maanantai 23. toukokuuta 2016

Ihania hortensioita ja piha!

Kukkatouhuja ja multaa sormissa


Jippii! Meillä on piha ja nyt on kesä! Kesäkukat ovat nyt istutettu ruukkuihinsa ja pieni pihamme alkaa näyttää jo omalta. Hankin pihaan isoja ruukkuja ja hortensioita, niillä saa nopeasti nättiä aikaiseksi.


Pieni haluaa kovasti auttaa ainakin kukkien kastelussa. Mitä enemmän vettä sen parempi.


Ihanaa meillä on piha tai siis ainakin kaksi terassia. Olen kärkkynyt hyvien kukkatarjousten perässä ja olen niitä nyt saanut haalittua meille pihaan ruukkuihin. Olen ihastunut hortensioihin niiden helppohoitoisuuden ja ison koon vuoksi. Yhdellä kasvilla saa näyttävän istutuksen aikaiseksi ja onhan ne todella romanttisia.   

Löysin nyt edullisesti hortensioita Kodin Ykkösen pihamyymälästä ja sitten hyllyjen alla pilkisti vielä isoja upeita Ecopots-ruukkuja 12 euron alehintaan. Menimme sinne hakemaan verhoja, mutta verhot eivät olleet tulleet. Mies onneksi sai puuttuvan sängynpäädyn noudettua, ettei tullut tehtyä turhaa reissua Palokkaan asti.

Kodin Ykkösellä oli näitä Ecopots-ruukkuja alennuksessa. Niitä voisi ostaa vielä lisää.  Pienemmät hortensiat olivat 5,95 e ja markettoja sai 4 kpl / 10 e. 

Näissä Ecopots-muoviruukuissa on kumitulppa, jonka voi avata halutessaan. Ne on valmistettu kierrätysmuovista ja kivijauhosta. Ruukun valmistaja lupaa etteivät ne hajoa talvipakkasella. 


Tykkään kuljeskella pihamyymälöissä, sieltä mukaan tarttuu aina jotain. Olin käynyt jo aikaisemmin Plantagenissa hamstraamassa, eihän kukkia voi olla koskaan liikaa. Nyt ruukuissa on markettoja, pelargonioita ja tietenkin niitä hortensioita. Ihana olisi saada vielä yrttejä ja pari mansikan taimea tuonne takapihalle. Isoihin ruukkuihin mahtuu paljon kukkia, mutta jos ne täyttää kokonaan mullalla, niin niistä tulee ainakin minulle ihan liian painavia. Keksin hyödyntää muoviset kukkien mukana tulevat istutusruukut ja sain niillä täytettyä ruukun pohjat. Hyvä idea! Multaakaan ei mennyt niin paljoa. Se toimii varmaan hyvin ruukuissa, joissa on pohjissa reiät.

Kovasti on pihassa vielä tekemistä. Vielä pitäisi pestä ja öljytä terassit ja kalusteet. Takapihan terassi on jo onneksi kertaalleen pesty ja puuöljy odottaa sutijaansa, niin ja niitä pienen pitkiä päikkäreitä. Näen jo silmissäni pienet öljyiset jalanjäljet laminaatilla ja kuulen äänen sanovan "auttaa" samalla, kun kädet sutivat ruskeaa öljyä tiiliseinään. O ou! Ihaninta on kuitenkin ettei piha tule kai ikinä valmiiksi, kun sen pitää mielessä pikku touhuja on mukava tehdä. Täytyy laittaa kuvaa terassista, kun saadaan öljyhommat pois käsistä.

Vitsi tekisi mieli grillimakkaraa ja vartaita. Pitäisi hommata jonkinlainen grilli. Ainakin naapureilla näyttäisi olevan isoja ja hienon näköisiä kaasugrillejä ja grillituoksu on leijaillut pihapiirissä. Olen grilliä himoinnut netistä, mutta pitää vielä tutkiskella mikä olisi meille just hyvä. Ei varmaan riitä ostoperusteeksi, että tuo punainen grilli on vaan niin hieno. Vitsi meillä on piha ja voi grillata! Olemme luopuneet jo meidän vanhasta festarigrillistä, koska hiiligrillillä kärventely ei oikein toimi terassilla. Ei varmaankaan tee hyvää vaikutusta, jos heti kättelyssä savustaa uudet naapurit.

Mutta tosiaan! On ihan parasta, kun on piha!

Plantagenissa oli isoja hortensioita 14,95 kpl ja pelargonioissa 20 % alennus kanta-asiakaskortilla. Tarjoushaukkana iskin kiinni! 

Pieni on opetellut itse puhaltamaan saippuakuplia. 


Hortensioiden väri paranee kun niille antaa lannoitetta. Kukan väri muuttuu mullan ph:n mukaan ja happamassa mullassa kukka muuttuu siniseksi ja emäksisessä ( kalkkia) mullassa punaiseksi. Katsotaan miten meidän kukille käy.




Saan muuten pienen palkkion tuolta Grillikauppa.comissa tehdyistä ostoksista, jos klikkaat sinne sivuni kautta. Siellä on myynnissä niitä viimekesän hittijuttuja eli kaljakaivoja.

9 kommenttia:

  1. Ihanaa kukittelua ja runsaasti! Hortenssia on kyllä kaunis ja menestyykin hyvin. Yhtenä kesänä sellaiset oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä on kyllä viime vuosina ollut kukkailoittelua parvekkeella. Hain vielä ruiskaunokkien, unikkojen ja kehäkukkien siemeniä ja ripottelin niitä takapihan rinteeseen. Saa nähdä millainen siitä tulee. Ihana ystäväni kävi meillä kahvilla ja heitti tuolla loistoidealla. Toimii muuten, jos haluaa vaikka hääkuvauksiin kukkaketotaustaa. Tosin siemeniä pitää olla paljon!

      Poista
  2. Hortensia on kyllä äärimmäisen kaunis kukka. Ja kun se on ostettaessa jo niin valtavan iso. :) Nuo ostamasi ruukut ovat myös kauniit ja varmasti näppärän kevyet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensian kanssa pääsee tosi helpolla. Heti saa valtavan nättiä! Hortensia voisi olla myös kiva askartelua-aihe korttiin.

      Niin nuo ruukut! Olin ihan yllättynyt miten kevyitä ne ovat, vaikka näyttävät ihan betonisilta. Oli kyllä hyvä löytö! Yleensä isoista talvenkestävistä ruukuista joutuu maksamaan ihan kunnolla.

      Poista
  3. Nyt niitä on edullisesti! Viime kesänä ihailin yksien häiden hortensiapöytäkoristeita. Oli ihan mahtavia! Isoja hortensioita oli silloin 29,90 e hintaan ja nyt melkein hypin tasajalkaa, kun isojakin sai puolella siitä. Niissä on kyllä jotain todella romanttista!

    VastaaPoista
  4. Kaunis Hortensia! Ja ihanat kukka asetelmat!

    VastaaPoista
  5. Ihanat istutukset ja hortensia on niin nätti, onnistun aina vähän huonosti sen kanssa..unohdan kastella tasaisesti. :D Ihana apulainen siellä sinulla. :) Blogissani on kiva arvonta, tervetuloa osallistumaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mui! Se kastelu unohtuu kyllä minultakin. On kyllä kurjaa kun reissun jälkeen muistaa että se altakastelujuttu olisi ollut hyvä. Saa nähdä miten tuo pikku apulainen muistaa kastella.

      Ihanaa! Tulen kurkkaamaan arvontaasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡