sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Röyhelöinen punahilkan mekko

Ompelin itselleni mekon villatrikoosta


Ompelin frillamekon, jossa on röyhelöt rintamuksessa. Kaunis V-linja toimii hyvin muuten yksinkertaisessa mekossa. Tässä vinkkilinkki myös Saumanvara-fbryhmän huutokauppaan.


Mekkoon yhdistin nyt Sarah Designin Heimo-kuosista tehdyt joustocollegeleggarit. 





Ompelin itselleni frillamekon jossa on röyhelöt rintamuksessa. Oli hauska kokeilla vähän edullisemmalla kankaalla ja revittelin mekkooni oikein kunnon frillat. Värinä harmaa sopii niin hyvin suomalaiseen syksyyn ja talviunille menoon. Pimeys ja harmaus väsyttää. Ei siis ihme, että tekisi mieli juoda pannullinen kahvia pysyäkseen hereillä.


Olin luonnostellut mekon mallin joskus vihkooni ja nyt sen ompelin Poppanavakan villatrikoosta . Röyhelön V-n on tarkoitus korostaa kapeinta kohtaani ja halusin hakea tyyliin päivitettyä Belle Epoqueta. Tämä on sellainen helppo hemulimekko muskariin ja kylmien päivien lämmikkeeksi. Mekko saattaa olla joulumekkoni, ellen tästä innostuneena ompele jotain muuta.


Löysin kaapistani ihanan pehmeän Ril's -villakasmir-duffelin. Se ei ole mennyt vuosien saatossa miksikään. Minulle tulee siinä jotenkin punahilkkamainen olo ja siksi käytän sitä lähinnä jouluna. Hihittelen nyt kuvilleni jonka teema taitaa olla Punahilkka hemulimekossa.

Kävimme rannassa kuvaamassa ja räntäsade ja tuuli toivat omat efektinsä kuviin ja hetkessä hiukseni olivat taas tuiverrettu sekaisin.

Mekon röyhelölaskokset tulevat parhaiden esiin kun levitän käteni. 










  Ompeluohje

Kaksi röyhelökerrosta on ommeltu nurjapuoli päällepäin ja reunat on huoliteltu simpukkaompeleella. Ne on ommeltu laatikkopaitamallin etuosaan kiinni ihan ensimmäiseksi ja vasta sen jälkeen ompelin taskut ja muut palat yhteen. Röyhelökaistaleiden päät jätin irralleen ja lopuksi ne tulivat vielä takakappaleeseen kiinni. Tein tytölle vähän aikaa sitten samantyylisen mekon, silloin jo kerroin noiden röyhelöiden laskostamisesta ja ompelusta kuvia täällä klik. Ompelin tytöille myös samanlaiset kuin omani, mutta villatrikoo ei ole hyvä idea lasten vaatteisiin, sillä tyttö sanoi heti että kutkuttaa. Voihan se olla, että kangas muuttuu vielä pesussa.

Ai niin tämmöinen juttu sattui mekkoa ommellessa!



Rannassa tuuli kovasti ja taivaalta tihkusi vettä. Vaikka en ole punaisen ystävä se jotenkin tuntuu nyt syksyllä kivalle. 





Saumanvara-huutokauppa Pelasta Eetut!!


Käykääpä kurkkaamassa Pelasta Eetut Huutokauppaa! Huutokauppa on 1.11. Facebook-ryhmässä. Huutokauppa on ompeluintoisen Saumanvara-Fbryhmän järjestämä ja sieltä löytyy laadukkaita ompeluksia ja käsitöitä.  Kerätyt varat menevät Syöpäsäätiölle ja kampanjaan voi osallistua myös lahjoituksella! Lahjoitussivu löytyy täältä Tuotteet on ladattu kansioihin ja sinne tulee vielä lisää tavaraa parin päivän ajan. Uskaltauduin itse laittaa huudettavaksi yhden pipon. Minimihinta tuotteelle on 6 euroa ja se sisältää postikulut jos muita huutoja ei ole tullut. Klikkaa huutokauppaan tästä!




13 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hih..kiitti! Se jotenkin sopi hyvin näin Halloween-aikoihin.

      Poista
  2. Ihana mekko 😊 Mukavaa sunnuntai-iltaa Sinulle 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! Nyt on ihana käpertyä sohvalle neulomaan. 💖

      Poista
  3. Ihana mekko soman mallin päällä. Leppoisaa sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih.. Tuolla tihkusateessa ei ollut kovin soma olo, mutta kiitos! Leppoisaa sunnuntaita sinnekin! 💋💕

      Poista
  4. Minua ärsyttää myös valmiskaavat. Minulle iski juuri ompelujumi valmiskaavojen vuoksi ja leikatut jutut makaavat pöydällä vaikka kyseessä on pienimmän collarit ja peruspaita. Kiitos Taru! Joo tämä on tämmöinen pirteä harmaa. 😁

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihana tuo röyhelö! Kumpa osaisin itsekin ommella...

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva mekko ja asukokonaisuus, kivasti sadunomainen :) Voi kun itsekin osaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitti! Taidan piilottaa tuon takin takaisin kaappiin odottamaan joulua en halua tulla suden syömäksi. Ehkä parempi vain pitää neutraalia tummansinistä.

      Poista
  7. Oh, charming look... charming Red Riding Hood look!;)) I guess the dress is your new creation?! That is cute, and with frills! A very nice shade of grey, too!♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Zara! Thank's to my red wool duffle. Guess why I'm using it only at christmas time? It's good quality, but red is red.

      Thank you! That merry grey is my new design. It's made of very thin wool/cotton tricot. I think my look is like a tired Red Riding Hood-mom look.. 😁

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡