torstai 4. tammikuuta 2018

Räyh! Kissapaita

Vanja Sean R-kissa ja käsityölahjojen uhri


Siskoni on joutunut käsityölahjojeni uhriksi jo monena vuotena. Tästä lahjasta olin kovasti fiiliksissäni. Lahja on  ompelemani Vanja Sean R-kissaneulospaita. Pommitetaanko sinua käsityölahjoilla vai oletko itse pommittaja? Tunnustan, olen käsityölahjapommittaja.




Rento kissaneule toimii farkkujen kanssa.  Kuviollisia neuleita on näkynyt viimeaikoina myös muotilehdissä. Onhan 90-luku niin vahvasti pinnalla.


Jouluaattona minua jännitti eniten miten paita sopi saajalle.  Olin niin fiiliksissä, kun joulupukki ojensi siskolleni pehmeän paketin. Onpa hienoa, että kissapaidasta tuli näin hyvä.



Ompelin siskolleni räyheän kissapaidan.


Joulun jälkeen pyörähdimme mummola käynnin yhteydessä katsomassa siskoa uudelleen ja kysyin voisikos kissapaidan vielä kuvata? Ei ollut aikaa silittelyille selittelyille ja pusero napattiin matkalaukusta suoraan rappukäytävään pikakuvauksiin.

 Ompelin siskolleni ensimmäisen ihan oikean neulepaidan. Kun näin tämän kuosin ensimmäistä kertaa ihastuin heti ja tiesin, että tämä olisi siskoni juttu.  Omassa kategoriassa neulos menee luxus-sarakkeen alle. Neuloksessa on tummansinisellä pohjalla oleva räyheä kissakuvio joka on kudottu Suomessa laadukkaasta luomupuuvillasta. Sitä ei myydä muuten kuin kotiompelijoille. Rento neulepusero oli mahtava kissoista pitävälle!

 Vanja Sean neuloksia löytyy Kuusi Collectivesta ja sain ompelubingopalkintona valita sieltä metrin. Huhkin öitä myöten 38 ompelubingoriviä joka riitti nipin napin 3. sijaan.  Palkinto oli helppo valita ja se oli tietenkin Vanja Sean R-kissa joka minulla jäi viime vuoden käsityömessuilta ostamatta. En siitä osannut vielä silloin tehdä mitään, mutta ihastus jäi.

Kurkkaa muut Vanja Sean neulokset tästä! Klik

Neulos on aika jämäkkää ja kaava-asiassa piti myös vähän soveltaa. Siskoa näin viimeksi kesällä, joten kokokin oli vähän hataran muistin varassa. Onneksi muistini piti ja kaava löytyi Suuri Käsityö-lehden numerosta 9/2017,   2 Poolo. Lisäsin puseroon vain resoria alareunaan ja  resorikauluksen poolon tilalle. Valitsin kooksi 38 ja se näytti juuri sopivalta rentoon paitaan ja melko joustamattomaan neulokseen.

Huolittelin saumat ensin saumurilla ja ompelin sen jälkeen vielä uudelleen ompelukoneella, muutenhan neuloksen ompelu ei juuri eronnut joustocollarista. Ihan suotta pelkäsin neuloksen ompelua. Paidasta tuli juuri sellainen, kun siskoni rentoilupaidat ovat yleensä!

Oli pakko sanoa, että paras joululahja oli minulle kun paita oli juuri sopiva ja saajalle mieleinen. Olin ihan fiiliksissä.

Näin jälkiteen ajateltuna olisi varmaan ollut järkevää ottaa Suuri Käsityö- lehden 4 numeron tilaus, eikä kärkkyä lehteä aina irtonumerona. Tosin mistä sitä tietää, jos lehdessä ei olekaan mitään kivaa?  Suuri Käsityö-lehden tarjoukseen pääsee tästä klik*








Räyheä tuo paidan kissa. Puserossa on meleeratut harmaat resorit, jotka tuovat paitaan vähän collegepaitamaista fiilistä. 




Siskoni on ollut se onnekas lahjansaaja näille minun kyhäelmilleni. Kerran virkkasin hänelle pronssinvihreästä langasta biletopin ja silloin inspiraationa oli Kylie Minougin Spinning Around. Ja hänen paketeista on löytynyt  melkein aina sukkia, lapasia ja huiveista  puhumattakaan. Voisi melkein sanoa, että hän on joutunut tahtomattaan käsityövimmaisen lahjojen uhriksi.

Nyt hienovaraisesti kysyin mitä mieltä hän on käsityölahjoista ja hän sanoi sen olevan ok. Onneksi siskoni osaa arvostaa käsintehtyjä asioita ja pahempia ylilyöntejä ei ole vielä tullut.  Joka joulu mietin, että käsityölahjat saattavat tuoda enemmän iloa antajalle. Ehkäpä se on parempi kuitenkin näin, kuin paketoida Made in China-kovamuovia ja villasukatkin onneksi kuluvat joskus puhki.


Saatko sinä käsintehtyjä lahjoja liikaa vai oletko niiden innokas antaja?

Innostuin tekemään joululahjoiksi monta merinovillavuorellista pipoa, reppuja ja kaulureita.  En tiedä miten muiden kävi. Menikö lahjat kaappien perukoille, lahjakiertoon vai ihan käyttöön? Nyt kun joulu on ohi jäi hiukan tyhjä olo. Mitä nyt sitten? Arvaa vaan, minulla on kolme uutta kässäprojektia kesken. 


Siskoni tykkäsi kissapaidasta ja minustakin se on hieno. Ihana Vanja Sean R-kissa! Ja ihana paita ja sisko. Kiitos! 



Huomasitko kokosin kivoja käsityöalennuksia tuonne oikeaan reunaan?  ---> 



20 kommenttia:

  1. Just huippu paita! :) Mä saan käsityölahjoja ainoastaan muoreilta :D niitä kuuluisia villasukkia... Äidiltä oon kyllä sitten ihan tilannut, esim virkattuja mattoja, mutta ne ei oo sillai ollut lahjalahjoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, mä olen varmaan tulevausuuden muori 😆. Virkatut matot ovat kyllä ihania, hienoa että äitisi osaa tehdä. Me saatiin sellainen häälahjaksi ja se on edelleen niin kaunis.

      Poista
  2. Täällä toinen käsityölahja pommittaja :) :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana paita...Olette kyllä ihan saman näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos! Olen kyllä kuullut, että meissä on vähän samaa näköä. Hih,.

      Poista
  4. Saan siskolta aika paljon käsintehtyjä juttuja ja se on ihanaa! Hän on taitava. :) Ihana toi paita <3

    x Charlotta
    x Charlotta Eve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa,että sinullakin on käsityölahjojen saajana noin ihana asenne. Ihana, että tykkäät💕💖 Kiitos!

      Poista
  5. Tosi hauska kuosi paidassa :D Mä en tainnut saada yhtään käsintehtyä lahjaa, vaikka olisin kyllä ilahtunut niistä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihana kissa! Oi harmi, ettei paketeista tullut. Sun pitää vinkata,niin saattaa tulla useammat villasukat!

      Poista
  6. Upea paita! Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnellista ja menestyksekästä vuotta sinullekin. Ihanaa, uusi vuosi ja uudet kujeet.

      Poista
  7. Aivan ihana collari :) Olet kyllä taitava!

    VastaaPoista
  8. Upeita kuvia ja suloinen malli.. kissapaita on huippu ja sopii kantajalleen♥
    Ihanaa alkavaa vuotta sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä kertaa oli pikakuvauksia rappukäytävässä. Voi kun tämä pimeä aika menisi nopeasti ohi. Ihanaa vuoden alkua sinullekin! 💖💖💕

      Poista
  9. Onpas kiva paita kuosiltaan ja malliltaan! Ja ihana, että itse tehtyjä lahjoja arvostetaan. Ite en juurikaan lahjoja enää tee, koska aikuisten kesken ei enää lahjoja jaeta eikä pieniäkään montaa ole. Miehelle tulee tehtyä yleensä villasukat, ja mielellään teenkin, kun tykkään niistä kovasti.

    Mukavaa maanantaita! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Joka vuosi me mennään tähän lahjajuttuun mukaan. Siskolle oli kyllä ommella ja varsinkin jos se on mieleinen. Villasukat ovat kyllä aina hyvä lahja! Meilläkin on pula ohuista villasukista.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡