perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hääkakku-ihastuksia! Mistä löytää kakuntekijät?

Voihan korkeuksiin kohoavat kerroskakut! 

Mistä löytää taitavat kakuntekijät? Tässä ihania hääkakkukuvia Tampereen häämessuilta. 


Millainen oli hääkakku? Yksi asia jota häistä yleensä muistellaan on hääkakku. Se kuuluu jotenkin häiden perusjuttuihin tai nykyään minkä tahansa juhlien. Kuningatar Victorian häiden hääkakusta on muotoutunut kuva millainen hääkakun pitäisi olla: monikerroksinen, valkoinen ja täynnä kauniita koristuksia. 

Useissa häissä pitopalvelut hoitavat perinteiset marjakakut hääpaikalle, mutta nyt on saatavilla myös monikerroksisia taitaen tehtyjä hääkakkuja ja mielikuvituksellisia fantasiakakkuja. Nämä kakut todellakin ovat juhlavia ja saavat monet vieraista muistelemaan kaunista kakkua vuosienkin kuluttua. Seurailen Facebookin leipomisryhmissä ja Instagramissa millaisia upeuksia taitavat kakuntekijät saavat aikaan. Välillä sitä ei voi kun ihmetellä miten nuo ihanuudet on tehty ja mikä tärkeintä saatu pysymään koossa. Jos haikailet kakuntekijää lähiseudullasi kannattaa sitä kysyä vaikka Facebookin Leivotaan-ryhmässä, jossa on jäsenenä ammattilaisia ja harrastajia.  Kaikki nettisivut tai ilmoitukset puhelinluettelon keltaisilla sivuilla eivät aina johda oikean kakuntekijän luokse varsinkaan, kun kuvia kakuista ei ole nähtävillä.

Olen kakkujen suhteen nirso. Keitän hillot kakun väliin itse ja nyt melkeinpä aina teen väliin mousset ja vaahdot. Siksi minulta jää väliin keinotekoisen makuiset kauppojen valmiskakut. Voivatko upeat kakut olla sitten hyviä? Minusta tuntuu, että itse tehdyt hillot ja mousset ovat kakuntekijöille kunnia-asia. Kakkuja voi onneksi maistella etukäteen ja kysyä käytetyistä raaka-aineista.

Tampereen häämessuilla tunnistin tutun oloisia kakkuja, olin niitä nähnyt aikaisemmin myös tuolla samaisessa Facebook-ryhmässä ja Instagramissa. Otin paljon kuvia messuilta ja vasta nyt muistin niiden olemassa olon, kun törmäsin sattumalta Marjon Herkkukakun Marjoon lomallamme.  Puhukoon Marjon kakut nyt omasta puolestaan. Eikö olekin aivan ihania? ♡

Tässä hääkakussa on art deco-henkeä. Aivan ihastuttava pienine korumaisine yksityiskohtineen. Kuvat ovat otettu Marjon Herkkukakun osastolta Tampereen häämessuilta.  

Taidokkaasti tehdyt sokerimassaruusut näyttävät nopeasti katsottuna oikeilta. 

Hääkakkuun voi tehdä kauniita ornamenttejä. Omiin häihini olisin valinnut tämän.


Tässä neliskulmaisessa kakussa on näyttävyyttä. Mietin pitkään miten nämä massiiviset kakut saadaan juhlapaikalle ehjänä. Ammattilaiset sen kyllä tietävät. Hääputiikki Ribbon & Ink

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡