tiistai 22. elokuuta 2017

Frozen! Let it go-kakku

Prinsessa pieni täytti 3 vuotta.

Meillä oli Frozen-synttärit ja Pieni kolmivuotias laittoi äidin taidot koetukselle. Lahjaksi piti saada Frozen-kakku ja tein sen kondiittorinsokerista sulatetuin jääkoristein. Iskä halusi Pienelle Frozen-mekon ja se tuli valmiiksi yhtenä yönä. 

Frozen Elsa on hurmannut kaikki pienet tytöt. 


Meillä oli Pienen 3-vuotis synttärit!  Kysyin mitä neitokainen halusi lahjaksi?  No Pieni nosti etusormen pystyy ja huusi Frozen-kakun! No niinpä tietysti! Meillä on nonstoppina kuulunut "Let it go!" ja Kesäheinäkin osaa jo hienosti Frozenin käsikoreografiat.

 Mietin homman varmaksi ja päätin hankkia pari Frozen-figuuria kakun päälle ja tehdä isomaltoosista jäävuoria, niin kuin muutkin. Pieni sai pyytää haluamansa kaverit maistamaan kakkua ja muuten synttäreitä vietettiin Nokkakiven huvipuistossa.


Nämä Frozen-figuurit löytyivät leluosastolta. Niillä on nyt leikitty kovasti synttäreiden jälkeen.

Isomaltoosikoristeet näyttivät juuri oikeanlaiselta Frozen-jäältä.

Jäävuorikoristeet Frozen-kakkuun


Taas kerran nälkä kasvoi syödessä ja huomasin katsovani brittiläisen sokeritaiteilijan youtube-videota. Opin, että jäävuorikoristeisiin tarvittavaa isomaltoosia voi sulattaa kattilassa, sitä voi värjätä pastavärillä, ja että sen voi jäähdyttää silikonimuottiin. Läpinäkyvä sokerikoriste irtoaa hyvin muotista, kun muottiin on hierottu öljyä.

Huomasin, että isomaltoosi eli kondiittorin sokeri klik ja pastaväri klik palavat helposti. Keittiössä savusi kerran ja merensininen pastaväri muuttui vihreäksi. Hirveä mikä makea katku! Touhusin koristeita vielä kahden aikaan yöllä ja mies koristeli kotia ilmapalloin ja valkoisin hyrräviirein. Kuulostaako tutulle? Tuli mieleen 2 v. synttärit.

Pieni auttoi omalta osaltaan kakun teossa. Kakku on tehty muuten maidottoman mansikkakakun ohjeella klik, mutta kakussa on Pienen uuden reseptin mukaan 5 kananmunaa ja X-määrä jauhoa.  Harmi ettei tullut katsottua mittauksia tarkemmin, sillä pohja oli täydellinen!  Tuoreet marjat korvasin litteidenpersikoidenpaloilla, ne ovat nyt hyviä ja makeita.

Vatkasin sokerimassan alle maidottomasta margariinista, perunajauhosta ja tomusokerista "voi"kreemin. Jos mietit miksi jätin sokerimassan noin oudosti, niin siihen on selitys. Minua alkoi inhottaa tuo tummansininen sokerimassa väriaineineen, joten jätin suunnittelemani liukuvärjäyksen tekemättä ja tilalle tuli nonparellit. Plääh, ei ikinä mitään sinistä makeaa meille!

Pieni leipoi myös tähtiä sokerimassasta edellisenä päivänä. Massaan kun painoi muotilla kuvan ja leikkasi-irti tähtimuotilla, niin tuloksena oli jääkiteillä kohokuvioituja tähtiä. Tämä sokerimassakoristelu onnistui siis (päivää)alle kolmivuotiaaltakin.






Niin ne kynttilät. Kakkuun piti mahtua vielä kolme kynttilää ja Pienen mielestä kynttilöitä tarvittiin paljon lisää. Sokerimassasta tehdyistä tähdistä tuli tosi kivat! Tähtiin voi painaa myös kirjaimia klik.


Neitokainen tarvitsi myös uuden mekon. Kävimme pariduhdepäivänä Jyväskylän kangaskaupassa ja  mies halusi ehdottomasti ostaa Frozen-kankaan Pienelle. Minulle jäi ompelu-urakka.  Mekossa on röyhelökaukus ja leveämalli. 


Frozen-mekon kanssa piti olla myös kimallekengät. Pieni oli saanut jo aikaisemmin Frozen-nuken synttärilahjaksi. Prinsessapäivä. Viimeksi ompelin tämän Frozen-mekon klik.


Hyvältä maistui ja oli kivat juhlat!






Nyt Weecokselta kodinsisustus kampanjan kunniaksi 10 % alennusta kaikista normaalihintaisista "koti" kategorian tuotteista koodilla WEECOSHOME

Vinkki vinkki tuohon kategoriaan kuuluu myös kankaat!

Koodi voimassa 3.9. saakka! Klikkaa sinne tästä! 

16 kommenttia:

  1. Kaunis kakku! Ja Frozen on kyllä minun lemppari prinsessaelokuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ei ihmekään on se vaan niin ihana! ♡

      Poista
  2. Aivan ihana kakku! Kyllä mullekin kelpaisi =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eilen syötiin viimeiset palat. Nami! Olen noista koristeista hiukan ylpeä :) 💙💙💙💙

      Poista
  3. Voi ei kuinka ihanan näkönen kakku!😍

    VastaaPoista
  4. Apua miten ihana kakku! Olet kyllä erittäin taitava tekemään kakkuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tuo ihan hyvää! Onneksi oli nuo sokerikoristeet ja figuurit. Kiitti!

      Poista
  5. Ääk miten ihana. :D Tollanen munkin tytön syndeille pitää saada!

    Taru
    stuffabout.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon sokerimassan tilalle voisi laittaa candymeltsejä sulatettuna. Meillä kakun piti olla maidoton, niin ei voinut käyttää..

      Poista
    2. Tuohon sokerimassan tilalle voisi laittaa candymeltsejä sulatettuna. Meillä kakun piti olla maidoton, niin ei voinut käyttää..

      Poista
  6. Oi hitsi miten ihana kakku! Mulla oli perinteiset mansikkakakut aika kova sana enkä muista tälläisempää erikoisempaa kakkua vaikka ihania juhlia olikin. :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta perinteiset kakut ovat kyllä paremman makuisia ja mieleisempiä, kuin väriainemassat. Mutta joskus tämmöistä.

      Poista
    2. Kiitos! Minusta perinteiset kakut ovat kyllä paremman makuisia ja mieleisempiä, kuin väriainemassat. Mutta joskus tämmöistä.

      Poista
  7. Miten tuota kakkua voi kehua hienoksi kun kuorrute on täydellisesti epäonnistunut. Kuorrute on vekeillä eikä riitä koko kakun päälle. Jos tuollaisen kakun olisi joku konditorialiike myynyt niin olisi suuri paskamyrsky somessa. Mukava tietty jos tekijä on itse tyytyväinen ja beesailijat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Katsos kun tämän kakun on tehnyt äiti suurella rakkaudella tytölleen. Ja tämä äiti ei harrasta kakkuaskartelua muuten kuin synttäreille ja on todellakin iloinen onnistumisestaan. Tätä kakkua ei ole tehnyt konditorialiike vain tradenomiäiti ihan kotikeittiössä ja idea olikin miten noita kondiittorisokerijutuilla voi vähän huonompikin leipuri tehdä kivoja. Uskon että sinä suurella sydämellä varustettu osaat jo leipoa täydellisen sokerimassakakun ja voin taputtaa, että hyvä sinä! Mutta kuinka monta massakakkua se on vaatinut? Tässä kakussa jätin puolet massasta pois koska alkoi ällöttää sininen väriaine jonka olin alaosaan varannut. Lätkäisin massan ja koristeet päälle, jotta saimme haukattua palat aamulla ja lähdettyä huvipuistoon. Tyttöni rakasti kakkua silti. Jos olisit nähnyt tyttäreni sädehtivät silmät olisit ollut sinäkin yhtä tyytyväinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡