perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kauniiden kirjaimien askartelua hääkutsuun

Askartelua kohokuviointijauheella


Kokeilin miten kohokuviointijauheella voi askarrella kauniita kirjaimia kortteihin. Tässä on kuvalliset ohjeet kohokuviointijauheen käyttöön ja kiva ohje hääkutsun askarteluun. Kohokuviointipulveri on peittävää, joten se sopii moneen kirjavaan paperiin. Päätin tekstata nimemme kutsun koristeeksi. 

Löysin ihanan meriaiheisen Nautical Rose-kuviopaperilajitelman ( 24 kpl A4 arkkeja) alennuksesta ja siitä syntyisi merihenkisten häiden koko paperikirjo: Kutsu, ohjelma- ja menu-kartio, paikkakortit ja vielä koristeet kirjekuoriin. Näitä kuvioaakartelulajitelmia on satoja eri näköisiä, näillä saa helposti näyttävää aikaiseksi, kunhan ei välitä siitä tuleeko jokaiselle juuri samanlainen kutsu.


Ehdin testata kirjoitusta vain muutaman kerran, mutta kun lopetin pingottamisen ja annoin käden mennä rennosti käsialakin parani.


Yhteen kutsuun menee yksi A4 -kokoinen arkki. Tein kutsuihin taskut, jotta informaatiosivut mahtuvat mukaan omiin lokeroihinsa. Kutsua voi käyttää myös pystyssä pysyvänä Menu -ja ohjemakorttikansiona. Ylimääräiset kutsut sitten voivat päätyä hääpöytiin. Näppärää!


Sain ihan mielettömän idean miten saada huolitellun näköiset tekstit hääkutsuihin ja juhlapöytien paikkakorttien nimikointiin. Se tehdään kohokuviointijaheella, kynällä ja kuumailmapuhaltimella. Idea hyppäsi silmilleni Instagramista ja sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Kävin Suomalaisessa Kirjakaupassa katsomassa, mitä kesä-alet on tuoneet alennuspöytään ja samalla etsimässä tarvikkeet korttien kultaisiin kirjaimiin. Kyllähän nuo tarvikkeet maksavat, mutta toivoin että olisin saanut ainakin kuumailmapuhaltimen lainaan joltakin kavereista.

Ostin kuumailmapuhaltimen, kohokuviointijauhetta, kohokuviointikynän eli vesileimakynän ja meriaiheista skräppäyspaperia. Ette usko miten sormia syyhytti koko shoppailureissun ajan. Instagramissa kultaisten kirjaimien teko näytti ihan mielettömän helpolta ja se pyöri pitkään mielessä. Nyt löytyi vielä intoa askarteluun, niin en voinut jättää inspiraatiota käyttämättä, ehkäpä tarvitsen sitä puhallinta vielä johonkin muuhunkin.

Kotona kaivoin askartelulaatikot esiin. Etsin ensin sopivan fontin netistä ja harjoittelin tekstausta muutaman kerran tavallisella leveäpäisellä kalligrafia/ tekstaustussilla. Sitten kirjoitin nimemme kutsun kanteen vesileimatussilla ja laitoin ison keskeltä jo valmiiksi taitetun paperin kortin alle suojaksi. Ripottelin sitten runsaasti jauhetta tekstin päälle. Koputtelin ylimääräiset jauheet kortista alla olevaan paperiin ja kaadoin jauheen paperin avulla takaisin purkkiin. Yes! Näytti hyvältä jo tässä vaiheessa. Sitten kuumensin puhaltimella kiinnittyneen jauheen sulaksi pinnaksi ja pian kirjaimien pinnat olivat jo tasaiset ja kiiltävät,  kauniit. Pulveria näyttäisi riittävän vielä moneen kutsuun.

Ihan sairaan hieno juttu! Minua on jo ahdistanut kutsu-leimasimet, kirjaintarrat ja kaikki nuo muut keinot saada askarreltua tekstiä kortteihin. Kaikki nuo ovat jotenkin näyttäneet kömpelöltä muuten kauniissa kortissa. Nyt näyttää oikeasti hyvälle! Tykkään!


Ohje kohokuviointijauheella askarreltuun hääkutsuun


1. Leikkasin ensin 4,5 cm kaistaleen A4-paperista vaakasuuntaisesti. 2. Tein pystytaitoksen paperin keskelle n. 10,5 cm kohdalle . Käytin apuna puutikkua ja viivotinta jolla painon ensin taitoksen sauman ennen kortin taittamista. Tulee siistimpi! 3. Tein kortin alaosaan 4 cm kohdalle vaakataitoksen, käytin apuna puutikkua ja viivotinta. 4. Liimasin toisesta paperista leikatun 4,5 cm × 21 cm kaistaleen kortin alaosaan reunoista. 5. Liimasin kortin alaosan taitoksen reunoista erivärisen luiskan päälle.  Nämä kortit kannatta tehdä valmiiksi ennen teistien laittoa. 

6. Harjoittelin mallin avulla tekstausta kalligrafia tussilla. 7. Otin työvälineet esiin: paperi kortin alle, kohokuviointijauheen, kohokuviointikynän ja kuumailmapuhaltimen. 8. Kirjoitin nimet kortin kanteen kohokuviointikynällä. 9. Sirottelin kunnolla pulveria päälle. 10. Taputtelin ylimääräiset pulverit paperiin ja kaadoin paperin avulla pulverit takaisin purkkiin. 11. Kuumensin kortissa olevaa kohokuviointijauhetta kuumailmapuhaltimella. 300 w -tehoinen laite on hyvä, kuumempi saattaa polttaa paperin. 


Tälläisiä näistä nyt tuli! Mitä sanotte? Kohokuviointia voi tehdä myös leimasimella, mutta siihen tarvitaan erillinen leimasintyyny joka sopii embossattavaksi.  Ihan hyvä näinkin. 


Sitten huomasin, että Adlibriksellä kohopulveri olisi ollut puolet halvempi.House of Brandon alekoodi : Sport25   -25% urheiluvaatteista
4.7. saakka koodilla Sport25 saa 25% alennusta normaalihintaisista urheiluvaatteista ja kaupan päälle proteiinipatukan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡