torstai 9. heinäkuuta 2015

Kattaus koivun katveessa

Lomonosovin kupit kuin muisto kauniilta ajalta

Heinäkuinen kahvikesti pihanurmella. Vaikka vähän ripottaa vettä kaunis kattaus tuo hymyn huulille. Lomonosovin kauniit astiat juhlistavat lomapäiviä.


Kiertelimme kirpputoreja kesäisessä Heinolassa. Käsiini osui kaunis kukin kirjailtu pöytäliina ja maailman ihanimmat kahvikupit. Niin tiedän, kuppeja taas kerran. Minulla oli ajatus vauvan synttärijuhliin kattaa pöytä erilaisilla teekupeilla, mutta tavaramuseossani ei ollut tarpeeksi kuppeja. Onneksi nämä aarteet osuivat käteeni.

Pidimme pienen prinsessakahvittelun koivujen katveessa. Katoimme kirppariaarteet viltin päälle. Kahvi ja pulla maistuivat näin erityisen hyvältä. Harmillista on että pitopalveluilla harvemmin on näin kauniita kahviastioita. Laskeskelimme äitini kanssa kahvitellessamme että minulla, äidilläni, tädeilläni ja mummilla löytyisi varmaankin astiat 60 hengelle. Joten jos olisin tätä ajatellut olisimme häissä voineet juoda näistä Lomonosovin kupeista.

Kaikki eivät venäläisistä astioista edes tykkää, monilla nämä Venäjän tuliaisastiat pölyttyvät kaapissa piilossa. Itse näitä käytän vain erikoistilaisuuksissa. Onneksi näitä erikoistilaisuuksia voi keksiä aina uusia. Lomonosov posliinit ovat käsin maalattuja ja ohut posliini tekee niistä kevyen. Lomonosov on säilyttänyt korkean laatunsa aikojen saatossa ja ne ovat pieni osa säilynyttä kaunista aikaa.  

En tiedä mikä näissä venäläisissä jutuissa viehättää. Ehkä sisälläni asuu pieni slaavi. Ehkä se että ne on valmistettu käsin korkealaatuisista materiaaleista ja niiden veroista laatua ei valitettavasti Suomessa edes valmisteta. Niin ja kultaukset näissä astioissa ovat vähintään 18 karaatin kultaa. Se tekee näistä niin erityisen. Nyt jatkan loman viettoa kesäisessä Heinolassa. Oi ihana heinäkuu!

Oi ihana heinäkuu! Miksei juhlia voisi järjestää pihanurmella kahvikupposesta nauttien. Kirpputorilta löytyi kaunis kirjailtu pöytäliina ja upeat astiat. Hieman boheemia eikö?


Pienilintu-blogin MakroTex-haasteena on nyt heinäkuu.
Pieni Lintu - MakroTex challenge


22 kommenttia:

 1. Niin kaunista! Kyllä tuolla maistuisi kahvit juoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hieman ripotteli vettä, mutta onneksi ei kahvi laimentunut.

   Poista
 2. Ihanat korvapuustit. Kahvi maistuu tosi hyvältä ohuista posliinikupeista juotaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, kahvi maistuu eri hyvälle prinsessakupeista. Kiitos :)

   Poista
 3. Todella kaunis astiasto! Ihanan kesäinen ja sopii noista kahvit jos toisetkin juoda. ;)

  VastaaPoista
 4. Oi miten kaunis ja kutsuva kattaus. Niin herkkää. Kauniita kuvia olet saanut kattauksestasi napsittua. Ihana tunnelma välittyy kuvistasi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, taidan olla parantumaton romantikko. Hienoa että se välittyy kuvista.

  VastaaPoista
 6. Oikein kunnon kahvikekkerit kauniilla kupeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, sunnuntaina varmaankin uudestaan. Heinolassa on runopiknik sunnuntaina. Olipa hyvä kun tuli kupit hankittua.

   Poista
 7. Oi ihanat kupit ja niin upea kesäkattaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ulkona on kesäkattaukset parhaimmillaan. Satoi tai paistoi!

   Poista
 8. Kirpputorilla kuljeskelu kannattaa! löytöjä löytyy ja hyödyllistäkin.

  VastaaPoista
 9. Ihan totta! Joskus pitää kulkea laput silmillä, kun kaikki aarteet eivät meille mahdu. Se luopumisen tuska on niin paha ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, me tehtiin kattaus vielä uudelleen. Oli niin onnistunut!

  VastaaPoista
 11. Huikea kattaus. Todella romanttinen ja kaunis:) Nämä Lomonosovin kupit ovat tosi kauniit, olen juonut ainakin kerran sellaisista itsekin. Venäläisillä on paljon kaunista ja hyvinkin haluttua keräilyposliinia. Eläinfiguureita jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on kaapissa toinenkin astiasto. Yllätyksekseni näillä oli hurja hinta ebayssä. Kirpparilla hintaa näillä ei juuri ollut. Täytyy nyt vaalia silkkipaperissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡