sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

DIY vieraslahja, popkorniyllätys

Häiden pakollinen pilttipurkkiaskartelu


Kauniin vieraslahja  syntyi pilttipurkeista ja popkornista. Tässä vielä ohje suloisen kangaskukan askarteluun.

Purkkien koristelussa käytimme silkkinauhaa ja erilaisia pitsejä. Jokaisesta purkista tuli vähän erilainen.

Käytimme kukkiin ohutta lakanan puuvillakangasta, vanhaa valoverhoa ja  valkoista sisustuskangasta. Joissakin kukissa keskiöt oli tehty pitsiliinan palasista. 

Kaunis vieraslahja toimii myös paikkakorttina, sillä liitutaulumaalilla maalattuun purkin kanteen, voi kirjoittaa liidulla tai maalitussilla vieraan nimen.Häät ja pilttipurkit kuuluvat yhteen samalla tavalla kuin sukkahousut ja niksipirkka. Pääsin askartelemaan häihin kaikkea pientä ja yksi haluttu asia oli vieraslahja. Morsian ja sulhanen olivat keksineet kivan lahjan vierailleen ja täyttäneet pilttipurkkeja popkorninjyvillä ja maalanneet kannet liitutaulumaalilla. Jyvät voi sitten kotona kaataa kattilaan ja poksautella popkorniksi.  Ajatus oli että vieraslahjat toimivat myös paikkakortteina, kun vieraan nimi on sipaistaan liidulla purkin kanteen. Hieno idea!

Minulle tuli ihana ajatus koristella purkit kangaskukilla ja nauhoilla. Kukat toimivat myös pöytäkoristeena ja ne voi irrottaa koristamaan muistojen arkistoa, kun popkornit on syöty. Niin tai onhan purkki tyhjänäkin nyt kaunis säilytyspaikka pienille asioille ja onhan se ekologisesti hienoa kierrättää vanhaa.

Olin aluksi vähän kyllästynyt pilttipurkkiaskarteluun, mutta nyt idea oli hyvä ja lopputuloksesta on ihan pakko tykätä! Itseasiassa kukkien teko oli mukavaa ja ne kiinnitettiin purkkeihin morsiamen ja kaason kanssa häitä edeltävänä iltana. Oli ihan mukava antaa askarteluapua häihin, sillä samalla pääsi kokeilemaan ajatuksia ihan käytännössä.


Onko pakko olla vieraslahjat? 

Itse jäin miettimään vieraslahjakulttuuria ihan yleensä. Minusta elämyksellisen juhlan tarjoaminen vieraille on jo iso juttu itsessään. Nyt ulkomailta tulleet tuulet ovat tuoneet myös nuo vieraslahjat. Melkeinpä lasten synttäreistä häihin vieraille pitäisi olla lahjoja kauniisti pakattuina. Ajatella kun vieraita on paljon lahjat tekevät jo ison loven budjettiin. Ehkä itse olen vanhanaikainen ja minusta tärkeää on mukavien juhlien järjestäminen ilman että Kiinasta tilataan pientä rihkamaa  nurkkiin pyörimään. Vieraslahja-asiaa kannattaa miettiä onko tarkoituksen mukaista ostaa muovikomonoa vai satsaako sitten vaikka tarjoiluun. Toivottavasti muutkin löytävät ekologisesti mukavan tavan ilahduttaa vieraitaan, niin kuin nämä popkornipurkit.  Mitä itse olette mieltä?

Tässä ohje kangaskukkien tekoon
Ohje kangaskukkien tekoon: 1. Leikkaa 4 kpl erimuotoista kukkapalasta eri kankaista. Voit leikata isomman nipun samaa kangasta kerralla.


2. Rypistä kukkapalat ja  nido 3 kpl kukkapalaa keskeltä yhteen. 
3. Ompele neljäs kukkapala muutamalla pistolla peittämään nitojan niitin ja voit samalla ommella kukan keskiöön muutaman helmen. Jätä puuvillalanka pitkäksi, jotta voit  samalla puuvillalangalla sitoa kukan purkin ympärille.
Hauskimmat kukat tulivat, kun käytti erilaisia samanvärisiä kankaita. Jos haluaa kukista kestävämmät voi niiden reunoihin laittaa vähän liimaa tai polttaa polyesterista leikatut reunat. 
60 kangaskukan tekemiseen meni pari iltaa. Hommaa nopeutti, kun kankaat olivat tarpeeksi jämäkkää ja käytössä oli terävät sakset. 


Thanks for popping by! Blogiani voi seurata blogit.fi-palvelussa. Sinne päivittyvät yli 5000 blogin uusimmat postaukset. Blogini on nyt 52. luetuimman listalla.Alekoodi: 5% alennus aletuotteista koodilla kesa5

20% alennus yli 150 euron tilauksesta
Koodilla SP2HEINA 20% alennus yli 150 euron tuotteista. Koskee new collection/uutuudet merkattuja tuotteita.
SP2HEINA
Ei koske alennettuja tuotteita tai partnerituotteita.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Minustkin nuo oli aika ihanat pöydissä. Tuo hääpaikka oli niin upea, että purkkienkin piti näyttää tosi hyvälle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡