tiistai 19. kesäkuuta 2018

Itsetehdyt liehukebikinit!

Ompelin Ponilettibikinit!


Ompelin Hellin Poniletistä liehukebikinit.  Näissä bikineissä on kaarituet ja ne tuntuvat hyvältä päällä. Ohjeet ja kaavat kaarituellisiin bikineihin löytyivät MakeBralta.  


Söpösti pinkkiä. Kiinnikkeenä on ihana tavalliset rintaliivikoukut ja kaulan ympärille menevät naruolkaimet. 


Uskaltauduin viimein rannalle uusissa bikineissä. Tiedättekö kun ajatuksissa kuvittelee miltä tulisi näyttämään ehkä vähän kullatuin kuvitelmin? Ja sitten vain toivoo, ettei kukaan huomaisi ja, että bikineissä olisi paljon enemmän kangasta? Ehkäpä omien bikineiden kanssa kävi vähän juuri sillä tavalla.

Ompelin itselleni kaarituetut bikinit Hellin ponilettilycrasta ja Makebran tarvikkein. Makebran kaavat ja tarvikkeet löytyy täältä! Klik   Lycra löytyy täältä klik! Tämä uusi lycra on oikein napakkaa ja hyvän tuntuista!

 Olen keväällä  nähnyt bikineitä joissa oli  sellainen kiva liehuke ja jotenkin se idea siirtyi myös näihin. Pohjana on sama rintaliiveissäkim käyttämäni malli ja tähän on ommeltu kuppien yläosaan kupit peittävä liehukekaitale kiinni. Viime vuotisiin nähden nämä bikinit valmistuivat jo nopsasti ilman turhia pähkäilyjä ja aikaa meni vain päivä.  Käytin liivitarvikkeista foamia, valkoista lycraa ja kuminauhoja. Bikineistä tuli tukevat kun liiviosaan tuli tuplalycra poniletistä ja valkoisesta lycrasta.  Kuvasin viime kesänä videon ja siinä käydään läpi miten kaarituelliset liivit ommellaan. Kurkkaa linkki tästä klik.




Hellin Poniletti on ihan mahtavan näköinen bikineissä ja odotin niin paljon miltä ne tuntuisivat ja näyttäisivät päällä. Päällä ne tuntuvat juuri mille pitääkin, sopii ja istuvat Mutta ongelma, ei ole bikineissä. Ehkäpä pitää saada rusketusta enemmän tähän t-paidan piirtämään valkoiseen kehoon. Naurattaa ja itkettää samaan aikaan. Pidetään peukkuja, että päästään vielä rannalle ottamaan aurinkoa. Mietin vielä jos lyhentäisi liehukkeita vähän tai jos ne ompelisi kiinni kuin yllä olevassa videossa. Tämä ajatus jäi kesken kun oli jo kiire rannalle.


Bikinihousuissa käytin SK 5/2018 bikinihousukaava jota pitää muokata vielä. Ne eivät tunnu oikealle ja pidemmän ajan kuluttua housut muistuttavat takaa tangoilta. Niissä on vielä liian kireä kuminauha ja se tekee valkoiselle mahalle oikein hauskan pelastusrenkaan. Tämä on hyvä muistaa kun mittaa sopivaa kuminauhaa.


Huomasitteko, että Jujunalle on tullut myös bikinitarvikkeita ja kaavoja? Nyt olisi juhannuksena yhteisompelusaiheena uimapuku. Ehkäpä kokouikkari voisi olla hieman armollisempi vaihtoehto. Meinasitko sinäkin hypätä pois mukavuusalueelta ja vähän repäistä?

Jos haluat nähdä miltä bikinit näyttävät kuva löytyy blogin facebookista klik. Saa tykätä!



Lycra on siitä mukava materiaali ettei sen reunoja tarvitse kummemmin huolitella. Riittää, että leikkuujälki on siiti. 

Käy kurkkaamassa lisää tästä Jujunan juhannuksen yhteisompelusta täältä!klik 


12 kommenttia:

  1. Voihan Poniletti! ♥ Olet kyllä taitava. Tämä on minunkin suuri haave, ei ehkä bikinit, mutta itse tehdyt liivit ja alushousut kylläkin. Kesäloman kunniaksi, kun olen siivonnut työhuonettani, tilkkuja ainakin olisi vaikka ja kuinka... :D

    Mukavaa alkanutta juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa juhannusviikkoa sinnekin! Kiitos, nyt on alla jo yhdet rintaliivit ja kahdet bikinit. Vaikeinta on keskittyä ohjeisiin ja nyt kun jo tietää mitä tekee se on jo helpompaa. Toivottavasti löytyy tilaa rintsikkaprojektiin! Varo vaan nälkä kasvaa syödessä. 💕💕💕

      Poista
  2. Upea kuosi! Täydellinen biksuihin. Sait varmaan täydellisesti itsellesi istuvat? -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muokkasin kaavaa niin nyt istuvat hyvin. Ja testattu jopa vesiliukumäessä. Kiitti!

      Poista
  3. Ihanat bikinit! En ole jotenkaan tullut ajatelleeksi, että tokihan bikineitä ja uikkareitakin voi näppärä kätinen ihan itse tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ei ne ensimmäiset helpot olleet, mutta nyt jo sujui paremmin. Kiitti!

      Poista
  4. Hienothan ne on. Ihailen teitä, jotka noin vain loihditte itse vaatteita. Hienon hieno taito.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paljon! Ompelin tytöille myös tiimiuikkarit samasta kankaasta.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitti ihanaa kesää sinnekin! Nyt ei tosin ole bikinikeli! 💕💕

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡