perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kukkaköynnösaskartelua suodatinpusseista +video-ohje

Synttärikoristeeksi Hawaii-paperikukkaviiri


Askartelin kahvinkeittimen suodatinpusseista kukkaköynnöksiä. Tein askartelusta myös video-ohjeen. Paperikukkaköynnökset ovat kiva koriste häihin ja juhliin tai ihan muuten vain silmän iloksi. Kurkkaa millaiset köynnöksistä tuli lopulta.

Vesivärit toimivat niin hyvin suodatinpaperissa.

Meillä on kohta 1 v. synttärit ja mieleeni tuli aivan mahtavat koristeidea. Tämä olisi hieno juttu myös häiden kuvausseinään. Minulla on ollut tropiikkivillitys ja se sai minut askartelemaan Hawaii-tyyppisiä kukkaköynnöksiä. Ajatus on että laitan niitä roikkumaan kakkupöydän päälle lankaan sidotuksi viiriksi. Ainut vain, että viiriin tarvitaan monen monta kukkaa. Nyt köynnöksiä on valmiina vasta muutama, mutta täytyy kuvata sitten synttäreiltä miltä silloin näyttää.

Onneksi Pieni auttoi värjäämään suodatinpussit vesivärillä. Nyt kun keksin, että vesivärit ja tropiikkiteema sopii niin hyvin ja muistin miten kauniita kukkia suodatinpusseista koko askartelun osaset jotenkin loksahtivat paikoilleen.

Paperikukkaköynnöksistä tulee mieleen leit, niissä on jotenkin tropiikkinen tunnelma.  


Paperikukat näyttävät melkein aidoilta.


Vesiväri tekee suodatinpussipaperiin mahtavan pinnan ja ihailin jo pelkkiä värjättyjä suodatinpusseja. Olisi varmaan pääsyt helpommalla leikkaamalla värjätyt pussit kolmioiksi ja ompelemalla ne naruun, mutta nyt haluan koristetrendien mukaisesti paljon koristetta ja kukkaköynnöksiä.  

Joskus syntyy kaunista melko yksinkertaisesti. Tein teille videoon ohjeen, joten pääset taas kanssani askartelemaan.


Askarteluohje: Värjää paperit kukkia ja lehtiä varten, Tee kukat: leikkaa pussit pieniksi erikokoisiksi neliöiksi, taittele pitkän sivun kulmat vastakkain. Leikkaa yläosaan kaari, jolloin taitos näyttää pisaran malliselta. Avaa kukka. Leikkaa kukasta "sydänpala" tai sen puolikas pois ja liimaa yhteen kolon viereiset terälehdet.  Leikkaa lehtiä ja ompele ne sitten vaikka virkkauslangalla ketjuksi, muista solmia! Kannattaa kurkata myös video-ohjeet! Tällä linkillä pääset koko ohjeen soittolistaan.klik

Video-ohje osa 1.
Video-ohje osa 2. 
Video-ohje osa 3. 


Kannattaa jäädä seuraamaan YouTube-kanavaa, niin pääset kurkistamaan ohjeisiin ennen postausta!
Kaunis vihreä!

Jottei koko elämä ole pelkkää ompelua tai askartelua..

Huomasitteko Cumuluksen sivulla, että kesällä toinen  hotelliyö on puoleen hintaan ja kolmas veloituksetta? Minä huomasin!  Me hyödynnetään tämä etu kokoperheen voimin ja pidetään pidennetty hotelliviikonloppu kylpylässä!   Pari yötä Nokian Edenissä ja käynti Särkänniemessä. Löysin tarjouksen sattumalta, klikkaa sinne tästä! Klik* 

Teen postausta nyt autossa ja käsittelen videokuvaa ja dataan kolmen laitteen voimin.  Ja tottakai oli ommeltava reissuvaatteet ennen lähtöä.  Multitaskia! Ihanaa lomailla välillä.


Kivoja lomailuja! Osallistun tällä postauksella Mansikkatilan mailla Kukkailotteluun! Kurkkaa lisää kukkailoja sieltä! 15 kommenttia:

 1. Ihana projekti-ihminen siellä :-) Tosi kiva ohje! Nuo viirit on kauniin näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Minustakin noista tuli kivoja. Nyt pitää askarrella lisää kun kotiin pääsee. Aina jotain pientä käsissä tai päässä. 🌞🌸

   Poista
 2. Nättejä! Suodatinpusseista saa tehtyä vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suodatinpussit ovat kyllä askartelijan luottomateriaali :)

   Poista
 3. Voi vitsi, miten kiva idea jälleen! Tämä täytyy laittaa itselle korvan taakse, vaikka töissä käytettäväksi!:)
  Ihanaa lomaa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaanjo palattu arkee ja jäi vähän ikävä lomailua. Toivottavasti vinkki tulee joskus käyttöön!

   Poista
 4. Omg, lovely garland! And it looks so tender because of watercolour effect! I think, it could be an amazing decoration for a terrace party!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks again Zara! You are too kind! Next time I'm going to decorate whole terrace with these and started to make this things on January 😅.. It could be possible if you have more pair of hands.. I just made few on our cake buffee table. You need 20 flowers to one garland..

   Poista
 5. Hehe... considering that it's already a year since I started crocheting my second doily, your garland making since January doesn't seem to be that long!:D I am just a contemplative type of person, so I often find myself having less time for crafting smth, because I love to watch what others create!:))) yeah..I have to improve myself, I know!;)
  Ok, good luck with your garland! I can imagine how lush it would look when there are lots of them hanging!👏

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡