tiistai 23. elokuuta 2016

Ilmapalloköynnöksiä häihin

Hääkoristeluita kauniiseen Nikolainsaliin


Ilmapallot voi yhdistää kauniiseen pöytäkoristeluun köynnöksillä. Heliumilla täytetyt ilmapallot nostavat kevyet köynnökset ilmaan. Voiko olla kauniimpaa hääkoristetta?

Köynnös on tehty ohuimmista ja pienilehtisimmistä aroniapensaan oksista ja kukkateipistä.


Arvatkaapa mistä pöytänumerot olivat kotoisin? 


Pääsin hääpaikalle paria tuntia ennen vihkimistä. Kaunis punainen Nikolainsali oli puettu hääasuun kukka-asetelmin, kristallein ja valkoisin liinoin. Huokaisin ihastuksesta miten paikka oli jo pitopalvelun tekemänä erittäin kaunis. Mietin jo mitä ihmettä minä oikein täällä teen?

Morsian halusi vielä jotakin extraa ja oli pyytänyt minua hoitamaan "pari juttua" juhlapaikalla. Kyselevien katseiden alla yritin muistella mitä kaikkea meidän pitikään vielä tehdä. Paikalla oli jo hääparin ystäviä auttamassa ja pitopalvelun henkilökuntaa. Nopeasti palasin maan pinnalle ja aloin jakamaan töitä ja ohjeita viimehetken hienosäätöä varten. Morsian oli antanut minulle ohjat.

Mietin miten ihmeessä ehtisimme toteuttaa ne kaikki pienet jutut joita olin laittanut muistiin morsiamen puheista. En tainnut muistaa ihan kaikkea, ehkä minulla oli valikoiva kuulo. Siinä ohjeita jakaessa kävi mielessä, että oliko homma kuitenkin liian iso pala toteutettavaksi ja vielä kun maha tuntui olevan tiellä.  Kai sitä kauniiden kuvien vuoksi voi kantaa kortensa kekoon, ainakin tämän kerran.

Valkoiset ilmapallot toivat vaaleutta muuten niin punaiseen juhlasaliin. 


Jollakin jännällä tavalla ilmapallot lopulta sopivat 1900-luvun alun tyyliin siaustettuun juhlasaliin. 


Annoin ohjeet ilmapallojen täyttöön ja kiinnitin niihin aroniasta askarreltuja köynnöksiä. Olin herännyt aikaisin aamulla niitä askartelemaan kahvikuppi kaverinani. Köynnöksien tekoon käytin ohuimpia aronian oksia ja kiinnitin ne pitkäksi ketjuksi vihreällä kukkateipillä. Mukanani juhlapaikalle kannoin Ikea-pussillisen köynnöksiä ja miljoonarasian, joka sisältää kaikkea kaiken varalle: siimaa, neuloja, teippiä, saksia, kyniä, nauhaa, rautalankaa tms. 

 Helium riitti juuri 40 ilmapalloon. Ilmapallot oli tarkoitus tulla pöytiin päiden yläpuolelle, mutta se strateginen määrä ilmapalloja karkasi kattoon. Yritin keventää hiukan köynnösten painoa, jotta pallot kohoaisivat pöytien yläpuolelle.  Valkoisten ilmapallojen idea oli tuoda valkoista väriä muuten syvän punaiseen tilaan ja kohota pöytien yläpuolelle, jotta ne eivät häiritsisi seurustelua pöydissä. Niin ja onhan ilmapallot koriteena aika sympaattisia.Kukka-asetelmien alla oli korkeat maljakot jotka oli täytetty vesihelmin. Testasimme vielä kukka-asetelmien korkeutta että niiden yli näki keskustelemaan pienissä pöydissä. Täältä löytyy lisää kuvia noista popcornipurkeista.


Häiden pöytäkoristeet sopivat hienosti yhteen ja tila näytti harmoniselta. Yleensä punaiseen, valkoiseen, vihreään ja kultaan voisi yhdistää joulun.


Meillä oli myös vesihelmioperaatio. Pitopalvelu oli sanonnut, että heidän kautta tulee kukat, mutta meillä ei ollut oikein käsitystä millaiset kukat. Valkoinen väri oli toivelistalla, mutta muuten niihin ei voinut vaikuttaa.
 Yksi tärkeimmistä tehtävistä oli saada vesihelmet sovitettua pöytien kukka-asetelmiin. Vesihelmet oli laitettu likomaan kannellisiin ämpäreihin jo edeltävänä päivänä ja juhlapaikalla ne jaettiin Ikea-maljakoihin jokaiseen pöytään. Onneksi pitopalvelun kukka-asetelmat sattuivat hyvin maljakoihin, kun ne aseteltiin vesihelmien päälle ja asetelman pohja kääräistiin foliolla.

Aika katosi todella nopeasti ja yks kaks huomasin, että kaikki oli valmista. Juuri ennen vieraiden tuloa! Kaunista! Toivoin, että salissa näytti juuri siltä miltä morsian oli halunnut. Kävin pyyhkimässä hikeä otsalta ja etsin itselleni mukavan pöydän, jossa saatoin nauttia ihanista hääjuhlista itsekin. Mukavassa seurassa väsymys kaikkosi ja lähdin kotiin vasta siinä vaiheessa, kun lapsia saateltiin yöpuulle iltajuhlaa varten. Olipa kiva kokemus, tältä varmaan tuntuu hääsuunnittelijasta urakan jälkeen.


Nikolainkulma on hää-ja juhlapaikka Jyväskylän keskustassa.  Siellä pöydät katetaan hopea-aterimin ja kristallein. 


Muistakaa osallistua Muumijulisteen arvontaan! Osallistumisaika päättyy 24.8.2016.


Tässä lisää postauksia Maijan ja Villen häistä. Ellos alekoodi: 345403

30% alennusta kalleimmasta tuotteesta + SÄÄSTÄT TOIMITUSKULUT Edut koskevat uutta tilausta Elloksen valikoimasta. 30%:n alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Säästät normaalipaketin toimituskulut (norm. 5,20) kun tilaat nyt. Tili- ja laskuasiakkaan toimitusmaksu ilman toimituskuluja 0,-/tilaus, käteisasiakkaan 2,90/tilaus. Edut ovat voimassa 30.12.2016 asti ja ne voi käyttää vain kerran. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡