tiistai 6. syyskuuta 2016

Ihan itse tehty CD-hylly köynnösritilöistä

Paljastuksia himohamstraajan kätköistä! 


Tein itse CD-hyllyt puutarhakaupoista saatavista köynnösritilöistä. Tein itse ja säästin!

Yhteen välikköön mahtuu 15 CD-levyä, jotka makaavat hyllyssä painollaan ja erillistä hyllylevyä ei tarvita. 


Mittasin ritilöiden välin niin, että se on juuri CD-levyn kokoinen.  Hylly ei vie käytävässäkään juuri tilaa.


Meillä oli ongelma saada useita satoja CD-levyä mahtumaan vanhaan himohamstraajan kotiin. Koska levyjä oli paljon, rahaa vähän ja koti pienen pieni CD-levyjen järjestäminen aakkosittain ja vielä kivan näköisesti oli aika vaikeaa. En löytänyt kivaa hyllyä mistään.

Keksin rakentaa omat CD-hyllyt puutarhamyymälöissä myytävistä köynnösritilöistä. Ostin isojen ritilöiden lisäksi pienen saman värisen ritilän, josta sahasin ritilöiden väliin tulevat tukipalat  ja paukutin palaset kiinni nauloilla meidän keittiön lattialla.  Kun kahden köynnösritilän väliin naulaa pienet puupalikat, niin näppärän kokoinen CD-hylly on valmis. Se piti ainoastaan ruuvata seinään kiinni, jotta hylly pysyi tukevasti pystyssä. Jälkeenpäin tajusin että tukipalikoiden ruuvaus olisi ollut tukevampi ratkaisu. 

Nyt muuttomme jälkeen ritilähyllyt eivät sopineetkaan uuden kodin sisustukseen ja ritilät odottavat nyt uutta käyttöä meidän takapihalla. Koska idea oli minusta niin hyvä kuvasin nuo itse tehdyt CD-hyllyt ennen muuttoa. Ajattelin että tästä pitää ehdottomasti joskus postata. En tiedä ostaako kukaan enää CD-levyjä. Meillä levyt ovat nyt piilossa Konmaria kaapin kätköissä. Miehen mielestä Konmari vie tai piilottaa meidän kaikki tavarat. Tosin nyt vauva-aikana tuntuu siltä, että kaikki tavarat ovat tulleet yksitellen esiin piiloistaan. Hylly sopisi myös kirjoille tai DVD-levyille jos löytää jostakin ritilöitä pidemmällä hyllyjaolla. Itse ostaisin ehkä valmiiksi valkoiset ritilät, jottei niitä heti tarvitsisi maalata kalkkimaalilla.

CD-kokoelmien yhdistäminen oli mieheni kanssa yksi tärkeimmistä parisuhteen etapeista. Se oli mullistavaa sitoutumisen kannalta, sillä yhdistämisen jälkeen lajittelu minun ja hänen levyihin olisi ollut todella hankalaa. Hauskaa oli huomata, että musiikkimakumme meni yksiin, mutta siitä huolimatta meillä molemmilla oli vain yksi sama levy ja se oli Metallican "Black"-albumi. Itseasiassa meillä on niitä nyt kolme kappaletta, sillä levyt kuuluivat meidän himohamstrauskohteisiin. Tai no onneksi eivät enää.

Tummanruskeana hyllyt sopivat myös muuhun sisustukseen vanhassa asunnossa. 

Jäin kaipaamaan sitä miten helppoa oli valita oikea levy hyllystä. Pienikin huomasi tämän opittuaan konttaamaan ja nyt levyt ovat kaapin kätköissä turvassa. 


Osallistun Pienen linnun MakroTex-haasteeseen, jonka teemana on sisustus.Oli muuten ihan pakko lisätä nämä upeat kukka-asetelmat postaukseni loppuun. Sain ne eilen yllätyslahjana pihan pieniltä tytöiltä. Tämän jälkeen päädyimme leikkimään kukkakauppaa ja meidän pienikin oli kukista innoissaan. Kesäheinä ei vielä ymmärtänyt kukkien päälle. Ihanaa viikkoa!28 kommenttia:

 1. Kiva kertomus hyllyköstä - ja miten käytännöllinen se oli! myös suhteen kannalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt silmäilen taas uuden kodin seiniä josko hyllyt mahtuisivat jonnekin.

   Poista
 2. Käytännöllinen hylly, mikä määrä levyjä. :D Toivottavasti löydät hyllyille paikan uudessa kodissa. Kivaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Levyjä on kyllä minusta liikaa siihen nähden että meillä soi vain lastenlaulut Youtubesta!

   Poista
 3. Mainio oivallus ja toteutus. Hyvin pysyvät järjestyksessä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosin nyt nuo ovat kaapissa josta ei löydy yhtään mitään.

   Poista
 4. Onpa hyvännäköiset hyllyt! Kyllä sopis meillekin.

  VastaaPoista
 5. Loistava idea!

  Täälläkin cd-levyjä jokunen ja vinyylejäkin muutama sata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vinyylit on jollakin lailla hankalia kun vie niin paljon tilaa. En tiedä millainen norsuköynnösritilä pitäisi niille olla? Nyt ne mahtuu onneksi rahiarkkuun.

   Poista
 6. Hienot hyllyt! Mieheni juurikin tässä pähkäili mistä keksisimme lisää tilaa levyillemme, eikä tuollainen hylly olisi ollenkaan huono vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin nuo kaupan hyllyt ovat jokseenkin kalliita ja epäkäytännöllisiä. Syksyn tullen noita voi löytyä hyvästä alesta puutarhamyymälöistä.

   Poista
 7. Hieno keksintö :) Loistavaa "kierrätystä" :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Nyt kun saisin pihalle ensi kesänä niitä köynnöksiä, niin sitten voisi puhua kierrätyksestä. Kurkkasin pihalle ja näköjään mies ripustaa noihin yöperhoslakanansa. Näköjään moneen käyttöön.

   Poista
 8. Upea idea ja toteutus! Meillä oli pitkään sama ongelma, mutta nyt cd-levyt ovat Ikean tasojen sisuksissa, minne ne mahtuivat yllättävän hyvin.:) Meillä taas menee musamaut aika tavalla ristiin, joten molemmilla on kaksi omaa laatikkoa. Mies ei tosin enää levyjä ostele, mä sen sijaan ostan silloin tällöin, koska haluan niitä mm. autossa kuunnella.:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Teidän CD-ratkaisu kuulostaa kyllä hyvälle. Meilläkin asia tulee varmaan asia taas esille joku päivä. Voi kun saisi nuo sähköisesti johonkin. Olisi kyllä kiva kuunnella muutakin kuin lastenlauluja ja soittimessa pyörii Muumit:)

  VastaaPoista
 10. Hieno idea CD yms hyllyksi ja kaunis myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaan onhan tuo kaunis myös noiden levyjen takia. Hyllynpäätyihin jää kiva aukko levyn kannelle. Jotkut noista levyistä on jo ihan kanneltaan hienoja. Tosin kun yritti saada kivaa kantta osumaan päätyyn joutui luopumaan tai ostamaan lisää levyjä, sillä aakkosjärjestys meni kivan kannen edelle.

   Poista
 11. VAU mikä määrä cd-levyjä! Te taidatte rakastaa musiikkia? :) Todella siisti ja kekseliäs tuo hyllykkö - ei ollenkaan tunkkainen tai täyteen tungetun näköinen, vaikka onkin kookas! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡