perjantai 29. syyskuuta 2017

Syksyinen frillamekko

Röyhelöiden haarukointia

Lila on yksi syksyn suosikkiväreistä. Kauniita röyhelöitä näkyy aikuisten ja lasten vaatteissa ja kokeilin tehdä röyhelöt haarukkalaskoksilla. Ainakin vielä röyhelöt ovat pysyneet kääntyilemättä. Ompelin tytölle munakoison värisestä luomutrikoosta frillamiehustaisen mekon. Super ihana väri!  Tytöille lila on yksi lempiväreistä, sillä se tuo mieleen mummin auton. Nyt on ihana etsiä murrettuja värejä ja katsella miten se toimii luonnon väriloistossa. Kaikkialla näkyy röyhelöitä mekkojen miehustoissa ja se on ihan selvästi syksyn trendijuttu.
Haarukalla kääntämällä saa laskoksia melko kivuttomasti. Laskos vai neulataan puseroon ja ommellaan päälle. Röyhelö kääntyy sitten sauman päälle ja se ei sieltä juuri näy.

Mikä ihmeen haarukkafrilla?


Frillanteko on ollut haastavaa sillä röyhelö alkaa kääntyilemään. Kuten jo joskus aikaisemmin tein frillat laskoksina haarukkaa apuna käyttäen, eli haarukkafrillaa.

 Tällä kertaa frillassa on nurja puoli päällä päin ja se on käännetty ompelukoneen simpukkaompeleella. Tuli niin siisti, ettei haittaa vaikka kääntyykin, mutta kun röyhelö on tarpeeksi leveä se ei ala kääntyillä. Haarukoin röyhelöt miehustaan ja  kiinnitin ne nuppineuloin. Ompelin kiinni röyhelön sen alapuolelta samalla joustavalla simpukkaompeleella kiinni mekon etuosaan.  Oli helpompi ommella laskokset ensin kiinni mekon etupalaan ja sitten vasta koota mekko. Lopuksi ompelin muutaman tikkauksen olkapäiden kohdille.


Jänskätti ommella lilaa kangasta, kun joutui saumuriin vaihtamaan langat. Onneksi olin löytänyt sinistä saumurilankaa Lidlistä ja solmimalla langat vaihtuivat jouhevasti.  Näin syksyksi pidempi helma näyttäisi suloisemmalta tyttöjen mekoissa.


Löysin yksivärisiä luomutrikoita Pipoiksi.fi-nettikaupasta.


Kukkaseppele 

Nyt on upeat kelit kuvailla. Tämä olikin pika-askartelu kuvausinspiraation iskiessä. Pyöritin rautalangasta ja pihlajan lehdistä seppeleen ja pujotin muuten nuukahtaneen kimpun kukat seppeleen etuosaan. Rautalankaa on seppeleessä vain pari kierrosta  kieputettuna ja pujotin lehdet rautalangan väleihin.  Seppele on kiva idea syksyisiin kuviin.


Halvat lennot Skyscannerilla! 

Haalari


10 kommenttia:

 1. Niin nättiä oot onnistunut jälleen tekemään. Ja väri on todella ihana!

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sävy on niin hieno nyt syksyllä, että yksivärisestäkin tulee kiva. Kiitos!

   Poista
 2. :)) Pretty look - the dress together with the floral hair piece! Beautiful violet colour too!♡ Does she love modelling?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Zara! She loves to be model when her dress is right . She copis what I do front of the camera. It's quite fun. 😁 This time she took some photos too.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti.. Meidän pieni söpönen kasvaa niin nopeasti.

   Poista
 4. Kaunis mekko ihanalla neidolla!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Tullut jo niin isoksi tytöksi meidän Pieni.

   Poista
 5. Onpa suloinen prinsessa ja kaunis mekko♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡