tiistai 15. toukokuuta 2018

Kesän raikkaat korallit +videokaava

Kuosi-ihastuksena Aarrekidin Coral Reef! 

Ompelin tytöille ihanat korallimekot äitienpäiväksi. Aarrekidin korallikuosi on tuore kangasihastuminen ja se näyttää niin raikkaalta pienten päällä.



Kuosissa on hauskaa, että sen voi selkeästi kohdistaa osumaan yksiin leggareissa ja mekossa.  

Kesäkuosi

Ompelin tytöille taas mekot! Tämä ihana korallikuosi on uusin kangasrakastumiseni. Haaveilin jo etukäteen miltä valkoinen raikas mekko näyttäisi ruskettunutta ihoa vasten hiekkarannalla auringon laskiessa.  Ihana! Ja täydellinen tyttöjen kesävaatteisiin. Odotin kärsimättömästi päästä sitä ompelemaan. Sain ommeltavaksi tätä ihanaa korallia Aarrekidiltä ja metrin palasta sai ommeltua hyvin 110 ja 92 kokoiset tyttöjen mekot ja leggarit. 


Tämä Aarrekidin Coral reef klik* kuosi on vaan niin ihana! Ja sitä on myös valmiina vaatteina lapsille ja naisille Aarrekidillä ja sieltä sen bongasinkin lapsimessujen aikoihin. Samalla ihastuin Aarrekidin suloiseen Scuba Miceen klik* ja naisten v-selkämyksellä varustettuihin  nappimekkoihin klik*. Ihan mahdottoman kaunis malli.

Selatessani huomasin, että Aarrekid oli uudistunut kaikin puolin ja vieläpä kivalla tavalla kun naisten vaatteisiin oli panostettu enemmän. Ihania!

Kurkkaa Aarrekidille tästä! Klik*



Korallimekon ompelu


Tytöt ovat kasvaneet viime kesän lyhythihaisista ja lämpöisten tullen kesävaatteet menivät nopeasti ompelujonon kärkeen.  Piti tehdä kivaa, yksinkertaista, kevyttä ja monikäyttöistä.  Coral Reef kaipaa jotain selkeälinjaista mallia, jotta kaunis kuvio tulisi hyvin esiin. Oli myös pakko kokeilla miten oikein kohdistamalla leggareiden korallit jatkuisivat kauniisti mekossa. Toimii!

Sain äitienpäivänä hiukan omaa aikaa ja surruttelin tytöille mekot ja leggarit. Onneksi ne olivat nopea ommella. Leggareiden kaava on Paapiin kaavakirjasta lapsille ja mekon kaava on muokattu t-paidasta.  Avasin videolle  miten muokkasin kaavaa. Ompeluksi riitti surautus saumurilla ja helman ja hihojen kääntö sitten kaksoineulla ja pääntien huolittelu kaitaleella.

Pitäisi tehdä itsellekin tämmöinen ihana!
.

Kuka suunnittelija teille tulee kuosista mieleen? Tytöillä on Reiman UV-hatut ja niistä saa suojaa polttavan auringon alla.  





Puistossa oli taas kova meno kun tytöt juoksivat eri suuntiin. Vauhtia riitti!  

Äitienpäivä

Kävimme äitienpäivänä lounaalla Laajavuoressa ja ruoka oli tosi hyvää. Sain tytöiltä ihanat kortit ja mieheltä valkoisen kylpytakin.

Ehdin hetken ommella tytöille kesävaatetta ja illalla haimme eväät mukaan puistopiknikille ja tytöt saivat uudet mekot päällensä.

Kävimme  leikkimässä puistossa, jossa iltaaurinko helli vielä pieniä vilistelijöitä. Tytöt pääsivät kiipeilemään ja laskemaan mäkeä. Jyväskylän Kangaslammen puistossa oli kivaa viettää kesäpäivää. En tiennyt miten kiva puisto se oikeasti on. Puistossa oli putkiliukumäkiä, kiipeilytelineitä ja parkourrata. Täytyy käydä katsomassa läpi muutkin Jyväskylän toimintapuistot klik, niin aina löytyy kesällä kivaa tekemistä.


Korallimekossa on nostettu hihansuita ja levennetty helmaa. Asettelin kuosin tummimman  kohdan vyötärölle. 

*Coral Reef-jersey saatu ommeltavaksi Aarrekidiltä.


Ihanaa kesän alkua! 

18 kommenttia:

  1. Ihana! Voi kun osais itsekin ommella ilman että muuntautuu kiroilevaksi merimieheksi 🙈

    VastaaPoista
  2. Mut hei eikös ne kipparilakit ole nyt muotia jos jättäisi kiroilun pois 😂. Kiroillaan sitä täälläkin, mutta ei se ole ompelun vika vaan ompelukoneen. Hihh.

    VastaaPoista
  3. Siis niin hieno ja jotenkin tuo kuosi sopii aivan täydellisesti juurikin tuohon mekkoon <3
    Piti naurahtaa tuolla ensimmäiselle kommentille, sama homma täällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ai sielläkin asustaa merimies :) hehh! 🐟

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitti! Mekot ja leggarit on prinsessojen vakiovaatteet. Kuosi ja malli vaan muuttuu. 💕

      Poista
  5. Ihanat mekot kauniista kankaasta! Osaisipa ommella! Olen kyllä yrittänyt harjoitella, mutta ei ole mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö olekin ihana kuosi?! Onneksi noita mekkoja saa Aarrekidiltä ihanalla röyhelöhihalla, niin ei tarvitse kiroilla kuin merimies 😂.

      Poista
  6. Oi miten suloiset pienet neitokaiset, kuin kevään ensiperhoset niityllä♥ Kauniit mekot olet ommellut♥

    VastaaPoista
  7. Onpa hienoja mekkoja. Ihan mahtavaa, kun osaat tehdä tuollaisia luomuksia. Tällä isityypillä on vaikeuksia pelkästään sen hahmottamisessa, miten päin mikäkin mekko puetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän isityypillä ei ole edes niitä lappuja antamassa suuntaa ja kaikki vaatteet ovat sateenkaaren kirjavia. Ei kai se haittaa jos on joskus väärin päin..

      Poista
  8. Upeita kesämekkoja on äiti tehnyt ihanille pikkutytöille.
    Todella hauska tämä korallikuosi ja mukavan värikäs.
    Kesä ja värit kuuluvat yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo! Tämä on niin helppo malli ommella, kun hihatkin syntyvät samalla. Tytöt taitavat olla aina riemun kirjavissa..

      Poista
  9. Voikun meillä saisi pojalle laitettua UV hatun, mutta on niin itsepäinen lippalakki "ÄIJÄ" ettei kelpaa... :/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡