torstai 7. syyskuuta 2017

Teekuppineulatyyny + video-ohje

Kuppikaunottaren uusi elämä! 


Sain viimein askarreltua neulatyynyn. Siitä tuli niin kaunis! Tämä helppo, nopea ja niin tarpeellinen kahvikuppineulatyyny koristaa nyt ompelupöytää ja neulat saa poimittua kivuttomasti.Teekupin lautaselle on hyvä kerätä puolat ja ratkojat.Näitä puolia käytän ommellessani kaksoisneulalla, mahtuvat samaan piikkiin.Joskus tarpeellinenkin asia kuin neulatyyny odottaa tekemistä. Meillä neulat ovat olleet purkissa ja niitä sieltä poiminut ja ommellessa taas yrittänyt laittaa takaisin purkkiin.  Viimein sain pinnisteltyä ja askarreltua oman naulatyynyn ja sille on ollut tarvetta pitkään. Onneksi tämä askartelu oli helppo ja nopea ja rikkinäinen teekuppikin odotti valmiina uutta elämää varten.

En usko, että idea on omani, sillä olen käynyt Pinterestissä. Sillloin tajunnan virtaan imeytyy kaikenlaista ja niitä saattaa jopa luulla omiksi ajatuksiksi, vaikka ei idean lähdettä muistaisikaan. Se kenen idea on kiitän ja kumarran  tämä tuli todella tarpeeseen!


Minulla oli tuo hajonnut Lomonosovin Flower bucket-teekuppi pitkään tiskipöydällä odottamassa, kun en raaskinut roskiinkaan kaunokaista heittää.  Harmitti todella paljon, kun se oli mennyt rikki. Mistähän saisin uuden kupin tilalle? Muistatko kun kävimme näiden kanssa piknikillä?


Neulatyynyaskartelu on helppo ja nopea! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee näin: Tarvitaan teekuppi, ompelujätettä, jotain pientä painoksi, tyynyntäytettä, kangaspala ja liimaa. Paino, ompelujäte ja vanu painetaan kuppiin ja päälle asetellaan kangas ja se liimataan. Käytössä oli Gutterman-liimaa klik*, jota jäi yli kotelolaukkupostauksesta. Videoin koko askartelun ja oli kyllä nopea ja vähän liian helppo homma. Oho neulatyyny on valmis!


Video-ohje teekuppineulatyynyn tekoonTein neulatyynyn askartelusta videon. Minusta on kiva tehdä näitä askarteluja itsessään ja jotenkin tuntuu, jos näytän valmiita siloteltuja juttuja blogissa, niin siihen hommaan ei pääse mukaan samalla tavalla kuin olisi meillä pöydän ääressä repimässä liimaa sormista.  En ole muuten aikaisemmin kuppiaskartelua tehnyt joten onhan näissä oma autenttisuutensa. Siksi olen ottanut videoille näitä touhujani ja ehkä osaan selittää juttuja paremmin ääneen. Heh ja onhan niitä on hauska katsoa jälkeenpäin ja samalla tirkistellä miltä meillä näyttää tänään. Klikkaa videoon tästä! 
Tykkään kovasti NuppuPrint Companyn Sydäntalvesta ja nyt odottelen, että heille ilmestyy syksyn hortensiakuosi. Jos ihan pienen palan sitä saisin...


Nyt kun katselen tätä postausta, tämä tuntui jotenkin tutulle. Ai niin tein kesällä Sydäntalvi-trikoosta kotelolaukun. Klikkaa postaukseen tästä! Suosittelen kurkkaamaan se oli ihan mahtava postaus! 


Jos tykkäät blogini kuvista, niin voin kiittää valokuvaushaasteita kehittymisestä kuvaajana ja erityisesti  Pienen linnun blogia ja sen Makrotex-haasteita klik. Tiistaisin on siellä kuvahaaste ja nyt aiheena on syksyn merkit. Oma syksyn merkki on tämä syyshortensia. 


Askartelun ja ompelun iloa! 

25 kommenttia:

 1. What an adorable little thing, Teresa! And a plate for all the necessary small items. Beautiful & practical! Enjoyed your video too!:) I wouldn't think of glueing the pincushion, i am afraid, I would just make a ball and put it inside the cup!:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Zara! Thank you for good idea! Next time I'm going to make pillow ball too if I broke this one! This cup were already broken, so little bit clue won't do any harm. 😊💗💗📍

   Poista
 2. Onpa söpö! Mulla ei ole neulatyynyä, neulat on kiinni pienessä kangastilkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toimii varmasti se kangastilkkukin. Ennen jemmasin silmäneulan verhoon, josta se oli helppo löytää. 😂 Nuppareiden kanssa tulisi aika kirjavat verhot.

   Poista
 3. Oi nää ois niin söpöjä, varsinkin kun meillä ompelukamppeet on usein keittiössä oottelemassa tekijäänsä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, keittiö on kyllä hyvä paikka ompeluihin niin pääsee heti jatkamaan kun löytyy tilaisuus. Kiitti!

   Poista
 4. Kaunis ja käytännöllinen idea 💙Neulatyyny on tarpeellinen - silloin harvoin kun ompelen, nyt se huomaan kun mainitsit 🙂 Hortensian kukka näyttää kauniilta kuvissasi . Hatunnosto ahkeralle ompelijalle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! Tämä ompeluinnostus vain kiihtyy. Ostin raasun syyshortensian meidän etupihalle, mutta en keksinyt sille paikkaa. Onneksi siitä voi napsia kukkia kuviin ennen kuin sille kaivan montun.

   Poista
 5. Tosi ihana ohje! Mulla ei ole neulatyynyä, mutta ei ole neulojakaan. Ei ole tässä hulppeassa 24 neliössä tilaa ompelujutuille :-(

  Outi / Pisteitä Ruudulla
  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no ei varmaankaan ole tilaa millekään ylimääräiselle, mutta kun joulu on jo lähellä, niin toimisi lahjaideana kässäilyinnostuneelle.

   Poista
 6. Ooh, onpa suloinen neulatyyny, kerrassaan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On niin kiva laitella nuppareita, tuo on niin kiva.. olen muuten huomannut, että neulat tulee kerättyä heti talteen neulatyynyn myötä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Tavallaan oli onni, että kuppi oli mennyt rikki. 💗

   Poista
 8. Lopputulos on todella kaunis. Itsellä on edelleen tämä samainen työ kesken. En vaan millään saa valmiiksi sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joskus tosiaan se helpoin ja tarpeellisin antaa odottaa ja sit tekee jotain tosintyölästä ja tarpeetonta mielummin.. Mut hei, niin se vaan menee 😁

   Poista
 9. Suloisen pieni kahvikuppi ja kuinka näppärän jatkon hän elämälleen saikaan. Huippu idea.

  VastaaPoista
 10. Käytännöllinen , kaunis kierrätysjuttu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡