on täällä talviloma ja ihmisiä on paljon ulkoilemassa. Jäät näyttävät  taas kestävän ja luntakin on paljon. Talvi on kyllä ihan kiva!

Puutkin ovat koristautuneet valkoiseen huntuun.Ruskea Sarvis-pulkka on nähnyt jo monta mäenlaskua. Hauskaa kun löytyy kivoja mäkiä päivälenkin varrelta.Meidän uusi innostus on Saara ja Sorsa-ohjelma. Kun pienelle sanoo: " Saara ja Sorsa", pieni huudahtaa takaisin kovalla äänellä, että: " Kvaak!".

Osallistun näillä kuvilla Pienen Linnun MakroTex-haasteeseen, aiheena on nyt ulkona.

Hei! Päivitin lisää lehtijuttuja Facebook-sivulle. Olin ihan hämilläni, sillä olin saanut tilaa kokonaisen aukeaman.

26 kommenttia:

 1. Upeat talviset kuvat! Mullakin tuli tuosta kelkasta lapsuus mieleen, ku perhepäivähoitajan vieressä oli tuollainen kelkka ja se oli ihana!
  En oo niitä kyl sit hetkeen nähnytkää, mutta nyt kuvassasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana! Ja sai tosi hyvät kyydit ja vanhakin nuortuu! Ehkäpä jotkut innostuvat rakentamaan napakelkkoja, kun näkevät tämän. Hih!

   Poista
 2. Ihanat kuvat, näistä tulee hyvälle päälle. :) Niin söpö neiti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos! Ihana että kuvista tulee hyvälle tuulelle. Itseniäkin hymyilytti kuvia katsellessa.

   Poista
 3. Hyvän tuulen kuvia! Napakelkkailu on niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin on! Toivottavasti pääset myös kelkan kyytiin tänä talvena.

   Poista
 4. Ihanat, vauhdikkaat tapahtumat valokuvissa, pienikin niin innoissaan mukana menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä vauhtia riitti! Pieni osaa kyllä olla reipas ja leikki vaihtuu nopeasti. Kiitos Leila!

   Poista
 5. Omat lapsetkin joskus saivat nauttia napakelkan kyydistä.
  Kyllä sitä on kiva pyöritellä ja pyöriä siinä!
  Mukavaa talvilomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa talvilomaa sinnekin! Teillä on varmasti ollut myös mukavia hetkiä napakelkassa ja pää pyörällä.

   Poista
 6. Olipa outo nimi tuo napakelkka, meilläpäin se on hoijakka. En olekaan vuosiin sellaista nähnyt, ihana kun joku vielä niitä tekee! Ennen tehtiin kestäviä pulkkia, minun 40 vuotta vanha meni viimeinkin nyt rikki ja onneksi lapseni ei juurikaan enää pulkkaa tarvi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska nimitys hoijakka, en ole koskaan kuullut! Olen huomannut että oma pulkkani on tehty sellaisesta muovista joka ennemmin antaa periksi kuin halkeaa. Olisikohan joku myrkky jätetty pois jota ei saa enää käyttää? Nykyään pulkkien muovi on sellaista, että se tuntuu raksahtavan poikki kovalla pakkasella. Mukavaa talvista viikonloppua!

   Poista
 7. Kivasti olette nauttineet talven riemuista ulkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Huopalontu! Se on nyt helppoa, kun on pieni eläväinen mukana. Pienistäkin jutuissa riittää iloa ja ihmettä.

   Poista
 8. Meillä oli myös tuollainen aina merenjäällä kun olin lapsi :)

  VastaaPoista
 9. Olipas ihanat kuvat. Varmasti oli mahtava kokemus tuo kelkka. :) Pitkästä aikaa ehdin kommentoidakin blogiisi. On pitänyt niin kiirettä kaikkien asioiden kanssa, että olen ihan lyönyt laimin tämän puolen. Tekstejäsi olen kuitenkin välillä ehtinyt lukemaan ja nauttinut kovasti pienestä "omasta hetkestä" niitä lukiessani. :) Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maria! Kiitos kun ehdit kommentoimaan ja hyvä että olet saanut itsellesi muutaman hetken ihan omaa aikaa. Ihanaa kun välillä kuulee omat ajatukset, eikö? Hyvää viikonloppua ja kiitos kuvakehuista!

   Poista
  2. Kyllä ne omat hetket ovat nyt niin harvassa, että ihan täytyy ihmetellä hiljaista taloa ja sitä, että ei ole kukaan nyt kiskomassa käsivarresta, kun yrittää kommenttia kirjoittaa. Nukkuvat lapset ovat aika mahtavia! :D

   Poista
  3. Niin on ♡ Ja suloisia ja nukkuessaan ne tuoksuvatkin unisille.

   Poista
 10. Oih, napakelkka kyydit oli lapsena ihania! <3 Ei kyllä muistikuvaa missä kaikkialla kelkan kyytiin olen päässyt, mutta musitikuvana on useita hauskoja kyytejä. :D ihanan tunnelmallisia kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin luulen että maalla pääsi herkemmin kelkan kyytiin kun on tilaa ja napamateriaalia. Hih! Ihan varmasti jokaisella on ollut hauskaa kelkan kyydissä. Kiitos, kiitos osui onneksi haasteeseen!

   Poista
 11. Iih! Meidän neidillä on saman kuosinen haalari <3 ja voi napakelkka! Joskus lapsuudessa semmoinen hauskuus oli mummolassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hienoa! Eikö olekin loistava tuo Reimatec-haalari? Ei ole pienillä kylmä eikä kastu läpimäräksi, vaikka uisi lammikossa! Oi miten kivaa teillä on ollut mummolassa! Ihan extrakivaa, muuten kaiken mukavan päälle :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Tämä talvi on ollut eityisen ihana pienen kanssa, kun on voinut oikeasti nauttia talven riemuista.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡