perjantai 1. kesäkuuta 2018

Ompelufestareille! Ommel 2018

Ommel 2018 -ompelufestarit järjestetään Espoossa kesäkuun alussa. Tässä muutamia ajatuksia festareista! Joko on kassit pakattu!  


Festareilla löytyy Jujunan kurssi vetoketjun ompeluun ja Nuppu Print Companyn Nuppu-mekon ompelukurssi. Oma nuppumekkoni kaava on Jujunan Casual Week-poolokaava ja kuosina musteen värinen Nuppu Print Companyn Sydäntalvi.  


No nyt on festarit tulossa, jotka saa jo paininjalan vipattamaan. Parin viikon päästä on ompelufestarit Ommel 2018 Espoon Opinmäen kampuksella. Festareilla on tarjolla luentoja, työnäytöksiä ja huhhuijaa niitä kankaita. Niin ja pääsisi ompelemaan oikein isolla porukalla.

 Mikä tekee festareista festarit on varmaankin se yhteisöllisyys ja että meillä kaikilla on sama himotuksen kiinnostuksen kohde. Joo tiedän, kiinnostus taitaa olla turhan lievä sana käytettäväksi  tähän yhteyteen.

Mielenkiintoiseksi festarit tekee lanit ja koulumajoittuminen. Olisi mahtavaa törmätä ompeluryhmien tuttuihin ja keskustella kaikista rakkaimmasta aiheesta eli ompelusta ja kankaista yön pikkutunteihin saakka. Niin ja surrutella menemään  sydämen kyllyydestä aikuisten kesken. Kerrankin olisi myynnissä sitä ompeluaikaa. 

Haittapuoli olisi tietenkin jos joutuisi  kantamaan koneita, kaavoja tarvikkeita ympäriinsä Ikea-säkissä jos ne viimeiset parkkipaikat menivät nenän edestä. Ja mitäpä jos se viereisessä makuupussissa nukkuva kuorsaa ja oma retkipatja ei täytä prinsessan vaatimuksia. Tottakai nämä asiat kannattaa murehtia kahteen kertaan. Varsinkin jos unohdit mihin kuoppaan piilotit alkoholisi viikkoa ennen festareita, alueellehan niitä ei saanut tuoda.

Niin ja mitä sinne pakataan mukaan? Kannattaako Laneja varten ottaa mukaan kangasta, jos ompelufestareilla ommeltaisiinkin vain festaritarjouksilla? Silloinhan etukäteen leikkaaminen ei onnistu.  Ja uskaltaako sittenkään uhrata uusia trikoita jos keskittyminen on luokkaa varpusella pullakioskilla.

Ja sitten se pahin! Mitä sinne laittaisi päälle? Mikä olisi nyt just se iik ihana kangas joka kääntäisi kaikkien pään. Ehtiiköhän se perille ajoissa? Näen jo silmissäni, että siitä sitten surrutellaan jotain kauhealla kiireellä ihan juuri tuntia ennen lähtöä ja sen epäonnistuttua kaapaiset kaapista jotain epämääräistä. Vai voisiko olla mahdollista ommella vaihtovaatteet festareilla?


No niin, älä mieti!  No panic! Muista kertoa vielä miehelle, että olet lähdössä!


Katso ohjelma ja herkut! Klikkaa festareille tästä! Käykö tämä festarimekosta? Mitä jos siellä on helle? 


Oletko sinä lähdössä festareille? Kuvat: Pia Puro


16 kommenttia:

 1. Hauska kirjoitus, muista pakata korvatulpat mukaan, hieno mekko sulla ainakin on jo valmiina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna! Joo tuonne pitää pakata tulpat sit ihan eri syystä kuin muille festareille :D Huomasitko että tuolla on blogimiitti perjantaina ja lauantaina?

   Poista
 2. Kiva kirjoitus. Itse en pääse Ommelfestareille kun olen toisissa käsityöfestareissa mukana. Oma refashion mallisto on siellä esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau! Niin täällä sä oot: https://m.facebook.com/tekasinfestarit/ Miks kaikki kiva on aina samana päivänä? 😍 Onnea näytökseen se olisi ehdottomasti kiva nähdä!

   Poista
 3. Mun miehen sisko olisi ihanan mielissään tuolla. Osallistuu laneille, juuri sai artsesaanin paperit ja himoitsee minkälaisia kankaita ostaa rahoilla. Vain itselle, ei lapsille. 😊 Mukavia festareita! P.s. Ilmapatja ja korvatulpat mukaan. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Meille tuli sukujuhlat samalle viikonlopulle joten jäi lopulta minulta väliin. Mietin jos kävisi vain perjantaina, mutta töihinkin on mentävä. Ehkäpä ensi vuonna.

   Poista
 4. Hey Beauty!:) Lovely look & your new creation, so Spring!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Zara! This is my summer creation from Nuppu print company. Have a lovely summer begin.

   Poista
 5. Ihana sinä! :D Ensimmäisen kerran festareista kuultuani innostuin kovin, mutta arki nyt meni niin, etten tällä kertaa pääse mukaan. Mutta on hyvä olla haaveita, joten toivon tapahtuman vetävän ihmisiä puoleensa nyt sankoin joukoin, jotta se järjestettäisiin toistamiseen ensi vuonna. Jospa sitten minäkin. :) Mukavia festereita! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu kävi täällä. Eletään nyt nettitarjoisten keskellä ja ompelubingotaan fb-ryhmissä. Toivottavasti ensi vuonna päästään molemmat.

   Poista
 6. Pitääpä passittaa tuo kauniimpi ospuoli tuonne.
  Kiva, kun näitä harrastetapahtumia järjestetään koko ajan enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti äipälle omaa aikaa ja festareille.. ja iskälle myös.

   Poista
 7. Hauska postaus ja uskon, että alan immeiset kyllä löytävät tiensä tuonne. :) Ja todella kiva mekko, laita ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tykkään tästä mekosta itsekin ja voisi jopa ommella toisenkin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡