sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Marttojen siman pelastusvinkit!

Hei, hei simasuu! Täällä ollaan Vappufiiliksissä!

Täällä viime hetken vinkit miten siman voi vielä pelastaa! Ihanaa vappua! 


Otin tänä vuonna homman varmaksi ja hain martoilta siman teon vinkit! Nyt siis jos rusinat eivät ole nousseet, niin vähän sokeria ja hetkeksi sima lämpöiseen ja korkki kiinni niin saattaa olla, että sima on tänään kuplaisaa juotavaa!

Jos ei onnistunut, niin vähän hiivaa kun sekoittaa tilkkaan lämpöiseen vettä ja kaataa  siman joukkoon, niin saadaan juoma taas käymään. Kurkkaa marttojen muut siman teon vinkit täältä kirjoittamastani lehtijutusta klikkaa täältä juttuun.

Meillä on valmistauduttu tähän vappuun huolella. Simat on pulloissa, munkit paistettu, tytölle ommeltu Frozen-mekko ja auto pakattu. Nyt kohti lastenjuhlia ystävän luo ja kilistelemään simaa. Nämä juhlat tuntuvat paljon mukavammilta lasten kanssa.

Ihanaa vappua!8 kommenttia:

 1. Minä en tykkää rusinoista pullassa enkä varsinkaan simassa. Tiedän että ne on simassa tarkoitettu merkiksi, mutta minusta ne käyttäytyy niin irrationaalisesti, että emme ole ystäviä. Kai mulle yleensäkin riittää, että simassa ylipäänsä on kuplia ja malttamattomana sitä yhtä pulloa on aina testattava seuraavana päivänä. :D

  smykki.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli muuten viime vuonna kuivattuja karpaloita ja tuntui että niitä kupliakin oli enemmän.

   Hih, toiset syö rusinat pullasta ja toiset vaan pullan. Onneksi on molempia! Meillä sama, pitää olla pieni testipullo :D

   Poista
 2. Mä tyydyn yleensä muiden tekemään simaan, mutta pitää pistää vinkit korvan taakse :D Mukavaa vappua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!Oli kyllä mukava vappu! Eihän sitä tiedä vaikka joskus tulee inspis tehdä vaikka mojitosimaa :)

   Poista
 3. Mä en oo koskaan tehnyt simaa itse, mut tästä sain pienen inspiksen siitä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerta se on eenimmäinenkin :) Kesällä louhisaaren juoma on tosi mahtava alkoholiton drinkki ja sitä suosittelen lämpimästi myös kokeilemaan. ♡

   Poista
 4. Minäkään en uskalla tehdä itse simaa, pelkään että se maisuu hiivalta. Mutta simaa täytyy aina vapuksi saada, ja mielellään rusinoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se maistu hiivalta, kun sitä hiivaa tulee niin vähän...herneen kokoinen nokare. Minulla inspis sai alkunsa siitä kun olin tullut kaveriksi hiivan kanssa pullan leipomisen myötä. Kannattaa kokeilla!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡