perjantai 12. toukokuuta 2017

Lasinalusia trikookuteesta ja puuvillalangasta. Syntyi mattohaave!

Voisi virkata vaikka maton! 


Kaksi materiaalia yhdistyi kun virkkasin lasinalustoja. Puuvillalanka toimii virkattuna loimena jonka sisässä juoksee trikookude. 

Tällä tekniikalla saa nopeasti valmista. Lasinalustassa on vain neljä kerrosta ja aikaa meni muutama minuutti. 

Meillä näitä käytetään myös kuumien kulhojen alla olohuoneessa ruokaillessa. Keittiön pöydällä on  edelleen levällään ompelukset.



Tein lasinalustoja virkkaamalla trikookudetta ja puuvillalankaa. Jyväskylään avattiin Kärkkäinen ja sieltä löytyi rulla pinkkiä Hooked Eco Berbente-lankaa. Lanka oli aika mahtava, se on paksu kuin villalanka ja samaan aikaan kestävän ja pehmeän oloinen. Luin juuri että 85 % Hooked langan materiaalista on kierrätyspuuvillaa.  Ajattelin, että tällä tulee nopeasti valmista ja heitin kärryyn. Kotona olin jo tehnyt virkkaamalla tyynyn ja samaa ideaa käytin myös  näissä lasinalustoissa. Virkkasin puuvillalangalla niin, että trikookude kulkee kerrosten sisällä ja jos kerroksia olisi tullut enemmän käsissäni olisi nyt kokonainen matto.

 Tällä tekniikalla virkkaisi nopeasti maton tai koreja ilman, että tarvitsee käyttää isoa ja kömpelöä virkkuukoukkua ja kude tuo paksuutta kerroksiin. Idea huutaa, että se on otettava haltuun jossakin suuremmassa työssä. Lankaa olisi pitänyt ostaa enemmänkin kuin yksi rulla. En ymmärrä, mistä se nuukuus tuli kun se oli avajaisten aikaan vieläpä alennuksessa. Matto jäi haaveeksi ja kutistui lasinalustoiksi tai lähinnä matoksi Barbielle.

Virkkaustouhut eivät muutenkaan lähteneet lentoon, sillä halkaisin kynteni leikatessa sipulia ja homma loppui siihen. Mikään ei ole niin inhottavaa kuin esimerkiksi hius haljenneessa kynnessä tai lanka.

Toivottavasti tämä inspiroi muita jatkamaan ideaa vaikka tablettien tekoon. Tein teille tähän pikapikaa videon kipeästä kynnestä huolimatta.

Video-ohje virkatun lasinalustan aloitukseen.





Paksu Hooked-lanka toimii hyvin nopeissa käsityöjutuissa. 


Nämä puuvillaset lasinalustat on helppo heittää pesukoneeseen 



VIRKKAUSOHJE :

Käytössä: Paksua Hooked Eco Barbente 50 g puuvillalankaa, trikookudetta ja 4 1/2 virkkuukoukku.

-Alkuun Amigurumi-virkkauksesta tuttu Magic Loop  (Katso video)
1 krs  virkataan  19 pylvästä, Kierros päätetään virkkaamalla silmukka ensimmäiseen pylvääseen ja virkataan kaksi ketjusilmukkaa seuraavaa kerrosta varten. (Videossa sanoin että pylvästä, mutta menee jännityksen piikkiin)
2 krs virkataan jokainen ensimmäisen kerroksen silmukka pylväänä ja niiden väliin virkataan kaksi ketjusilmukkaa. Virkkaus tapahtuu niin että trikookude kulkee mukana ja kerrokset etenevät spriaalimaisesti. (Videossa en virkannut kahta ketjusilmukkaa pylväiden väliin, jännitti vieläkin).
3. krs virkataan pylväitä niin että 2 krs silmukoista jää väliin kaksi. Pylväiden väliin virkataan kaksi ketjusilmukkaa ja trikookude kulkee mukana.
4 krs virkataan samalla tavalla kuin 3 krs ja
-Lopetus: viimeinen pylväs virkataan todella tiukastai trikookuteen ympärille ja päätetään virkkaus silmukalla neljännen kerroksen ensimmäisen ja viimeisen kerroksen välissä. Loppu lanka virkataan kulkemaan viimeisen kerroksen silmukoissa. Trikookude leikataan kun se on levitetty kulkemaan tasaisesti.




Toivottavasti tästä saatte inspiraatiota ja ohje on jollakin lailla ymmärrettävä. Olisi hauska kuulla tuleeko ohje käyttöön. Hieno juttu! Ei ihme, että ihastuin siihen niin lujaa. Olen minä vähän ommellutkin, mutta palataan siihen myöhemmin. Ompelukset ovat vielä salaisuuksia.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja äitien lapsille!

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Sulla on varmaan ollut näitä sinun söpöissä pienoismalleissa, jossakin mittakaavassa? <3

      Poista
  2. Ah, muistutit mua mun ikuisuusprojektista :D Noita tehnyt tässä nyt viimeisen vuoden eikä vaan valmistu...Ehkä nyt kun nään nämä sinun suloisuudet valmiina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihanaa antaa käsityöintoa sinnekin päin. Yleensä tuot sitä minulle <3 Tänään sommittelin noita pöydälle ja harmittelin taas kerran ettei ole lankaa tuon enempää. Jos vaikka tytöt osaisivat ostaa sitä lisää äitienpäivälahjaksi...

      Poista
  3. Kiitos ideasta! Olen joskus innostunut ostamaan trikookudetta, mutta en pystynytkään hartioiltani sitä virkkaamaan. Tällä ohjeella se voi onnistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nyt onnistuu paremmin! Tällä ei tarvitse heiluttaa kömpelöä isoa koukkua.

      Virkkaus ja neulonta saa itselläni kolottamaan niskaa,mutta kun iskee inspis ei edes huomaa varoa. Nyt pitää vaan varoa ettei lähde kynsi irti..

      Poista
  4. Ihana Teresa, kiitos mahtavasta ideasta! Mistä sinä näitä oikein keksit? :)
    Minulla on kuteita, myös leikattuja, odottamassa maton virkkausta, mutta tosiaan isolla puikolla virkkaus on hankalaa eikä tuloskaan ole minusta oikein hyvä, varsinkin jos on erilaisia kuteita.

    Kiitos kommentistasi tänään! Minun kokemukseni mukaan tarhajouluruusujen kasvusto kestää hieman lunta ja pakkasta, mutta ei ole yhtään mukavaa, että viime yönäkin lämpötila ulkona oli -6 astetta. Tammikuun 2016 -33 astetta lumettomaan maahan oli tuhoisa, mutta nämä ovat niin ihania, että pitää vain yrittää uudelleen. Meidän Italian jouluruusut tuottivat jo valtavasti pieniä siementaimia.

    Aurinkoista ja ihanaa äitienpäiväviikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luulen, että en lopulta keksi mitään, vaan imen jokapuolelta infoa ja sitten aivoni puristavat asian ulos kun tarve tulee. ;) Ei nykyaikana voi tietää mitkä ovat omia ajatuksia. Aika surullista. Siksi yritän välttää Pinterestiä :D

      Ihania! Onko nuokin kasvatettu ihan siemenestä? Kaunis tosiaan! Minullakin oli helleborus mökillä, mutta kasvit katosivat yksitellen.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä minun ei pitänyt edes postata, mutta rupesin katsomaan, että ovat ihan kivoja :)

      Poista
  6. Voi kuinka ihanat! Ihailen kovasti teitä käteviä ihmisiä, kun itsellä on peukalo keskellä kämmentä..,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan tuossa vaikeinta on se ryhtyminen. Oikealla inspiraatiolla se peukalokin siirtyy oikeaan paikkaan :) Kiitos Aino!

      Poista
  7. Ihana tuo valkoisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmä! Ja tosiaan, tulisi varmasti kaunis matto! Tosi kiva idea! Lasinalusia meillä ei juurikaan käytetä, mutta pannunalusia tarvii aina!

    Kivaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärkkäiseltä oli tuo pinkki lanka loppu, kävin siellä eilen hakemassa lisää lankaa. Onneksi oli luonnonvalkoista jäljellä, hiplasin trikookudetta, mutta tällä kertaa en raaskinut sitä ostaa. Hih.. Ihanaa äitienpäivää!

      Poista
  8. Oi miten suloisia lasinalusia! Ohjekin vaikuttaa melko simppeliltä, voisin kokeilla tätä kun kesäloma pian alkaa :) Kiva muuten, että teit myös tuon videon tähän avuksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kelit suosivat, ettei loma mene ihan virkkaukseksi. Näistä pienistä jutuista on kiva aloittaa virkkuuhommat. Kiitti! Joskus on helpompi selittää asioita videolla, tosin aika alkeellista tuo minun videotouhu vielä on. :)

      Poista
  9. Oi, kuinka sievät lasinaluset! Minä niin ihailen teitä käsityöihmisiä, kun itselläni on peukalo keskellä kämmentä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, olikohan tämä viesti jäänyt välimuistiin? Minullakin käy niin usein :)

      Poista
  10. Kivan näköiset! Kiitos ohjeesta ja videosta, olen katsellut tällä tekniikalla tehtyjä juttuja ja ajatellut, että tämä pitäisi ottaa haltuun :) Kyllä tällä tekniikalla varmasti syntyisi jotain isompaakin, kuten matto tai rahi. Ainakin jos käyttää tarpeeksi kestävää lankaa. Sinun blogisi on niin inspiroiva ja kuvat aivan ihania!

    Aurinkoisia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Tuli niin hyvä mieli! Toivottavasti saat käsiisi tuota Hooked-lankaa, sillä se näyttäisi toimivan paksuutensa puolesta hyvin. Kävin hakemassa sitä lisää, joten enää en voi syyttää langan puutetta. ;)

      Poista
  11. Suloiset aluset ja sopivat hauskasti myös noihin ihaniin mukeihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nuo mukit ovat ihan lempparit ja näyttää tosi söpöille minustakin. Hörpin kahvia ja tajusin että on noi yhdessä aika söpsöt.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡