tiistai 3. marraskuuta 2015

Yllätyshäät

 Kihlajaisjuhlien yllätyskäänne

Myrskylyhty loi taianomaista tuntua vihkimiseen vanhassa riihessä. Olimme saaneet kutsun isoihin kihlajaisiin mutta juhlan luonne muuttui täysin, kun morsin asteli juhlakansan eteen valkoisessa puvussaan.  

Olin jo kovasti valmistautunut serkkuni kihlajaisjuhliin. Ihmettelin vähän miksi kihlajaisiin oli tullut kutsu Jyväskylän yhteen tunnetuimmista hääpaikoista Majakoskelle. Ajattelin heti, että nyt haiskahtaa häiltä. Sitten ajattelin, että no miksi ei isoja kihlajaisjuhlia? Isoilla kihlajaisjuhlilla saa ainakin tyydytettyä morsiamen häänälän muutamaksi vuodeksi.

Tykkäsin kovasti luonnonmukaisista koristeista. Purkit oli koristeltu lyhdyiksi pellavanarulla.


Paperinaruvalaisimet toivat juhlatilaan lämmintä tunnelmaa. Hääparin ystävien työnjälki näkyi selvästi ja oli ilo katsoa ja kuunnella salassa tehtyjä ohjelmanumeroita. Kaasojen lauluesitys jäi erityisesti mieleen. Hienosti he olivat saaneet pidettyä salaisuuden. 

Ikkunaan oli tehty voilee kankaasta tasseliverho. Aivan ihana idea! Bändi soitti vain hyviä biisejä.

Menimme juhlapaikalle vanhaan riiheen ja kihlapari otti heti ovella vastaan vieraita hymyssä suin. Serkkuni kihlatulla oli päällään hieman arkisempi lila mekko ja sanoin kätellessämme että: "onnea ja tervetuloa vähän lähemmäksi sukua". Voi miten lähellä sukuun tuloa hän lopulta oli! 

Katselimme ympärillemme ja vieraita oli hämyisessä riihessä satapäin. Kaikki olivat pukeutuneet juhlavasti ja tunnelma oli hyvinkin odottava. Serkkuni tuli hetken kuluttua mikrofonin ääreen ja piti puhetta parin yhteisistä vaiheista. Olin kovasti iloinen, miten hänellä on lahja ottaa tila haltuunsa. Hän päätti puheensa siihen että: "tähänkö on suhteessamme lopulta tultu että hän pitää puhetta yksin ja kihlattu on ties missä?". Sitten hän kutsui bestmanit ja kaasot yksitellen eteen ja sydämeni alkoi läpättämään ja silmäni kostuivat. Tajusin siitä hetkestä, että nämä ovat häät!

Joku kaasoista kantoi myrskylyhdyn valaisemaan tumman riihen lattialle avatakseen eteensä käytävää. Musiikki soi odottavasti. En edes muista mikä kappale oli, tai tuliko se nauhalta vai akustisesti, mutta musiikki kieputti meidät mukaan tähän tunteikkaaseen näytelmään. Pienen hetken kuluttua herkkässä valkoisessa pitsipuvussaan isänsä saattelemana saapui esiin serkkuni tuleva vaimo, niin kauniina, herkkänä ja hentoisena. Silmäni alkoivat valua kyyneleitä entisestään. Hämyinen riihi ja lepattava myrskylyhty varjoineen toivat tilanteeseen oman mystisen tunnelmansa ja yllätyksemme naulitsi meidät tuijottamaan kyynelsilmin parin vihkimistä. 

Ihan liian romanttista, ihan kuin sadussa.


Yksi ohjelmanumeroista oli jälkiruokahuone! Siis huone! Kaikki näytti herkulliselta ja ne olivat laitettu esille puulevyjen päälle. Puinen leipäuurna oli huikea! Näiden vieressä oli kakkutelineeseen aseteltu jättimäinen määrä hedelmiä.

Suosikkini booleista oli omena. Sitten huoneessa oli jättimäinen pöytä, joka oli täynnä kakkuja, piirakkaa, rockyroadia, leivonnaisia, karkkeja, mousseja, juustoja ja lukematon määrä muita herkkuja.


Hääkakkuna toimi sacherkakku, jonka päälle oli aakkoskynttilöistä koottu parin nimi. Kakunleikkauksen tilalla oli kynttilöiden puhallus. Ihan mielettömän hyviä kakkuja oli monta, monta erilaista. Tätini on juhlaihminen henkeen ja vereen ja jälkiruokahuone on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa. Heillä on ollut suunnaton työmäärä, mutta kaikki oli varmasti sen arvoista. Täti lötyy muuten Roba-Cafeesta.



Tuolla vasemmassa yläkulmassa oleva pähkinätriplasuklaaherkku oli yksi suosikeistani. Kaikki maistuivat herkulliselta ja kaikkea olisi tehnyt mieli syödä ja nautiskella.

Ihanat kihlajaiset ja häät samassa paketissa. Nautimme olostamme ja oli aivan ihana huomata miten iso joukko ihmisiä oli samaan aikaan hyvin onnellisia.













Pieni Lintu - MakroTex challenge



43 kommenttia:

  1. Oi mikä tunnelma ja hauska ylläri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, pimeää mutta ei synkkää. Tuli meille ihan mukavana yllätyksenä.

      Poista
  2. Ohhoh, olipa se yllätysjuhla!
    Hienosti laitettua kaikki ja otit kauniit kuvat haasteeseen.
    Tässä pimeä = tunnelma! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan mahtava tunnelma. Kyllä syyshämärässä pieni vajon kajo on kaunista.

      Poista
  3. Kauniita kuviakin sait otettua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihmettelinkin miten hyvin onnistui. Minulla oli pieni kalvo silmissä, joten en ihan varmaksi tiennyt mitä tulee kuvattua.

      Poista
  4. Hienoja kuvia, hämyistä ja makeaa tunnelmaa. Aika hienosti järjestetty yllätystilaisuus, mahtavaa.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut iso järjestäminen, vitsi en olisi osannut pitää salassa noin pitkään..

      Poista
  5. Huikea juhla. Tunnelman aisti tänne saakka.

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja niin herkullisia syötäviä! Alkoi kanssa tekemään ihan hirveästi mieli herkkuja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätini on kakkumestari ja kaikki oli kyllä leivottu viimeisen päälle. Jos joku kehuu minun kakkuja, niin maistaisittepa hänen.

      Poista
  7. Niin ja ihaninta on että tarina on tosi ♡. Kiitos

    VastaaPoista
  8. Aivan upeat kuvat. Herkkut sai vedenkielelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oi muistelen vieläkin, miten oli hyvää!

      Poista
  9. Niin tunnelmallista ♡ ihanat juhlat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tunnelma tuli kuviin mukaan ihan väkisin.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Niin oli! Kerrotaan tai voi olla että onnittelut menevät tätä kautta nopeammin perille.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Syksyn taikuus on tämä pimeys johon tuodaan valoa. Syksy on kiva aika juhlia.

      Poista
  12. Ihanaa! Tällaisia juhlia saisi olla enemmänkin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi, hääparilta oli kyllä nerokas keksintö ja upeat häät.

      Poista
  13. Tosi hauska ylläri tosiaankiN! :D Upeet juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Pitää muistaa seuraavalla kerralla, kun itse järjestää juhlia niin pyytää ystäviä auttamaan. Tulee hyvät juhlat!

      Poista
  14. Voi mikä ihana ylläri! Herkullisen näköistä tarjottavia on ollut ja upeasti laitettu paikka. Varmasti mahatavat juhlat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlapaikka oli kyllä hieno! Siellä on iso vanha riihi johon mahtuu iso määrä ihmisiä. Riihessä oli hyvät vessat ja keittiötila. Ja tilaa ruokailuun ja tanssiin. En ollut ennen käynytkään.Vieressä on toinen iso juhlatila missä oli nyt ruokailu. Voi vitsi miten tunnelmallinen paikka.

      Poista
  15. Herranen aika mitkä pimeäkuvat ja ihanat juhlatunnelmat. Tosi ihastuttava paikka ja yllätykset ovat aina ihania (elleivät ole huonoja):) Paljon Onnea hääparille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritin vangita ihania hämärässä parhaani mukaan. Laitan onnitteluja eteenpäin :)

      Poista
  16. Kaunista ja tunnelmallista pimeyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pienessä hämärässä on oma tunnelmansa. Nyt on ulkona ihan pilkkopimeää ilman lyhtyjä ja valoa, melkein kaipaa jo lunta.

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Minullakin tulee vielä kyynel silmäkulmaan muistellessa, hääparille jäi varmasti ihana muisto päivästä.

      Poista
  18. Menee ihan kylmänväreitä täällä, hui! Aivan mahtavat yllätyshäät, mitä herkkuja ja mikä ihana tunnelma kuvistasi välittyy. Kiitos kun jaoit palasen häähuumaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häähuumaa pääsee kokemaan niin harvoin, joten se on hyvä tallentaa muistoksi. Olipa kyllä huikea juttu! Ole hyvä!

      Poista
  19. Voi tavaton millaisen hetken ja tunnelman olet päässyt jakamaan. Täälläkin menee ihan kylmät väreet. Olen saanut kuviisi mahtavan fiiliksen tallennettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hienoa että edes osa fiiliksestä välittyy. Jäi kyllä mahtava muisto ja voi kertoa sitten kun pieni on vanhempi että millaiset häät oli.

      Poista
  20. No tuohan oli aivan kuin elokuvissa! Ja nyt pimeä oli yksi tehokeinoista tunnelman luomisessa. Varmasti juhlat, jota muistellaan. Kauniit kuvat juhlista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin se taisi olla kuin elokuvista. Ihana, kun oli järjestetty ihan viimeisen päälle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡