torstai 2. heinäkuuta 2015

Miksi tarjotaan häissä aina sitä Liptonia?

Afternoon tea bar!

Tee maistuu paremmalle kun sitä saa juoda kauniista kupeista. Vihreä tee on nyt suosikkini ja hauskaa olisi jos juhlissa olisi tee baari. Kattaukseen saa ilmettä, ihanilla vanhoilla teekupeilla. Nuhruisuus luo nostalgiaa.
Olette varmaankin jo huomanneet miten meillä kahvitellaan tai juodaan teetä. Meillä se tehdään välillä mummotyyliin kaivamalla kauneimmat kupit kaapista pöytään ja nauttimalla samalla leipomuksista. Meidän oma afternoon tea party.

Läskinpoistokuurilla tutuistuin vihreän teelaadun maailmaan. En tiedä miksi mutta jotkut teet saavat minut oksentamaan. Varmaankin johtuu jostakin tuoksusta, jota en siedä. Hankin useita teepaketteja vihreää teetä ja vain muutama niistä osoittautui mukiin mentäväksi. Teetä piti nauttia kolme kertaa päivässä ja joten menekkiä teelle riitti.

Olen positiivisesti yllättynyt Marks&Spencerin teevalikoimasta. Täällä on myynnissä useita erilaisia erikoisteelaatuja ja vielä kauniisti pakattuna. Näitä voi juoda jopa ilman sokeria ja maitoa. Minusta on ihanaa että vanhalle teen vihaajalle löytyi jotakin näin hyvää. 

Sitruunainen Organic Green Tea With Lemon on varmaankin oma suosikkini ja hienointa tässä on myös sen rasvan poistokyky. Vihreän teen laihdutussalaisuus johtuu siitä että se jollakin lailla imee itseensä rasvaa. Hikoilun ja vessassakäynnin yhteydessä rasva poistuu kehosta sitten nesteen mukana. Tiesittekö muuten että käytettyä vihreän teen pussia voi käyttää apuna tiskaamiseen? Sen avulla saa poistettua rasvaa kupeista jos on erehtynyt ostamaan huonoa tiskiainetta. Tämä tee maistuu ihanan virkistävältä ja siinä on pieni ripaus sitruunaa. Tämä auttoi myös makeanhimoon, pieni sitruunan maku riitti korvaamaan sokerin.  Muut maustetut sitruunateet jäävät tämän jalkoihin. Hintaa paketilla 2,25 e ja paketissa on 20 pussia.

Clipper Pure Green Tea on aivan ihana pehmeän makuinen reilun kaupan tee. Kun viimein totuttelin teen makuun sitruunalle ei ollut enää tarvetta. Puhdas vihreän teen maku riittää. Tämä on määrältään edullisempi kuin M&S:n teet. Paketissa on 50 pussia ja hintaa n. 3 e.

Puhdistava Detox-tee. Hankin tämän teen eilen. Ihanan miellyttävä tee tuoksuu hennosti piparmintulle ja kuivatuille yrteille. Maku on kuin kesäniityllä, tuoksusta tulee mieleen apilan kukat.  Tämän kaltainen tee on minulle ihan uusi tuttavuus ja tätä tulee varmasti nautittua iltaisin omaksi hemmottelujuomaksi. Tee sisältää 25% nokkosta, 20% voikukkaa, piparminttua, takiaisen juurta, viherminttua, aniksen siementä, maarianohdaketta ja lakritsinjuurta. Hienointa teessä on se että se ei sisällä kofeiinia. Niin miksiköhän kutsutaan teetä jossa ei ole teelehtiä? Mutta tämä on kyllä mainio ns. eitee. Hintaa paketilla on 2,95 e ja paketissa on 20 pussia.

Juhlissa teen juojille voisi hauduttaa erilaisia teitä kauniissa teepannuissa. Teepannuihin voisi tehdä kauniit laput kertomaan mikä tee on kyseessä. Teen tarjoilu olisi elämyksellisempi kuin ainaiset Liptonin pussiteet vedenkeittimen vieressä. Samovaari voisi olla komea myös, jos sellaisen jostain löytää. Kattauksestakin tulisi kaunis erilaisine kauniine kannuineen ja teekuppeineen, ooh ja pikkuleipineen, hiukan kukallista shabbya!

Detox-teellä on elimistöä puhdistava vaikutus. Ainakin näin luvataan. Se sopii hyvin omaan hemmotteluhetkeen.

Osallistun tällä postauksella pienen linnun MakroTex-haasteeseen asetelma.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

Teekauppa.fi

22 kommenttia:

 1. Vallan ihania asetelmia ja kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 2. Samaa olen minäkin miettinyt tee tarjonnasta, kun vähän erilaisempia vaihtoehtoja olisi paljon tarjolla. Kivat kuvat.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Niin toivottavasti ottavat nyt opikseen!

  VastaaPoista
 4. Teen ystävänä usein ihmettelen samaa. Kauniit kuvat:)

  VastaaPoista
 5. Mäkään en oo teen ystäviä mutta voisinpa koittaa tuota "Organic Green Tea With Lemon"
  Kivat asetelmat!

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Siitä on hyvä aloittaa teen juonti.

  VastaaPoista
 7. Olen teenjuoja. Lehtiteetä haudutettuna, vihreää tai mustaa

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hyvälle, näin jossain ohjelmassa miten valmistettiin jotakin teetä perinteisesti. Oli monta työvaihetta ja veden lämpötilakin oli määritetty.

  VastaaPoista
 9. Täällä susirajan tuntumassa ei aina pääse käsiksi erilaisia makutottumuksia helliviin teelaatuihin, mutta silloin kun tulee tilaisuus, silloin kyllä. Tykkäsin postauksestasi.

  VastaaPoista
 10. Onneksi netistä voi nykyään tilata kaiken moista erikoistilaisuuksia varten. Kiitos kovasti! Mukavaa aurinkopäivää!

  VastaaPoista
 11. Kivoja kuvia. Tykkäsin postauksestasi.

  VastaaPoista
 12. Kaunis kattauskuva ja mielenkiintoinen aihe. Itse en osaa juoda muuta kuin mustaa teetä, opettelin nuorena kyllä teen hauduttamisen jalon taidon, mutta nykyään nakkaan vain lipun veteen ja that`s all. Teetä on kiva ostaa lahjaksi, suosin erikoislahjapakkauksia, joita olen löytänyt mm. Tallinnasta, jossa en kyllä nykyään käy.

  VastaaPoista
 13. Kiitos, kiva että aihe kiinnosti. Tee on kyllä hyvä lahjaidea, jos tietää että saaja on teen ystävä. Helppous on yleensä ainakin tässä arjessä se juttu millä mennään. Hyvä, halpa ja helppo ;)

  VastaaPoista
 14. Ihanat kupit ja kiva tee info. Juon silloin tällöin teetä

  VastaaPoista
 15. Kiitti, kupit on vanhoja Bavarian lastenastioita, katoin niiden kanssa Pip lautaset.

  VastaaPoista
 16. Vastaukset
  1. Kiitos, toisessa kupissa on kissanpennut leikkimässä pallolla ja toisessa Hannu ja Kerttu.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡