tiistai 14. marraskuuta 2017

Askon meikkipöytä ja ompelubingo!

Eno kantoi sisään Askon  peilipöydän. Aika retro!



Lastenhuoneessa on pienimmän ihana peilailla. Meille kotiutui Askon 70-luvun kampauspöytä. Olen pelannut ompelubingoa ja saadakseni Bingon ompelin kaarrokemekon Paapiin Siiri ja Myyry-trikoosta.


Askon kampauspöydässä on iso vedettävä laatikko mihin mahtuu tyttöjen juttuja. Peili kääntyy eri asentoihin joten se helpottaa valon saamista kasvoihin. Ihanat nuo messinkiset yksityiskohdat.







Meillä on lastenhuoneessa peilipöytä. Eno kantoi sen yllättäen meille, kun mummini halusi siitä luopua. Olin jo unohtanut koko asian, kun yllättäen peilipöytä olikin meillä! Siis oikein ihana yllätys kerrassaan! Messinkiset nupit ja peilin osat yhdistettynä melko pelkistettyyn muotoiluun ja Askon-leima saivat minut tuntemaan sydämen tykytystä, kun mummi sanoi, ettei sitä tarvitse. Nyt tämä 70- luvun kaunokainen on meillä lastenhuoneessa. Se on niin hieno! Kiitos mummi ja eno!

Voisi kuvitella, että neideille meikkaus on vielä kaukainen asia. Lauloin yksi päivä "Ken on heistä kaikkein kaunein" ja siltä seisomalta pienin Kesäheinä tapsutteli kohti vessaa ja sanoi tomerasti: "meikkaa". Voi apua! Mitä minä lapsilleni oikein opetan?

Tämä taisi lähteä siitä, kun ostin uuden huulipunan. Ja meikkaaminen assosioitui lauluun, koska laskeudun prinsessamaisesti alakertaan laulaen kipaletta kun olin valmiina lähtöön muissa kuin toppahousuissa ja naamassani oli meikkiä ja tätä uutta huulipunaa. Lapsista oli kauhean hauskaa meikata kanssani.

Äitini ennakoi ja toi tytöille omat meikkisudit ja niillä on ihana hivellä naamaa sillä aikaa kun äiti laittaa rauhassa ripsiväriä. Onneksi se riittää meikkaamiseksi vielä ja hyvä niin, sillä olemme välttyneet tussimeikeiltä.

Peilin edessä on mukava meikkailla. Muistatko vielä lintulipaston ja seinällä askartemani talotaulun?








 Tuolissa oli oranssi kulunut päällinen ja nyt mallailein siihen Marimekon Puutarhurin parhaita. Sopiiko se sinusta tuohon? Kävin Marimekon Outletissa ja sieltä tarttui mukaan kilolaarista kaikkea ihanaa! 


Nyt molemmilla tytöillä on omat Paapii-mekot! ♡ Isosiskon mekko löytyy täältä klikEi ihan heti uskoisi, että mekon kaava on Ottobre-lehden Plain & Simple-peruspaitakaava. Sitä tuli vähän muutettua bingoilun huumassa.

Saumanvara-ryhmän marraskuun ompelubingo


Minulla on kyllä ollut kiire ompeluiden kanssa, kun Saumanvara- ompeluryhmässä on pelattu marraskuussa ompelubingoa Kuusi-Collective -kangaskaupan hengessä. Yksi yö ompelin Kesäheinälle Siiri ja Myyry-mekon ja yhden osuman sain peliruudukkoon Paapiin-trikoosta. Paapii on yksi Kuusi-collectiven kangasfirmoista.  Bingo-ompelu on ihan liian hauskaa, mutta ihan meinaa muut käsityöt unohtua ja tämä jatkuu koko marraskuun ajan. Nyt tiedän mitä ovat on aplikaatio, tere, kaarroke ja miten tehdään saumurillani rullapäärme. Ihan totta olen niin innoissani!


Ihanaa viikkoa! 







Osallistun Pienen linnun MakroTex-haasteeseen ja sen aiheena on marraskuu. Oma marraskuuni menee siis bingoillessa. Kurkkaa kuvahaaste täältä! 

Vietä joulu Laajavuoressa! Klik

29 kommenttia:

  1. Voi vitsit, että on supersöpö pöytä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen niin iloinen, että eno toi sen meille!

      Poista
  2. Oi että on suloinen pikkuinen siellä♥ ja ihana mekko.. peilipöytä on myös ihan kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neitokainen kasvaa niin kovaa kyytiä, ettei edes tajua, ettei ole vauva enää. Kiitos! 💖

      Poista
  3. Minusta on vaan niin uskomatonta, miten nopeasti pienetkin lapset oppivat yhdistämään asioita! :) Ihana postaus, peilipöytäkin sopii lastenhuoneeseen kuin nenä päähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Neiti välillä ihan yllättää mitä kaikkea hän osaa.

      Poista
  4. Nätin mekon olet ommellut ja ihana retro kampauspöytä. <3. ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pieni pala kangasta on ollut minulla jemmassa, mutta nyt oli käytettävä, että riittää tyttöjen vaatteisiin. Paapiin kuosit on niin kauniita! Kiitos!

      Poista
  5. Kampauspöytä on hieno. Ja kampauspöydän käyttäjä suloistakin suloisempi! 💕
    Ja tosi kauniit kuvat tästä kaikesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Neiti on kyllä söpönen! Toinen käyttäjä meni kuvatessa piiloon.

      Poista
  6. Kaunis on pöytä, ihan kateelliseksi vetää! Ja ompelusikin: bingoilu kuulostaa kiireiseltä, mutta ihanan haastavalta ja opettavaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Todellakin, nyt on joutunut ottamaan ihan selvää noista nimityksistä, että selviää bingorivin tarkastalun läpi. Kiireistä, mutta mukavaa. Hyvä, että joku juttu saa pois mukavuusalueelta.

      Poista
  7. Kaunis pöytä, mutta kyllä tuo suloinen neiti ja kaunis mekko vie huomiota peilipöydästä kun näitä kuvia katsoo. Taitava ompelija olet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos! Taitoa karttuu ompelus kerrallaan, mutta kyllä voi olla ihan tyytyväinen kun vertaa alkutalven saumoihin. Hih. 💖💖

      Poista
  8. Bingoilleessa vai ommellessa? Ihanaisia mekkoja ja tuo Askon kampauspöytä! Minulla on 50-luvun lopusta skon pari kevyttä nojatuolia mökillä enkä niistä luopuisi. Ne ovat hyvät istua, ns. terveystuolit ne ovatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih nyt bingoillaan ompelemalla, eli molempia. Upeita nuo vanhat huonekalut. Umpipuuta ja muotoilu kestää aikaa. Hienoa, että olet säästänyt. Huonekalujen kuuluukin kestää. ♡ kiitos

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Eikö olekin? Ei ihme, että mummikin oli tähän joskus ihastunut. 💖

      Poista
  10. Minun sisustusfilosofia on lähinnä aidot materiaalit ja että se miellyttää silmää. Ne taitaa kyllä mennä retron puolelle nykypäivänä. Ihana, että sinullakin retrobuumi. Kiitos Taru!

    VastaaPoista
  11. Vau kuinka kaunis kampauspöytä :3

    kaunis tyttönen <3

    Mulla on kirjautumisen kanssa ongelmia :(

    // Mama Lina - Liina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Toivottavasti saat tunnukset jotenkin takaisin. Kiitos Liina! 💖😙

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos! Mieheni sanoi hattuja nutuiksi synnärillä, kun hyllyssä luki niin. 💖 Se tulee aina mieleen nuttu-sanasta.

      Poista
  13. Todella ihana retropöytä, mutta suloinen on myös tuo pieni peilaaja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on kumma taipumus kerätä näitä kaunokaisia ympärilleni. Kiitos! 💖

      Poista
  14. Ihana napero ja kiva aihe muutenkin. Olet ahkera ompelija, mun kone mököttää vanhalla puolella enkä tiedä toimiikokaan enää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä sitä on "vähän" tullut tikattua viimeaikoina, ihana hurahdus. Toivottavasti iskee joku pieni inspiraatio ja kaivat koneen taas esiin, mutta saahan ilman konettakin tehtyä kaikkea ihanaa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡