maanantai 9. lokakuuta 2017

Kipsinen käpykranssi

Masukipsistä syntyikin koriste oveen

Askartelin kauniin käpykranssin kipsistä. Minulla sattui olemaan ylimääräisiä kipsisiderullia.


























Maalasin kävyt ensin vaaleanpunaisella kalkkimaalilla.
















Inspiraatio iski, kun löysin kolme rullaa apteekin kipsisidettä. Tein niistä ja kävyistä hauskan kranssin. Sain kipsit lahjaksi babyshowereissa ihanan vaippakakun kanssa ja ne olivat jääneet odottamaan käyttöä. Minun piti tehdä silloin masukipsi, mutta en ihan ennättänyt raskausmahaani ikuistamaan, kun vauva jo syntyikin. Silloin olikin kaikkea kiirettä.


Nyt kipsipaketti osui käsiini ja mietin että siitä olisi hyvä tehdä jotain. Olin juuri maalannut käpyjä kalkkimaalilla ja tuli ajatus yhdistää kalkkimaalatut kävyt ja kipsi. Tytöt olivat innokkaasti auttamassa askartelussa ja pienet kädet viuhuivat vesiämpärissä ja käpyjä löytyy meiltä kotoa vieläkin oudoista paikoista. Kävin kurkkaamassa ohjeet kipsin käsittelyyn apteekin sivulta.

Laitoin käpyjä tarjottimen päälle kranssin muotoon ja sitten kastelin kipsirullan ämpärissä. Levitin yksi kerrallaan 3 rullaa kipsisidettä käpyjen päälle renkaan muotoon ja painelin lällyistäkangasta varovasti käpyihin kiinni. Kipsi kastuu nopeasti lällyksi ja kuivuu myös aika nopeaan, joten askartelunakin  homma oli pikainen.

Annoin kranssin kuivua ja käänsin sen ympäri kuivumaan toiseltakin puolen. Osa kävyistä tippui pois ja osa jäi tiukasti kiinni. Aika hauska! Tämä olisi kaunis koriste takan pälle, jos vain olisi takka..


Apteekin kipsirullat ovat edullisia masukipsin tekoon. Kävi mielessä mitä jos kostuttaisi vaippaharsokankaan askartelukaupan kipsissä ja valaisi masukipsin yhdestä kappaleesta. Sain itse nyt kimmokkeen kokeilemaan kipsistä joskus myös jotain muuta! Heh.. Olen niin kipsissä!


Kaunis valkoinen kranssi sopisi myös sisälle joulua ajatellen.








Ihanaa lokakuuta! Osallistun näillä kuvilla Pienen linnun Makrotex haasteeseen. Teemana on nyt lokakuu. Iloa, valoa ja positiivista energiaa. Muistakaapa osallistua lippujen arvontaan
käsityömessuille! Klikkaa arvontaan tästä!   Ja toinen pika-arvonta on myös Facebookissa













36 kommenttia:

  1. Tämä kranssi on kyllä ♥huippuihana♥.. tykkään tuhannesti♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiti! Ihana, että tykkäät noin paljon! 💖💖

      Poista
  2. Moikka! Kranssit on kyllä kivoja, syksyn ja talven "kukkia". Itsekin oon miettinyt jotain samantyylistä, tosin toistaiseksi vielä täysin syksyteemalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Hih. Mä hyppäsin tänävuonna suoraan käpykranssiin. Haaveilin kyllä lehtikranssista ja hetken ovessa olikin pihlajanoksarinkula. Kivoja askarteluja sulle sinne!

      Poista
  3. Onpa hauskan näköinen käpykranssi. Kipsirullat kuulostavat mielenkiintoisilta joten ehkä voisin itsekin tehdä jotain vastaavaa niistä. Pakko myöntää etten ole edes kuullut moisista aiemmin.

    Ihanan värikkäitä syyskuvia. Nyt ruska vielä hetken parhaimmillaan ennen lakastumistaan. Nautitaan sateesta huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, Nuo kipsirullat ovat samoja mitä käytetään, kun jalka laitetaan pakettiin. Nuo punaiset viliviinit ehtivät jo tummumaan, mutta onneksi ehdin ottaa nämä kuvat! Kiitos, mukavaa viikkoa!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Nämä minun askartelut ovat aika yllätyksellisiä itsellekin. 🍁🍂🍃

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Hih, meneekö tämä taiteeks, kun nuo ovat maalattu ja kehyksissä? 😆

      Poista
  6. Hauska idea, ja kiva kehyksien kanssa kuvattuna.
    Vaahteranlehdet kruunaavat kaiken 🍁❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehykset oli kyllä hyvä löytö. Ne odottavat vielä omaa inspiraatiota. Löysin sen roskalavalta viime kesänä.🙈 Kiitos Rita!

      Poista
  7. Kivasti valkea kranssi korostaa luonnon väriloistoa. Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti.. Kauniita olivat nuo lehdet. Meillä villiviini menee verkkona aidan yli sen takana olevaan puuhun. Kaunis minustakin! Ihanaa viikkoa! Tänään oli muuten hyviä juttuja pelissä ja Hellille tuli myös lettejä..

      Poista
  8. Hauska idea! Tykkään ruskean ja valkoisen rauhallisesta kombosta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tykkään myös..Hih..hauska kipsissä taitaa olla käpyjenkin kanssa jotain rauhoittavaa.

      Poista
    2. Kiitti! Tykkään myös..Hih..hauska kipsissä taitaa olla käpyjenkin kanssa jotain rauhoittavaa.

      Poista
  9. Tosi upean näköinen kranssi! Harmi että asutaan kerrostalossa eikä näitä täällä oikeen voi pitää! :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Aluks ajattelin tuota sisälle, mutta en löytänyt sopivaa paikkaa. Ai niin, kransseissa oli joku tulipaloriski.

      Poista
  10. Ompa kaunis! Jotain tällaista voisin ajatella meillekin. Minulla on ikuisuuden ollut kranssiprojekti, jota en vain ole saanut alulle :D No, ehkä jouluun mennessä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se vaikeus kaikessa askartelussa on se ryhtyminen ja se sotku. No onneksi jouluun on vielä vähän aikaa.

      Poista
  11. Hauska, näyttää ihan kuin olisi kuurassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kipsi on niin mattamaista ja vaaleaa, että toimii tekolumenakin. Hih. Kiitos!

      Poista
  12. Hauska uus tapa tehdä kranssi, kauniit kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on niitä juttuja jos kipsiä on odottamassa käyttöä, niin mukava tehdä jotain uutta. Kipsiä pitää kokeilla muuhunkin.

      Poista
    2. Kiitos. Tämä on niitä juttuja jos kipsiä on odottamassa käyttöä, niin mukava tehdä jotain uutta. Kipsiä pitää kokeilla muuhunkin.

      Poista
  13. Kiva juttu. Luovuutta kannattaa aina käyttää ja kokeilla:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡