perjantai 15. syyskuuta 2017

Merinovilla on hitti

Ompelin tytölle merinovillaisen haalarin!

Ompelin tytölle ihana  merinovillahaalarin. Minulla ei ollut valmista kaavaa, vaan kaava syntyi yhdistämällä hupparin ja housujen kaavat. Nyt on meneillään oikea merinovillabuumi!  Niin ja sain viimein oman ompelumerkin! 



Olin jo aikaisemmin tehnyt samanlaiset pipot koko perheelle. Vuorena on merinovillaa ja päällä Sarah Designin Heimo-collegea. Pipo on tehty Paapiin kaavakirja lapsille klik*  pipo-kaavalla. Koko on M.


Kylmät kelit tulevat ja taas ollaan valmiina. Yksi tämän sesongin ehdoton hitti on merinovilla. Se on todella lämmin mutta se ei kuitenkaan kutita, kuten tavallinen villa. Siksi sitä suositaan lasten ja vauvojen vaatteissa. Oletko sinä jo huomannut merinovillahypetyksen?

Ihanan pehmeä ja lämmin kuitu kuivuu myös nopeasti. Se on omiaan välikausipuvun alla, koska se hengittää ja kosteanakin se tuntuu lämpöiseltä. Ompelin jo merinovuorelliset pipot syksyä varten. Ja nyt surrautin isommalle tytölle ihan oman merinovillahaalarin.


Hamstrasin merinovillakangasta Selia-nettikaupasta Kankaiden yöstä ja nyt sen viimein uskaltauduin ompelemaan. Itseasissa turkoosi tähtikangas oli aika hurja omiin silmiin ja kun käänsin nurjan puolen päälle, kangas muuttui minun silmiin juuri oikealle. Farkun sinistä resoria ja saman sävyinen vetoketju löytyivät Jyväskylän kangaskaupalta. Juuri ne oikeat oikeat värit Frozen-haalariin. Meidän 3 -vuotias ihastui täysin.




Merinovillahaalarissa on kasvun varaa. Tuo tähtikuosi ja väri on kaunis näin nurinpäin.





Yhdistin hupparin ja housujen kaavan haalariksi


Tälläkään kertaa minulla ei ollut valmista kaavaa puvun tekoon, vaan yhdistin OttoBre 2011/4 -lehden huppari ja collegehousukaavat. Hyväksi havaitut kaavat sopivat siis tähänkin hommaan hyvin. Sopiva tuli kun mittasin Tytön kaulasta housun haarasaumaan asti ja lisäsin pari senttiä pituutta. Eli nyt kun 104 kokoiset kaavat oli pöydällä pääntiestä housujen koukkuun tuli pituutta 52 cm.  Kurkkaa videolta miten kaavat yhdistin!





Miten ompelin? 


Ompelin koeversion edullisemmasta kankaasta ja sen jälkeen pääsin ompelemaan haalaria. Minulla oli metrin pala merinovillaa ja se meni miltein kaikki. Ompelin saumurilla(s) ja ompelukoneella (o).

Ompelin(s) ensin housunlahkeet kokoon ja yhdistin ne toisiinsa(s) etuosasta siitä "housu"-osan kohdalta takaosan yläreunaan asti. Sitten ompelin(s) hihat kokoon ja pukuun kiinni. Tämän jälkeen ompelin(s) kaksinkertaiset resorit hihoihin ja lahkeisiin. Vaikein oli taas tuo vetoketju ja sen ompelu(o).

Tein kaulusosan toisen puolen resorista ja siitä tuli vähän lyhyempi, mitä se oli kaavan hupussa. Ompelin kauluksen palat yhteen sivuista ja yläosasta nurjalta puolen saumurilla ja sitten käänsin sen oikein päin ja silitin kauluksen muotoonsa.  Ompelin(o) sen reunaan pienet ompeleet.  Ompelin(s)  kaulusosan kiinni pääntiehen ja se siisti samalla nuo vetoketjun päät. Siistin kauluksen vielä kaksoisneulalla. Sitten pari nepparia ja tuli valmista.



Suunnittelin meille myös oman ompelumerkin. Sjönberg vähän lyhennettynä. Puku näyttää jo vähän enemmän kaupasta ostetulta. Korkkikangas on Ullakalta.




Kesäheinällä on vielä se äitiyspakkauksen merinohaalari. Se on ihana. Täytyy katsoa mahtuuko se enää. Vai ostinkohan viime keväänä jo jonkun? Nyt on jo aika katsoa vaatteet läpi.


Täytyy ommella vielä parit merinovillatuubihuivit ja jotain ihanaa itselle. Niin ja voisi vaikka neuloa jotain. Minulla on vielä merinovillalankoja jemmassa, kun niissä on hyvä tarjous! Ihan hamstrattava alennus: 6 kerää 10 eurolla. Tarjoukseen pääset tästä klik*

12 kommenttia:

  1. Vautsi, taas yksityiskohtia myöten hieno toteutus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Pieni oli ihan samaa mieltä. Piilotin kaulukseen palan Frozen-kangasta jossa ovat Anna ja Elsa.

      Poista
  2. Aika mahtava haalari, sopii pikkuiselle todella hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi ompelin sen koeversion ensin niin tästä tuli hyvä.. :) sulla oli niin kivoja neulejuttuja myös.

      Poista
  3. Söpö haalari, ihanaa että jaksat itse näitä tehdä!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on lasten kanssa, niin pitää keksiä jotain mitä voi tehdä kotona. Kiitos!

      Poista
  4. Onpa taas todella kaunista ja huolellista työtä! Aina kadehdin näitä sun ompelutaitoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Kädenjälki alkaa muuttua ompelus kerrallaan huolellisemmaksi.

      Poista
  5. Oi vitsit ompas ihana malli tässä ompelemassasi haalarissa, tuo kaulan detalji on ihan mieletön, voi kun tällaisia voisi ostaa. Ostaisin omalle pojalleni samantien, meillä on ollut vauvasta saakka käytössä merinovillahaalarit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulipa hyvä mieli kommentistasi. Vielä pitää opetella paljon lisää näitä juttuja ennen kuin kehtaisin näitä myydä. Merinohaalarit ovat ihan parhaita ja se uusi äitiyspakkauksen haalarikin on hyvä.

      Poista
  6. Ihana haalari :) Meillä on nyt pojalla kaksiosainen merinosetti, mutta haalari olisi vielä kyllä tosi hyvä 3-vuotiaalle.

    VastaaPoista
  7. Kiitos!Arvoin tosi pitkään, mut muistin että meillä on vielä neulottu housut ja takki joten haalari tuntui sitten mukavammalle. Vessassa käynti vielä mietityttää, mutta eiköhän siitä jo selviydy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡