lauantai 16. joulukuuta 2017

Joululahjaideat kässähirmulle

Mitä haluaisin joululahjaksi?

Keräsin muutamia ihania juttuja joita itse kaipaisin joululahjaksi. Pienet käyttöön menevät ideat ovat niitä parhaimpia lahjoja ja ne tuovat iloa  pitkään. Uskon että moni muukin ompelun ja neulonnan ystävä saattaisi ihastua näihin.


KlompeLOMPE merinovillalanka

Tätä lankaa olisi ihana hypistellä ja neuloa vaikka yksi pieni takki ja pipo.  Sana KlompeLOMPE- on pyörinyt kauniin neulekirjan johdosta monen neulojan suussa ja onhan se hitti juttu! Ja ihanaa, että nyt löytyy lankaakin. Bongasin langan Lankakauppa Titityystä Toivolan vanhalta pihalta. Langat ovat neulojille aina ihana lahja, kunhan muistaa ostaa monta rullaa samaa laatua.

Titityyn koko kauppa on täynnä lankaherkkuja, joita moni on ihastellut taidokkaiden neulojien pitsihuiveissa.  Suuntaamme sinne vielä kurkistamaan muutakin joululahjatarjontaa. Onneksi Titityyllä on myös verkkokauppa, jos ette pääse Jyväskylään käymään. Tämä langan sävy hurmasi minut nyt täysin.

KlompeLOMPE merinovillalanka on tuttu nimensä mukaisesta neulekirjasta.  Kuva: Lankakauppa Titityy


KlompeLOMPE, Neuleita koko perheelle klik*

Olen nähnyt niin kauniita lapasia ja pipoja, että tämä kirja on melkein pakko omistaa. Kirjassa on kauniita ja yksinkertaisen näköisiä malleja ja itse imen inspiraatiota jo pelkästään kauniista kuvista. 

 Kirjan kirjoittajilta ilmestyy ihan uusi kirja viikolla 2  KlompeLOMPES Sommerbarn ja se on nyt ennakkotilattavissa. Sitä ei ole käännetty vielä suomeksi, mutta kaipa meistä jokainen osaa vähän norjaa.
KlompeLOMPE, neuleita kokoperheelle Kuva: AdlibrisNovita Koivu sukkapuikot 3,5 mm klik*


Näitä koivusta valmistettuja puikkoja on neulontaryhmissä kehuttu. Kevyet, kestävät ja ekologiset!

Vanhat puikkoni kulkevat vain lyhyen aikaa pesun jälkeen ja työ ei etene ollenkaan.  Näillä saattaisi homma luistaa mukavammin.
Novitan Koivu-puikkoja saa 10 -kokoon asti. Kuva: Novita

Teeleidin teetä, Kirsikkapuun katveessa


Olen ihastunut Teeleidin teehen. Se kuuluu niihin joululahjoihin, joita haluan antaa ja myös saada. Ihana pieni pala luxusta arkeen. Vihreätee pistää hyvin vauhtia päivään ja inspiroi. 
Teeleidin Kirsikkapuun Katveessa-teetä en ole koskaan maistanut, mutta se kuulostaa ihanalle. Vihreää teetä ja kirsikkaa siitä on pakko pitää. Kuva: Teeleidi


Kirjontakehys

Pääsin ompelubingoa pelatessani kokeilemaan käsinkirjontaa. Nyt näitä kirjontakehyksiä näkyy paljon myös sisustuksessa. Kehykseen voi laittaa mummin kauniin liinan tai lempikankaan ja sen voi asetella seinää koristamaan, silloin kun ei ole kirjontatyötä meneillään. 
Prym kirjontakehyksiä löytyy montaa kokoa Kuva: Ullaka

Sokrun Uni-trikoo, Ehta

Tämä on yksi vuoden kangasrakkauksia joka on jäänyt hankkimatta. Sokrun Uni on ollut niin monta kertaa ostoskorissa, että tuntuu kuin olisin tämän jo hankkinut kokoelmiini. Tätä metri tai 1,5 riittäisi hienosti.

Ehdalla on myynnissä myös sitä kaipaamaami kaavapaperia ja tukikangasta. On pakko myöntää, ettei mieheni kaupasta tuoma ruskea leivinpaperi enää riitä.


Toinen ostan/en osta- kangas on ollut Vimman Mystical Flowers .Uni on Sokrun Outi Virtasen suunnittelema kuosi. Kuva: Ehta
Paininjalkasarja ompelukoneeseen


En edes tiedä mitä kaikkea näillä voi tehdä, mutta kyllä on kova hinku kokeilla!  Siskoni lupasi minulle tämmöiset. Itseäni kiinnosti eniten vapaatikkaukseen ja nauhan ompeluun käytettävät jalat. En uskalla sanoa, oliko tämä hyvä idea vai ei, mutta tästä ammentaa postausaiheita pitkään.


Paininjalkasarja ompelukoneeseen. Kuva: Amazon


Mekkotehdas aikuisille-kaavakirja klik*

Minulla on paljon joustamattomia Marimekon kankaita ja täältä pitäisi löytyä niille mekkokaavat. Tästä kirjasta olen kuullut paljon hyvää.

Mekkotehdas Aikuisille-kirja Kuva: AdlibrisMitä sinä tarvitsisit joululahjaksi? Onko sinulla samoja toiveita?5 kommenttia:

 1. Todella kivoja lahjaideoita käsityöihmiselle!

  VastaaPoista
 2. Mekkokirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ... jos vaikka kesää kohti jossain vaiheessa tulisi jotain ommeltua!

  VastaaPoista
 3. Teeleidin teetä kyllä pitää maistaa, siitä on niin paljon kuullut kehuja :)

  VastaaPoista
 4. Mä en ole tänä vuonna oikein toivonut muutakuin uutta tietokonetta, ja sen sain jo isältäni ennakkoon! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡