tiistai 5. maaliskuuta 2019

Army Barmy-mekkotakki Namedin Lempi-kaavalla

Yksinkertaistetaan kaavaa vähän


Kaava on Namedin Lempi-mekko. Yksinkertaistin kaavaa hiukan.Kun ommellaan joustamatonta puuvillaa, niin tuntuu että työvaiheita hypähtää esiin. Leikkelin ensin alkuun Namedin Lempi-mekon. Olin kaavan ostanut Eurokankaasta.

Klikkaa kaavaan tästä! 

Ommeltavia yksityiskohtia oli melkoinen liuta ja oli jo melko tuskallista leikata kaikki kaavan mukaiset pienet osaset.  Niiden leikkely oli minulta vienyt kaksi iltaa ja äitini oli ne kasannut pinoon. Ompelu tuskastutti jo valmiiksi ja en meinannut päästä käyntiin. Kaavassa oli myös ompeluohjeet englanniksi ja silmieni edessä hyppi liuta muurahaisia irvistellen, niin että selkeän lauseen jälkeen mietin mitä tuo suomeksi käännetty kohta tarkoittaa oikeasti suomeksi. Ja sen jälkeen lause jo hävisi sanamassaan ja aloitin tavaamisen taas alusta. Koko työ oli valloittanut meidän keittiön muutamaksi viikoksi.Älä tee väkisin, tee mitä viitsit! 

Päätin yksinkertaistaa sen mitä minä kaavasta olin hakemassa. Kaipasin mekkotakkia leggareiden kanssa pidettäväksi jonka voisi ommella Marimekon puuvillasta. Kasasin sivuun leikkaamani etutaskut, kaulukset ja muut kaikki ne pienet osat joiden ompelu ei tuota minulle erityistä iloa. Seuraavaksi karsin napinläpien ompelun, sillä ärsytti jo valmiiksi miten yksi napinläpi pilaisi lopulta koko homman, kun se vetäisi rintojen kohdalla. Nyt ohjeiden luku olikin jo helpompaa, kun ylimääräisestä oltiin päästy eroon.

Saumuroin mekkotakin osat yhteen surutta. Hihojen istuttamisessa pinnistelin ja harsin hihoihin rypytykset olkapäihin ja sen jälkeen saumuroin hihat kiinni. Helman, takin liepeet ja hihat huolittelin saumuroimalla ja kääntämällä nurjalle puolelle. Alavara, vyö, vyölenkit ja sivutaskut olivat minulle  sopiva määrä ommeltavaa kaavassa ja minua ei haitannut vaikka taskujen suuhun ja vyöhön piti silitellä tukikangasta kiinni. Kun mallia oli yksinkertaistettu tarpeeksi tuntui ompelukin taas mukavalta. Minulla oli Roolta tilaamaan saumurilankaa ja on pakko kehua, että sen jälkeen tikki on ollut mielettömän siistiä!
Tee vanha loppuun, niin saat aloittaa uuden! 


Suurin kimmokkeeni ompeluun oli se, että kun mekkotakki on valmis saan ompelukoneen pois taas pöydältä ja voin miettiä jotain muuta ommeltavaa. Yritän pitää säännön, että keskeneräiset työt ovat saatava valmiiksi ennen uuden aloitusta. Uuden jutun inspiraatio ajaa tekemään vanhan loppuun. Vaikka mekkoni alkutaival oli pitkälti kivireen vetämistä huomasin nauttivani ompelusta ja saavani siitä mielihyvää ja rauhaa.

Ja minusta mekosta tuli juuri sellainen kuin halusin! Kuosi on Marimekon Outletista löytämäni palanen ja en ole sitä aiemmin nähnyt missään. Unikko yhdistyy jännällä tavalla army-kuosiin. Tätä on kiva käyttää kevyenä takkina.

Kävimme Jyväskylän Viherlandiassa sunnuntailounaalla ja mies napsasi samalla muutaman kuvan. Siellä on edelleen hyvä lounas! Mukavaa viikkoa!


Onko sinulla  luottokaava Marimekon puuvillan ompeluun? Ja onko vinkata minkä niminen Marimekon kuosi tämä on?11 kommenttia:

 1. Ihana ♥️. Toi kaulus on super! Ps. Meillä näyttää olevan samanlaiset kengät ☺️.

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on Kati hyvä maku! Kiitos! Kaulus tuli melkein itsestään, kun jätin kaavan kaulukset pois.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oi kiitos! Viherlandiassa on ihana valo. Tosin piti ottaa viidakkosiivessä pari kuvaa, mutta ne laittoi juuri ne kasvatusvalot päälle.

   Poista
 3. Oi, ompa kaunis! Tosi kiva malli ja kuosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämmöisiä olen himoinut Vimman kaupassa, mut onhan tämä kuosi päheä!

   Poista
 4. Tää on kuosi mun makuun! Nimeltään teipatut orvokin eli taped pansy 💕 odottelen josko joskus tästä tehty villasekoitekangas kävelisi vastaan.

  VastaaPoista
 5. Vau, tosi ihana takki! Ja parasta on, että toista samanlaista ei tule ihan heti vastaan :)

  VastaaPoista
 6. Upea mekkotakki! Kuosi on todella jännä ja tuo ripaus vaaleanpunaista mukana tekee siitä supernaisellisen vaikka muuten onkin army-henkinen. En ole muuten tällaista Marimekon kangasta ennen nähnytkään. Upea nainen ja mekko!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡