lauantai 16. heinäkuuta 2016

Edullinen koristekranssi piha-aidasta. Näin teet aroniakranssin!

Juhlava hääkoriste löytyy monen takapihalta


Juhlavan koristekranssin vaikka hääjuhliin voi askarrella helposti piha-aidan oksista. Kaunislehtisestä marja-aroniasta tehdyt köynmökset tai kranssit näyttävät jo valmiiksi juhlavilta. 

Aina ei tule mieleen käyttää näinkin lähellä olevia asioita juhlakoristeeksi. Aroniaa kasvaa varmaan jokaisella kotipihalla.

Sain viimein valmiiksi ensimmäisen aroniakranssin. Olen ollut viime päivinä uppoutunut aivan mahtaviin pikkuprojekteihin. Olen päässyt touhuamaan ja ideoimaan häitä!  En tiedä mikä häissä saa sieluni vielä kipinöimään, mutta olen ihan innoissani! No jotain siinä on sillä touhuan hääjuttujen parissa vielä kolmatta vuotta omienkin häiden jälkeen ja tunnen vieläkin paloa ja luomisvimmaa aihetta kohtaan. Olen kuin kulta-ajan taiteilija!  Minulla on ollut mietinnässä mitä näyttävää voi tehdä mahdollisimman pienellä budjetilla ja en malta olla kertomatta heti kaikkea! 

 Olen viime päivät etsinyt pihoilta kaunislehtistä pensasta kranssiprojektiani varten. Pensas löytyi yllättävän läheltä, sillä jättimäiseksi kasvaneessa piha-aidassa oli juuri oikeanlaiset kauniit ja melkeinpä jalolta näyttävät lehdet. Tuo niin kaunislehtinen pensas oli takapihalla terassia varjostanut marja-aronia. Tiesittekö muuten, että aronian leikkuu-aika alkaa kesäkuussa ja jatkuu heinäkuun loppuun? Hauska että paras materiaalin saanti aikakin ulottuu monien häiden aikoihin. 

Leikkelin tuoreita versoja ja ja oksia joissa oli aronian marjaterttuja suoraan pensaasta kranssiini. Luin jostakin että edellisvuotena leikattu aronia ei kuki eikä tee marjoja. Onneksi sitä pelkoa ei meidän pensaassa ei ollut, sillä sitä tuskin on leikattu ikinä. 


Punoin lyhyitä varpuja kiinni toisiinsa rautalangalla, niin että kaunis vahapintainen lehti oli ylöspäin.  Tukeva kranssin pohja muotoitui samalla kun lisäilin väliin paksumpia oksia. Kun köynnös oli tarpeeksi pitkä sidoin kranssin päät yhteen rautalangalla. Tein kranssin käyttäen samaa menetelmää, kuin siinä viime kesäisessä kukkaseppeleessä.Kranssi syntyi todella nopeasti ja mietin, että näitä ehtisi tekemään monta juhlia edeltävänä päivänä tai sitten vaikka oikein pitkän köynnöksen juhlapöydän keskelle. Helppoa, halpaa ja kaunista! Siitä on ihan pakko tykätä! Tulee ihan mielettömän kaunis! Eikö teistäkin? Pidän vielä salassa mihin kranssia häissä käytetään, ehkä se selviää minullekin vasta tänään.

Onnea oikein kovasti tänään häitään juhliville! ♡♡♡ Ihanaa ja rakkauden täyteistä päivää!


Käytin rautalankaa punomiseen, mutta sen kanssa pitää olla varovainen sillä lanka leikkaa helposti arat lehdet. Joskus voisi kokeilla myös kukkateippiä.

Jos häät ovat tulossa ensi kesänä piha-aitaa ei kannata leikata tänä vuonna. Silloin kauniit kukat tai marjat ovat hyödynnettävissä koristelussa.

Tämmöinen siitä aroniakranssista tuli! Onko sinusta tarpeeksi juhlava? 4 kommenttia:

 1. Aivan ihana kranssi, Teresa! Klassisen tyylikäs, eihän kranssi tuon juhlavampi voisi olla.
  Minulla on muuten jokin vihreä-valkoinen kausi menossa. Ne näyttävät niin kauniilta ja raikkailta yhdessä. Häissä on usein paljon valkoista, muutenkin kuin morsiamen puvussa, ja tuollaiset vihreät koristeet olisivat aivan upeita.
  Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin niin innoissani ja arvasin että tykkäät! Helppo ottaa kranssimateriaali nyt kun monet leikkaavat aitansa ja saada kaunis vaikka ihan pöytään. Tuo tumman vihreä on aivan ihana valkoisen kanssa ja ne häät olivat todella kauniit! Ihan viimeisen päälle!

   Pöytäkranssina tuo voisi olla parempi että se saa alleen lautasen jossa vähän vettä.

   Poista
 2. A simple yet lovely wreath, Teresa! It could be a nice deco piece either for a forest-themed wedding or to fancy a dining on a terrace!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Zara! I think simple looks classy :) I just love those forest-themed wedding inspiration pictures, it definitely fits. It's quite lovely that we have "forest" in our bag yard.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡