sunnuntai 21. elokuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku vadelma-kirsikkatäytteellä

Niin herkullinen paistettava juustokakku!

Amerikkalainen juustokakku vadelma-kirsikkapiirakkatäytteellä on mehevä ja sitruunainen uunissa paistettava herkku. Kakkua maisteltiin Baby Showereissa ja nyt voin julkistaa reseptin, niin pääsette maistelemaan.  

Tässä teille lupaamani Baby Showereissa nähdyn amerikkalaisen juustokakun resepti. Tässä päälle on laitettu kirsikoista ja vadelmista keitettyä täytettä ja kakkua koristaa ihanat kirsikat. Aika ajoin Lidlistä löytyy niitä hyviä turkkilaisia kirsikoita. Tämä juustokakku on muuten reseptiltään sama kuin mustikkatäytteisellä siskollaan.

Kun tekee juhlia, niin paras on käyttää niitä hyviksi havaittuja reseptejä, niin homma ei voi mennä pieleen ainakaan leipomusten osalta. Pakastevadelmien kanssa pitää muistaa aina kiehauttaa kunnolla vatsapöpöjen varalta. Tämä täyte on myös erinomainen, vaikka täytekakun välissä tai piirakassa. Kaupan valmishillot on omaan makuun liian makeita ja ei ne oikein sovi pienillekään. Mikä onkaan pahinta kuin saada sokerihumalainen taapero päiväunille.

Meillä vietetään nyt 2 v. synttäreitä ja juoksennellaan nyt jossakin pienen päivänsankarin perässä. Tai syödään pitkään aamupalaa. Meillä on se hääpäiväkin kohta tulossa, joten juhlittavaa riittäisi.  Facebookin puoleĺla on nyt hauska arvonta käynnistynyt synttäreiden kunniaksi. Käykääpä tykkäämässä!


Kakkua koristi kirsikoiden lisäksi kultaisesta alumiinilangasta askarreltu ankkurikakunkoriste. Ystäväni osaa todellakin vääntää rautalangasta.

Olipa herkullista juustokakkua!


Muina tarjoamisina oli suklaa-kirsikka-moccakakku, kasvispiirakat, minipizzat, fetasalaatti ja kuohuvaa.  


Amerikkalainen juustokakku vadelma-kirsikkatäytteellä resepti


Ainekset:

Pohja:
1 dl sokeria
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 muna

Juustotäyte:
250 g mascarponejuustoa
1 sitruunan mehu ja kuori
1 dl ruokakermaa
2 munaa
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria

Marjatäyte:
100 g vadelmia
100 g tuoreita kirsikoita
1 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Valmistusohje:

Voitele irtopohjakakkuvuoka ( omani on 17 cm Ø ja 7,5 cm korkea Lidlistä)

Laita kulhoon voi ja sokeri. Voit halutessasi pehmentää voin parin sekunnin ajan mikrossa. Nypi voi ja sokeri sekaisin.

Lisää joukkoon 3 dl vehnäjauhoja ja nypi ne sekaisin.

Lisää muna ja vaivaa taikina käsin. Lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa sekaisin.
------>Jos sinulla on valmis murotaikina hyppää nyt mukaan

Painele taikina voideltuun vuokaan ihan reunoja myöten ja laita vuoka taikinan kanssa hetkeksi pakastimeen.


Laita uuni päälle 175 °C

Ota uusi kulho ja lisää siihen juustotäytteen ainekset. Sekoita hyvin!


Ota taikina ja vuoka pois pakastimesta ja lisää siihen juustotäyte.


Laita kakku uuniin ja anna olla sen uunissa tunnin verran.

-----> Tässä vadelma-kirsikkatäytteen ohje
Laita kattila levylle ja lisää siihen vesi, sokeri, vadelmat ja kivettömät kirsikat . Jätä n. 50 g tuoreita kirsikoita sivummalle koristelua varten.

Muista lisätä perunajauho aina kylmiin aineksiin, jos keitos ehti lämmetä anna sen jäähtyä kunnollaa ja lisää perunajauho vasta sitten.


Laita liesi päälle ja hämmennä keitosta kunnes keitos pulpahtaa. Ota sitten kattila liedeltä. Maista! Lisää sokeria, jos se sopii paremmin makuusi. Anna jäähtyä.


Anna kakun ja täytteen jäähtyä.  Kaada täyte juustokakun päälle ja koristele lopuilla kirsikoilla. Juustokakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, mutta harva se jaksaa odottaa niin pitkään.

Nauti!


4 kommenttia:

  1. Mmm, Teresa, your pastry always looks insanely mouthwatering! All these yummies in the pics... such a feast for stomack and eyes! :)
    Cheerz!xo

    VastaaPoista
  2. Oh yeees miten hyvän kuuloinen! Ei sillä että saisi syödä näitä itse nyt, mutta niiiin teen tätä kun on juhlan paikka!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus pitää keksiä niitä juhlia niin saa kakkua :) Kiitti Hanna!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡