torstai 14. heinäkuuta 2016

Täydellinen someäiti ja Vadelmainen vaniljapullakakku ( maidoton)

Pullan tuoksua kotiin

Ihana maidoton vaniljapullakakku vadelmatäytteellä saa koko tienoon tuoksumaan uskomattoman hyvälle. Arvatkaapas miltä tämä herkku maistui iltapäiväkahvilla? Niin namia! Resepti ja pohdintaa täydellisestä someäitiydestä blogissa.

Kokeilin kerran tehdä maidottoman vaniljakastikkeen tähän reseptiin, mutta se oli jo aika työläs. Kokeilin myös reseptiä tehtynä maidottomaan vaniljajogurtiin, mutta valmiiseen maidottomaan vaniljakastikkeeseen tehtynä se on ollut paras tähän asti. Edelliset versiot eivät olleet kuvauskelpoisia. 



Tekeekö liika pullantuoksuisuus ärsyttävän täydellisen someäidin?   Ehkä! 


Meillä keittiössä leijaili vaniljainen pullantuoksu joka sekoittui kiuhuvaan vadelmaan. Niin meillä  taas leivottiin! Mietin aina että tuleeko pullantuoksuiseksi äidiksi vain leipomalla, vai pitääkö se myös kuuluttaa kaikille ja avata ikkunat että tuoksu leviäisi myös levittämään sanaa naapurustoon?  Niin muita ärsyttääseni täällä taas leivotaan! 

Nyt varmaan mietit että mistä nyt tuulee? Luin Vau.fin jutun täydellisestä someäidistä ja minua vähän kirpaisi. Melkein hävettää olla pullantuoksuinen someäiti ihanine höpötyksineen, kun joku muu äiti ei jaksakaan ja odotus ei mene niin hyvin. Onko se sitten väärin nauttia elämästään nyt, kun ei tarvitse mennä töihin, jossa sinusta ei pidetty ja jos työsi ei tuottanut minkäänlaista intohimoa? Ja kun  raskaudessa ei ole ollut suurempia ongelmia? Äitiys ja vapaus luoda on siihen verrattuna lottovoitto. Niin ja minkä sille sokerinhimolleen voi, että nälkä ajaa leipomaan.  Tuijottelin pala kurkussa fb-päivitysesimerkkejä ja ne tuntuivat niin tutuilta. Kyllä hävettää, ehkä olisi pitänyt myös lisätä päivitykset riidoista, allergioista, epäonnistumisista ja mitä niitä nyt onkaan inhimillisyysjutuista. Olen itse miettinyt että parempi ruokkia asioita joista tulee hyvä mieli ja pahaa mieltä aiheuttavat jutut kyynelehditään sitten luotettujen kanssa, jotka niitä jaksavat kantaa. Ei kaikkia murheita tarvitse jakaa kaikkien kanssa, eihän? 

Niin, no onneksi en ole edes pahin täydellinen someäiti! Jotkut ovat jopa laihoja ;)

Oikeasti minusta tuntuu että ne äidit jotka eivät ole päässeet niin helpolla ovat kilometrejä edellä omassa äitiydessään leipoivat tai eivät. Tässä "täydellisen" someäidin vaniljapullakakun resepti, jos ehdit sitä kokeilemaan kaiken kiireen keskellä.  Jos et ehdi, niin laita vaikka hetkeksi kardemummaa mikroon, niin se pullan tuoksu leviää teillekin. Tsemppiä kaikille äideille, ottakaa pala suklaata ja yrittäkää kestää!


Tänään tämä täydellinen someäiti aikoo yllättää ja kampaa ehkä hiuksensa. ♡♡♡

Tätä herkullista vaniljapullakakkua kannattaa testata, joskus maidottomien ja munattomien tarjottavien keksiminen on vähän vaikeaa.


Parasta tässä dallaspullamaisessa kakussa on tuo kirpakka vadelma. Ihan täydellisiä yhdessä!

"Täydellisen" someäidin vaniljapullakakku resepti (maidoton)

Aineet:

Vadelmatäyte:
100 g vadelmia
2 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 rkl  perunajauhoa

Vaniljatäyte:
1 kpl Kauravaniljakastike purkki
2 dl mantelijauhoa
25 g Laktoositonta Keijumargariinia


Taikina:

1/2 pussi kuivahiivaa
4 dl kädenlämpöistä kauramaitoa ( tai maitoa jos ei tarvitse olla maidoton resepti)
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
100 g Keiju-margariinia ( tai voita)

Päälle: 
Fariinisokeria


Valmistusohje:

Laita vadelmat kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hetken ja anna jäähtyä. Jätä osa marjoista sivummalle.

Nosta margariini pöydälle lämpiämään ja lämmitä maito mikroaaltouunissa. Jäähdytä n. 40 asteiseksi. 

Voitele kakkuvuoka.

Laita lämpöiseen maitoon sokeri, murskattu hiiva ja ripaus suolaa ja mausteet. Vatkaa sekaisin puuhaarukalla.

Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Kun puuhaarukka lähtee taikinasta irti älä lisää jauhoja enempää.

Lisää huoneen lämpöinen margariini. Tässä vaiheessa ota sormukset pois ja pese kädet kunnolla. Vaivaa voi sekaisin taikinaan. Taikina on valmis kun taikina tuntuu sopivan sitkolle ja se ei tartu käsiisi kiinni.

Laita taikina kohoamaan. Laita kulhon päälle kevyt keittiöliina. Ja laita kohoamaan mikroon. Älä laita mikroa päälle. Voit tehostaa kohoamista laittamalla kulhon alle lämmintä vettä sisältävän kulhon.

Tee sitten vadelmatäyte. Lisää jäähtyneeseen vadelmasoseeseen perunajauho ja sekoita vispilällä. Laita kattila liedelle ja anna lämmetä. Sekoita koko ajan. Kun sose pulpahtaa ota kattila liedeltä. Täyte on valmis. Anna jäähtyä.

Tee sitten vaniljatäyte. Vatkaa kauravaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen mantelijauho ja margariini. Vatkaa sekaisin.


Laita uuni päälle 200 asteeseen.

Ota taikina kohoamasta. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja leivo taikinasta isokokoinen levy.

Sivele taikinan päälle vaniljatäyte ja alaosaan vadelmatäytettä.

Rullaa pötköksi leveyssuunnassa.

Pilko sopivan kokoisia paloja ja lisää ne kakkuvuokaan kuviopuoli ylöspäin. 

Lisää koristeeksi pinnalle sokeria ja sivuun otetut marjat.

Anna kohota hetken aikaa vuoassa liinan alla.

Laita uuniin 20 minuutiksi uunin alaosaan.

Ota pois uunista ja voitele kevyesti margariinilla.

Syö koko kakku kerralla!

Tein vadelmasoseesta vähän jämäkämpää, ettei se leviä pitkin vuokaa.


Vaniljakastiketäyte vaniljapullakakkuun. Olen tykännyt Plantin-kauratuotteista, niillä voi korvata helposti maidollisia tuotteita.  
Ihanaa viikkoa!

Mui! Kurkatkaapa tämä Elloksen alekoodi! Tällä sai 50 % alennuksen jo alennetuista lastenvaatteista, vaikka tuotteissa luki ettei voi yhdistää muihin alennuksiin. Laski hinnan sitten lopuksi kassalla. Jes! Arvatkaapa mitä kaikkea tuli vauvalle tilattua! Alennus päättyi 17.7.2016 Mutta nyt saa Elloksen valikoiman yläosiin  -30% alennuksen  5.3.2017 saakka. Koodi :

355714



/div>

16 kommenttia:

  1. On niin herkullisen näköistä, että voisin todellakin syödä koko komeuden kokonaan. Kahvin kera tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä tosi hyvää! Vadelma jotenkin kruunasi pullan ja vaniljan maun. Sun pitää laittaa mies leipomaan tätä :P

      Poista
  2. Hi Teresa! Omg, this cake is simply shining with goodness! And raspberry is my fav berry! I've saved the recipe... just hope i can trust google translation.8) Cheerz!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Zara! Thank you! If you need translation help just ask! But I'm not sure is my translation any better. Cheerz! I hope you love it!

      Poista
    2. Oh, thank you, Teresa! I will ask if there happens to be something unclear :) Enjoy your waiting-time and stay inspired! Hugs to you✿

      Poista
    3. Thank you i try to enjoy.. Today i really feel that I'm having a waiting time. Maybe some sleep gives my inspiration back? Hugs♡

      Poista
    4. Halloo, Teresa, it's me, again! :) Well, i need your help - only 2 words: Kauravaniljakastike purkki and vaniljapullakakku (what does it mean?:)

      Poista
    5. I hope this is not too late. Kauravaniljakastike = whipped vanilla sauce, which is made of oats. You can use normal vanilla sauce if you dont have milk allergy. I hope you can find sauce that you can whip like a cream. And vaniljapullakakku = vanilla buncake

      Poista
    6. Kiitos paljon!! ;D Ah, raspberry & vanilla sauce is such a mouth-watering combo! No problem, i'll buy it or may be make myself! Cheerz!♡

      Poista
  3. Mahtavan muhkea pullapaistos. Hienoa, että pieni pullahiiri saa kotona leivottua pullaa ja kakkuja. Se on nykyaikana niin harvinaista herkkua, siis kotoilu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni on pullahiiri! Tänään olisi pitänyt kuulemma leipoa taas. On kyllä ihana touhuta kotona, kun pienikin on pieni.

      Poista
  4. Ei todellakaan ole väärin nauttia elämästä odotusaikana. Minun mielestä: onnellinen äiti -> hyvinvoiva lapsi -> tasapainoinen aikuinen -> pikkuisen parempi maailma.
    Lisäksi minun mielestäni se, että potisi huonoa omatuntoa, ei auttaisi ketään. Tietysti tosielämässä esimerkiksi yritän auttaa vaikeissa elämäntilanteissa olevia, mutta blogissa keskityn kauniisiin ja hauskoihin asioihin.
    Meillä kaikilla on niin erilaiset lähtökohdat ja tavoitteet, ettei minusta kannata vertailla. Kun tekee parhaansa, se riittää. Sinun vahvuuksia ovat esimerkiksi leipominen ja ihanat tuunailut. Nauti niistä! :)
    Hyvää vointia! Ja hali pienelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara! Et usko miten iloinen olen kommentistasi. Itselleni ainakin blogi on hyvää terapiaa kääntää asioita positiivisiksi omassa ajatusmaailmassa. Tai ainakin yrittää. Et muuten usko miten kiva projekti minulla on nyt käsissä! Tykkäät siitä varmasti! Odota vain kun ennätän sen postaamaan. Nyt nimittäin on projetia ♡♡♡ Ihanaa!

      Tuosta juputuksestani vain, että oli kamalaa,kun normaalista hyvästä olosta tehdää ns. täydellistä ja tuntui vain että oikean normi elämän on oltava tosi kurjaa. Ja ihan kamalaa jos ei ole normaali ja en halua että on kurjaa! Ehkäpä ne ovat nämä hormonit. Hihh! Itse asiassa nauran jo juputukselleni.

      Poista
    2. Nyt näyttää olevan trendinä (myös YLEn sivulla ja Yhteishyvä-lehdessä) ironisoida (ihan hauskastikin) "täydellisiä" somepäivityksiä. Minun kuvissani on juuri niitä puheina olleita kesäkliseitä... mutta en aio harmistua. Iloiset kuvat ja tekstit piristävät ja inspiroivat ainakin minua, ja jos kuvani ilahduttavat muitakin, sen parempi.
      Odotan innolla projektisi julkistamista! :)

      Poista
    3. Hih! Pitääkin käydä katsomassa. Oi vitsi, odotan itse innolla, että pääsen tekemään täydellistä babyshower postausta, joka on täynnä vauva kliseitä. ♡♡ Se ei muuten ollut vielä se nyt käsissä oleva projekti. Ihanaa viikonloppua ja kesäklisestä heinäkuuta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡