keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Helmissä on vanhan ajan romantiikkaa

Morsiamen koruksi aitoja helmiä

Helmet kuuluvat morsiamen asuun. Aidot helmet ovat romanttiset ja niissä voi tuntea olonsa prinsessaksi. Nyt helmiä saa edullisesti. Miksi tyytyä muovisiin kun aitojakin on saatavilla?  

Koska en ole perinyt kultaa, jalokiviä tai timantteja päädyin etsimään hääkoruksi jotakin aitoa ja oikeaa. Helmiä. Hullu ajatus oli että aidot tunteet tarvitsevat aidot korut. Toiveena oli että kehtaisin antaa korut tyttärelleni hänen hääpäivänään, jos meille siis tytär tulisi. Aidot helmet voi jättää perintökoruksi seuraaville sukupolville.

Tein pikakurssin internetin ihmeellisessä maailmassa helmistä, niiden laaduista ja tierenkin hinnan muodostumisesta. Kävin kultasepänliikkeissä etsimässä isohkoja helmiä ja jäin miettimään laadukasta Pirami-helmikorua.  

Löysin lopulta kauniin korusetin huuto.netistä hyvinkin edullisesti. Budjetti oli tässä vaiheessa todella tiukilla. Omat helmeni ovat kuitenkin 8mm kokoiset. Helminauhoja on kolmessa kerroksessa ja helmet niissä ovat melko pyöreät. Helmissä on kaunis hohto ja kokeillessani hampaalla ne tuntuvat hiekkaisilta. Helmissä oli vähän kolhuja ja hivenen pyöreydessä parantamisen varaa, mutta en näistä satasia maksanutkaan. Saman tasoisia settejä näyttää olevan myynnissä ebay:ssä.

Nyt niitä pukiessani katson aina että puen helmet puhtaalle iholle, jotta kauneus ja hohto säilyy. Yritän olla koskettelematta niitä ja suihkuttamatta lakkaa tai hajuvettä. Puen ne aina viimeisenä ennen lähtöä ja riisun ensimmäisenä. Jossain vaiheessa näihin pitää kai vaihtaa langat. 

Infoa helmistä

Ennen helmien viljelyä helmet olivat hyvin kalliita. Nykyään suurin osa helmistä on viljeltyjä helmiä. Luonnonhelmen ja viljellynhelmen ero on se että viljeltyyn helmeen asetetaan ulkopuolinen hiukkanen sen kasvattajan toimesta. Simpukka alkaa kokoamaan helmiäiskerrosta tämän hiukkasen ympärille ja tulos on aito helmi oli se sitten villi tai viljelty. Vedenlaatu vaikuttaa helmen väriin ja niitä kasvatetaan suolaisessa ja makeassa vedessä. Helmistä löytyy hyvä tietopaketti täältä

Mitä ottaa huomioon helmiä ostaessasi:

-pyöreys
-pinnanvirheettömyys
-koko(yli 8mm helmet ovat jo arvokkaita)
-hohto
-väri
-helmien tasalaatuisuus nauhassa
-solmut helmien välissä
-aitous (aidon tunnistaa kokeilemalla suussa hampaalla, tuntuu hiekkaisilta)

Lomallani Heinolassa pysähdyin Kauppakadulla pieneen koruliikkeeseen Marzenaan. He tuovat maahan aitoja viljetyjähelmiä. Heillä oli alkamassa kivijalkaliikkeen loppuunmyynti, mutta kertoivat jatkavansa verkkokauppana. Verkkokaupasta saa nyt 50% alennuksen alennuskoodilla: juhannus. Tämä onkin hyvä jos haluaa ostaa oikein laadukkaat helmet häihin tai vaikka kastelahjaksi, jos häitä ei ole tulossa. Ostin itselleni kahdet pitkät helmet arkikäyttöön. Käyn ostamassa vielä aitoja irtohelmiä askarteluun ja kampauksiin. 
Tässä minun helmikoruni. Helmitiara sopi hyvin 3-rivisen helmikaulanauhan kanssa. Korvakorut ja rannekoru unohtuivat hääaamun tohinoissa. En niitä kyllä kaivannutkaan. Yksittäisiä aitoja helmiä voi ostaa hääkampaukseen. Ne pujotetaan näppärästi pinneihin ja upotetaan tukkamereen.


Tässä teille Reiman lisä-alennuskoodi:

-10 kaikista tuotteista 19.7. saakka
Koodi on XTRASS15 ja voimassa vain 19.7.2015 asti. Alennuksen kaikista tuotteista, myös jo alennetuista!
XTRASS15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡