keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Paperiruusun askarteluohje ja syntymäpäiväkortti

Askartelutunnelmissa

Kauniit paperiset ruusut tekevät korteista näyttäviä. Tässä teille ohje miten voi askarrella ruusuja ilman stansseja ja muotteja. Käytin ruusuja viikonlopun juhlien onnittelukorteissa.

Tässä teille ihanan paperiruusun askarteluohje. Tulevana viikonloppuna on tulossa juhlia oikein kaksin kappalein ja innoistuin askartelemaan kortteja. Olemme juuri tulleet kotiin viikonloppulomalta ja paluu arkeen ja aikatauluihin tuntuu vähän raskaalta. Kerron lomasta, kun ehdin katsomaan kuvia koneelta. Kuvia tuli muistikortin verran ja luulen että ne ovat kaikki sään mukaan hiiren harmaita. Tulossa on ainakin yksi juhlapaikan esittely Belle Époque-hengessä.

Palataanpa siihen korttiin. Kaivoimme askartelulaatikoista esiin kaikkea ihanaa ja hattaran pinkkiä. Pieni halusi kovasti auttaa ja yhdessä askartelimme kortin syntymäpäiville. Pieni oli heti tomerasti askartelussa mukana. Annoin pienelle kynät ja hän piirsi ihania pieniä juttuja korttipohjaan. Sitten liimailimme yhdessä  suloisia tarroja ympäri korttia, irrotin pienelle tarran yksi kerrallaan ja tarkasti pieni haki tarralle paikan kortissa. Kaikista parasta oli pienen mielestä liimaaminen. En meinannut ehtiä perässä auttamaan nopeaa liiman levittäjää, mutta saimme kuitenki liimattua pienet kukkaset ja onnittelutekstin korttiin.

Tässä vaiheessa oli pakko pitää tauko, sillä meno oli menossa hurjaksi liiman kanssa. Jatkoin korttia seuraavana päivänä ja lisäsin siihen pari itsetehtyä paperiruusua. Ruusuilla saa helposti näyttävyyttä korttiin, kuin korttiin. Miltähän ruusut näyttäisivät pöytäohjelmassa, menussa ja kutsukorteissa? Käytin ruusuissa silkkipaperia ja liimasin ruusujen keskiosaan nappeja ja helmiä.

Pienen taaperon kanssa askartelu on kovaa touhua. Taapero sai liimata korttiin tarroja ja värittää kynillä pieniä kuvioita. Kivointa oli liiman levitys kortin pintaan.


Paikkasin eniten liimattuja kohtia askartelemalla niiden  päälle helppoja paperiruusuja. Nämä ruusut ovat tehty silkkipaperista ja ne sopivat hyvin myös virpomisvitsaan koristeeksi.Paperiruusun askarteluohje


Tässä teille ruusun askarteluohje ilman muottia tai stanssia. Tällä tavalla olen kokeillut tehdä myös sokerimassaruusuja, mutta pitää sanoa etten näissä ole kovinkaan hyvä.

Paperiruusun askarteluohje osa 1.
Leikkasin ensin 2 pientä neliötä ja 2 suurta neliötä. Sitten taitoin neliöt ensin kahtia ja sitten vielä kahtia. Leikkasin terälehden muodon neliöön jättäen terälehden alaosan kiinni neliön keskipisteeseen.

Paperiruusun askarteluohje osa 2.
Rypistin paperin ja tämän jälkeen kiharsin terälehdet kuviopinnan paperin nurjlta puolelta. Liimailin terälehtiä hiukan lomittain. Ja tämän jälkeen liimasin 2 isoa terälehtikuviota ja 2 pientä terälehtikuviota päällekäin. 

Paperiruusun askarteluohje osa 3.
Kiinnitin paperiruusun keskelle pienen napin.

8 kommenttia:

 1. Onpas kaunis ruusu! Vois ehkä kans kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, saat varmaan hienoja aikaiseksi! Kannattaa kokeilla aluksi vähän ohuempaa paperia. Tuo raitapaperi on leikattu yhdestä ohuesta paperipussista ja kortissa on käytetty silkkipaperia. Tuputtamalla mustetta keskiosaan saa ruusulle vähän varjotehostetta.

   Poista
 2. Voi kiitos! Täytyy kokeilla, heti kun askartelupöydän äärelle uudelleen joutaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee upeita! Laita linkkiä kun saat tehtyä! Kokeilin tällä samalla tekniikalla ruusuja sokerimassasta. Tosin sokerimassaa ei saanut noin näppärästi leikattua.

   Poista
 3. Upeita ruusuja pitää kokeilla osaisinko.Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhön nuo ruusut synny leikiten. Toivottavasti ohjeesta on hyötyä.

   Poista
 4. The card is beautiful and the roses are also. Very pretty

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡