torstai 7. kesäkuuta 2018

Aarrekidin Kangaskarnevaali + alekoodi

Mekkovinkkinä frillakaulus raglan-kaavaan.


Perjantaina alkaa Aarrekidin kangasale eli Kangaskarnevaali! Blogissa nyt alekoodi ilmaisiin postikuluihin. Vinkkinä miten muokataan raglan-paitakaavasta frillakaulusmekko ja kuvia alppiruusupuistossa. 


Aarrekidin Scuba Mice on niin söpö kuosi tyttöjen mekoissa ja se toimii yhtälailla pienien poikien vaatteissa. 

Aarrekidin Kangaskarnevaali

Kuulitko jo, että perjantaina alkaa Aarrekidin kangaskarnevaali? Se tulee ihan tarpeeseen, sillä viimeaikoina on surruteltu paljon kesävaatetta.  Tulisipa kangasaleeseen ainakin tätä Scuba Miceä, jossa on mustekalan kanssa sukeltelemassa pieni hiirulainen ja sitten  sitä ihanaa korallia. Olen himoinnut myös sitä Aarrekarttaa ja nappiselkäpaidan Mountains-kuosia. Hykerryttävän ihania!

Shh! Älkää sitten kertoko sain  Aarrekidillä teille ja itselleni ihan oman alekoodin jolla saa perjantaina 8.6. Ilmaiset postikulut! Kangasalennukset ovat voimassa 8. -10.6. ajan. Miten jaksaa odottaa huomiseen klo  12:00 asti mitä alennukseen tulee?


ALEKOODI: bellekangaspostia 
 Alekoodilla saa ilmaiset postikulut Aarrekidin verkkokaupassa vain perjantaina! 
Koodi voimassa vain 8.6.2018.Raglan-puserokaavasta muokattu frillakaulusmekko

Nyt vuorossa oli kaavatestaus jossa kokeilin miten raglankaava toimii frillakauluksen kanssa. Ottobren 4/ 11 More Grey- on ollut hyväksi havaittu lasten raglanpaitakaava.  Kankaana on ihanaa Aarrekidin Scuba Mice trikoota ja se on jotenkin moderni ja samaan aikaan siinä on jotain herkkää.

Frillakaulusmekko on sovellettu raglanpaita-kaavasta josta hihat on jätetty pois ja helmaa pidennetty ja levennetty.  Kaulus toimii samalla myös hihoina ja pitää mekkoa ylhäällä. Kaulusta varten tarvitsi vain kaksi alla olevan kuvan mukaista kaulussuikaletta, jotka ompelin yhteen renkaaksi.

Saumuroin ensin mekko-osan etu ja takakappaleen yhteen. Sitten huolittelin hihojen kohdalta reunat kaksoisneulalla. Ompelin kaulusrenkaan ja huolittelin sen alareunan kaksoisneulla. Sitten saumuroin  etu ja takaosan ylhäältä kiinni kaulusrenkaaseen. Huolittelin pääntien kaistaleella jonka saumuroin kiinni ja huolittelin sen kaksoisneulla kauluksen sisäpuolelle.  Kaistaleen alle jäi renkaaksi ommeltu kuminauha, joka sitten rypyttää kaulusta kivasti.

Tässä piirrettynä mitat frillakaulukseen ja mekon helmaan. Kuvassa olevan mekon koko on 104 . 


Neitokaiset alppiruusupuistossa


Kävimme viikonloppuna alppiruusupuistossa. Mummi oli meillä kylässä. Taas kerran otimme eväät mukaan ja vietimme päivän leikkipuistossa. Jyväskylän Keltinmäenkoulun vieressä on ihana alppiruusupuisto jossa, nämä kuvat suloisista neitosista mekkoineen on kuvattu. Viereisellä kentällä mummi näytti tytöille ja iskälle miten lennätetään leijaa. Ihana päivä!

Ompelin pienen kangasnauhan myös hellehattuuni. Pienillä yksityiskohdilla kukkahattu muuttuu ihan toisen näköiseksi. Pienimmällä on jalassaan Aarrekidin Coral Reef-trikoosta tehdyt leggarit. 


Alppiruusupuistossa sai kauniit kuvat tytöistä muistojen arkistoon. 
*postaus tehty yhteistyössä Aarrekidin kanssa. Scuba Mice-trikoo saatu Aarrekidiltä ommeltavaksi ja blogin lukijat saivat alekoodin. Kiitos Aarrekid!16 kommenttia:

 1. Nätit mekot! Helppoa, kun sen osaa. :) Onnistuiskohan noin aikuisellekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääpä melkein koneilla. Mistähän löytyisi hyvä raglan aikuiselle? Kuura voisi olla pienempi koko..

   Poista
 2. Sievät mekot! Hei ehdotuksena, blogisi teksti voisi olla himppusen suurempaa, tekisi siitä helpommin luettavaa :) Ihanaa loppuviikkoa, ehkä törmätään Ommelissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitti vinkistä. 14 on todellakin pientä näin mobiilillakin luettuna. Vaihdettu kokoon 16.

   Poista
 3. Oletpa taitava! Löydän valmisvaatteista aina jotain mitä haluaisin muuttaa, sinulla ei ole sitä ongelmaa :-) Ihania kuvia! Ja komppaan ylempää kommenttia, fontti saisi olla hieman isompi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tekemällä oppii. Tuo puisto oli niin mahtava kuvauspaikka. Äiti otti minustakin kuvan ja se oli kuin viidakossa olisi kuvattu. Löytyy Fb:stä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Mira! Tuo pienemmän mekko on mallia kasvan tässä isoksi ja vuoden päästå mekko on tunikapaita. Viime kesän mekot on isommalla nyt tunikoita. 😉

   Poista
 5. Onpas söpöt mekot ja tuo hattu <3 Ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti viime hetkellä ennen puistoon lähtöä ommella hattuun vielä mekkoon sopiva nauha 😅

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti! Tuolla Aarrekidillä oli nyt edullisesti valmiitakin vaatteita pienille jos ei ole niin innokas ompeleman. 💕

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡