sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Ompelin hortensiamekon ja rusettipannan

Äiti teki! 

Suloinen hortensia on nätti söpölle tytölle. Ompelin itse digitrikoosta taaperolle mekon ja rusettipannan. Panta sopi myös meidän vauvalle.


Trikoosta oli helppo ommella rusettipantoja. 


Ompelin meidän pienelle tytölle  sinisen hortensiamekon. Kannoin ompelukoneen keittiönpöydälle ja aloin etsiä mekon kaavaa Pienen  trikoomekoista. Hyvä että olin jo toipunut Nosh-pöksyjen ompelusta, kun samalla inspiraatiolla olin jo tilannut kasan trikoita Majapuusta.

Löysin ihanan digitrikoon johon oli kuvioitu  lyijykynällä luonnosteltuja hortensioita. Ihastuin kuosiin ensisilmäyksellä. Kukat vievät ajatukset kesään.

Minua oikein poltteli se into millä lähdin mekkoa tekemään.  Kokeilin tehdä siistit aukot samasta kankaasta leikatuilla suikaleilla, mutta nyt ajatus jäi vaivaamaan olisiko pitänyt kuitenkin käyttää resoria. Tämä on ensimmäinen tekemäni trikoomekko ja hetken jo mietin, että myös viimeinen.





Kaula-aukkoon ompelin samasta kankaasta pienen käännöksen.


Pieni halusi muotikuvauksiin aurinkolasit, ne kuulema kuuluvat asuun.



En tiedä mikä ompelukoneessa on taas. Se kiukuttelee kovasti ja alalanka menee suikerolle. Nyt vasta jälkeenpäin ajattelin, että jos vika on ompelulangassa. Mekon ompeluun meni kolme iltaa, sillä jouduin purkamaan sykkäräisiä saumoja ja yrittämään aina uudelleen. Säätelin vipuja ja ompelin testejä, sitten kun sain hyvän ompeleen, niin kone saattoi kesken helman ompelua tikata ihan mitä sattuu. Meinasin purskahtaa itkuun ja heittää satasen singerini pihalle.

En antanut periksi, en sitten millään. Ei siis ihme etten ole ikinä rakastanut ompelua. Joskus ompelin vaatteita ihan käsin, kun en jaksanut tapella. Oli se silloin mukavaa kun oltiin koneen kanssa väleissä. Täytyy käydä ostamma uusi ompelulanka, voihan se olla että hommaan löytyy niinkin yksinkertainen ratkaisu.

Toivottavasti se on niin, sillä Kesäheinän mekko odottaa myös ompelua ja suunnitelmissa on kasa pantoja. Olen niin hurahtanut kivoihin kuoseihin.


Testitilkuista syntyi samalla rusettipanta, tein rusetin halkaistun ympyrän mallilla.



Onneksi mekko on nyt valmis ja Pieni tykkää siitä kovasti. Hän esitteli mekkoaan ja sanoi:" äiti teki". Tiedättekö miten hyvältä se tuntuu? Hivelee äidin sydäntä.

Kaikesta huolimatta palkitsevaa, eikö?



Ihana hortensiakuosi. 




Panta sopi myös vauvalle. Näitäkin olisi pitänyt tehtailla raskausaikana. Pannat ovat niin söpöjä tyttövauvalle, kun hiuksia ei juuri ole. Tämä pysyi myös päässä.




Saatat tykätä myös:


Itse ommeltu morsiusneidon mekko. 
Nosh-pöksyt vauvalle ja taaperolle

8 kommenttia:

  1. Ihanan ihana mekko ja suloisia pantojakin siitä olet tehnyt! Tuosta mekosta tulee niin se arabian pastoraali ja esteri mukeissa olevat kuviot. Ja arvaa vaan kuka kans haluais samanmoisen mekon, tai tuosta tulis kiva laukku, ei tuota kangasta puuvillana saanut?
    Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos! En ainakaan nähnyt venymättömänä puuvillana. Trikoona 95% puuvillaa ja 5% lycraa. Nyt katsoin että oli pinkkiä ja valkoistakin. Huoh! Se pinkki olisi ollut vasta ihana. <3 Mietin että mitä jos sen ompelis toisen kankaan kanssa laukuksi? Ihanaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Nätti mekko! Lapsen mielipiteet on niin aitoja että niistä hyvistä saa hurjasti lisämotivaatiota. Virkkasin tytölleni ilmeisesti hieman liikaa pipoja, kun kommentit alkoi olla " ai, teetsä taas pipoa". Nyt aloitin ompeluharrastuksen ja tein tuubihuivin hänelle. Vastaanotto oli hieman erilainen "Vau, teiksä tän ite!" Tuntui niin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai ihana! Tyttösi on ollut mielissään! Täytyy siis muistaa ettei tee liian montaa mekkoa tai pantaa ettei "taika" katoa! On varmaan ollut kuitenkin ihania pipoja, täytyy käydä kurkkaamassa! ♡ Kiitos!

      Poista
  3. Ihanat!
    Voi kun itselläkin riittäisi aika ja inspiraatio ommella pitkästä aikaa jotakin :-)

    ♥ Jasmin N // Little Things With Jassy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se inspiraatio sieltä tulee ja onhan sitten varmaan aikaan kun vauva ottaa päiväunia. Sinulla alkaa olemaan jo jännittäviä aikoja <3 <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡