maanantai 20. marraskuuta 2017

Prinsessamekko Letti-puuvillasta

Bingo-ompelua joustamattomasta kankaasta. Meidän neiti Kesäheinä sai ihanan uuden mekon. Puuvillasta syntyi röyhelökauluksinen kellohelmainen mekko.

Mekon helmaan lisäsin oman pupuompelumerkin kertomaan, ettei tämä ole täysin Vimman design.

Yllätin itseni pitkästä aikaa ompelemasta joustamatonta Vimman Letti-kuvioista puuvillaa. Inspiraationa oli nyt kellohelma, vuori ja kaulukset joihin puuvilla tuntui sopivammalta.

 En ole aikaisemmin tehnyt kellohelmaa, mutta mekon ompelu ei tuntunut missään vaiheessa hankalalle ja mekostakin tuli oikein kaunis. Arvaatte varmaan, että olen taas ompelubingoillut Saumanvara-ryhmässä. Kyllä ja oikein urakalla!  Nyt molemmilla tytöillä on omat lettikuvioiset juhlamekot. Kauniita! Isosiskon mekko löytyy täältä. Ja niinhän siinä kävi, että hurahdin letteihin.Somisteena tietenkin eucalyptusta. Sitä oli edullisesti Prismassa. Se takavarikoitiin pienistä sormista nopeasti, sillä vain koalat voivat syödä tätä kasvia. Instagramin puolella löytyy se mitä kukalla somistin.. Sirpaleet tietävät onnea. 

Ompelumerkissä on pupu ja heijastavaa silitystarraa. 


Kaulus on ommeltu vuoreen kiinni ja sen päälle reunaan on tehty ohut tikkaus.  Ihana kun kehtaa jo ottaa kuvia näin läheltä. 


Ilman ohjeita ja kaavoja ompelu on minulle helpompaa, sillä ei tarvitse tuskailla mitä joku muu ohjeella haluaa sanoa ja tuloskin voi olla mitä vain.  Nautin kun saan miettiä, miten joku asia tehdään ja ottaa siitä selvää ja taas versioida. Ja hauskinta on, että mekko syntyy sitten pikkuhiljaa omien ajatuksien tuotoksena, vähän kuin kortti. Ja tietenkin kotoa löytyvistä tarvikkeista.

Mekkoon tuli laskostettu kaulus, etukaarrokkeeseen musta tere ja hihansuihin vinonauhaa. Taakse ompelin napit, jotka löytyivät aarteita myyvältä mummolta Jyväskylän käsityömessuilta.


Pohjana käytin hyväksi havaittua joustavalle tarkoitettua T-paita-kaavaa (Ottobre Plain & Simple) ja siitä piirsin etu ja takaosan sekä yhdistin ne yhtenäiseksi kaarrokkeeksi. Kaavalla mallasin sopivan aukon kello-osaan. Nopeasti mittasin taapertavasta tytöstä helman pituuden ja leikkasin muitta mutkitta ympyrän kankaasta. On pakko sanoa, että askartelusta on niin paljon hyötyä ompelussa. 

Himottaisi ommella nyt vaikka mitä, sillä kätköissä on superihanuuksia joita en raaskisi millään leikata. Tarve on kyllä kova. Kesäheinä kasvaa niin, että mekotkin ovat muuttuneet tunikoiksi. Ja on pakko jo paljastaa!  Minulla on muuten uusi kangasrakkaus työnalla! Se on Sokrun Puutarhassa!  Sitä voi kurkata täältä klik! 


Onnistuin vinonauhan ompelussa varmaan ensimmäistä kertaa. Nyt pitäisi jo aloittaa myös joululahjaompelut. 💖
12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ehkä söpöintä olisi jos tuossa olisi kissanpentu lettirusetilla leikkimässä tyttöjen kanssa :😙 Kiitti!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä pienin on niin tomera omissa jutuissaan, että on hauska (ja pakko) seurata mitä hän seuraavaksi keksii.. 💖

   Poista
 3. Neiti Kesäheinä on suloinen kellohelmaisessa mekossaan. Ja sinä olet niiiiiiiin taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Olet kiltti! 💖Tämä bingo on niin hyvä syy opetella uusia jippoja.

   Poista
 4. Kaunis mekko suloisella tytöllä! Tykkäsin myös aiemmin ompelemastasi isosiskon mekosta, vaikka en mikään lettihullu olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En minäkään ollut vielä silloin. Katsos annoin pikkusormen ja se vei koko tilin... 🤣 Huomasin juuri hyppineeni lilassa letissä. Vimman facebookkiin ilmestyy tällä viikolla alekoodeja. Yritän pysyä poissa.

   Poista
 5. Eikä, aivan ihana mekko! Tuo kuosikin on niin kaunis jotenkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡