keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Puff-virkattu pikkulaukku

Ihanuuksia Mollie Makes-lehdestä


Mollie Makes-lehdestä löytyi ihana virkkausidea. Virkkasin kauniita Puff-silmukoita lehden ohjeilla. Tässä vinkki pikkulaukun virkkaukseen.Virkattu pikkulaukku pääsi heti käyttöön. Tänne voi laittaa mummilta saamia namirahoja ja ne pysyvät hyvin tallessa vuoritetussa vetoketjupussissa. 


Näin Mollie Makes-lehdessä ihanan iltalaukun jossa laukun kuvio oli ihanaa virkattua pampuloista Puff-pintaa. Kuvio näytti tosi vaikealta ja hankalalta etten aluksi uskaltanut edes lukea ohjetta. Lopulta kuitenkin ohje alkoi koukkuttamaan salakavalasti ja huomasin koukkuavani sitä kuin vanha tekijä. 

Lehdessä oli hyvät ohjeet virkkaamiseen ja ohjeissa selitettiin kuvien kera nuo silmukat, että pääsin helposti kiinni ideasta. Yllättävän helppoa oli nostaa lanka koukulle hakea uusi silmukka koukulle, kiertää lanka ja lopuksi vetää silmukat yhteen. Silmukan oppi lopulta nopeasti. Ohje löytyy englanniksi täältä! Klik


Tietenkään minulla ei ollut työhön sopivaa lankaa, vaikka hamsterin kätköt pursuavat lankoja joka lähtöön. Päädyin lopulta virkkaamaan pussini Dropsin Safran-puuvillalangasta. Sitä saa täältä Klik*  Sitä meni 1,5 kerää. Suunnittelin neulovani langasta Gugguu- pipoja, kun se on niin sileää ja pehmeää. Virkkuukoukkuna oli 2,5 koukku. Se nyt sattui ensimmäisenä löytymään käsiin.  Minulla oli kiire saada jotain virkattavaa junamatkalle. 


Virkkasin ensin 36 silmukkaa ja sitten 4 kerrosta kiinteitä silmukoita. Tämän jälkeen virkkasin rivin niin, että kahteen ensimmäiseen silmukkaan tuli puffi, sitten kaksi ketjusilmukkaa ja sitte puffi ..jne kerros loppuun. Ja siten seuraavalle kerrokselle tuli puffit ketjusilmukoiden kohdalle ja taas kaksi ketjusilmukkaa ja sitten taas puffi ja kerros loppuun. Virkkasin pussin pitkäksi liinaksi 30 puffi-kerrosta ja molempiin päihin 4 ks kerrosta. Käänsin liinan kahtia ja virkkasin reunat yhteen.

Pitkä hihna on virkattu, että se koostuu riveistä joissa on kolme puffia ja lopuksi nämä on virkattu sivuista yhteen.


Ompelin vuoripussin ompelukoneella ja siihen valmiiksi kiinni vanhan vetoketjun. Vuorena on Pentikin puuvillaa.  Sitten ompelin käsin vuoripussin virkatun laukun sisäpuolelle vetoketjun kohdalta ja alaosasta. Tähänkin oli ohje Mollie Makes-lehdessä.Virkattuun pikkulaukkuun tuli vuori Pentikin puuvillasta. Vetoketju on kierrätetty ja kulkenut mukanani monessa muutossa. Ihan juuri tätä varten. 


Puff-virkkaus on kaunista, mutta se vie paljon lankaa. Tähän kannattaa varata pari kerää. Olipa ihanaa löytää virkkaus joka lopulta tuli valmiiksi asti. Samaa ideaa voisi käyttää myös penaalissa ja tietenkin tehdä vaikka sen iltalaukun ohjeen mukaan. Ja varsinkin tupsujen kanssa.

Niin millainen oli tämä uusi Mollie Makes-lehti? No olihan se iha herkullisen söpö ja siitä kumpusi lisää inspiraatioita. Oli pakko ostaa huopaa Bambia varten. Ai mitä bambia? No kurkkaa lehdestä.


*Mollie Makes-lehti saatu toimitukselta

  Laukusta tuli ihana. Niin söpö yksisarvismekon kanssa. Kuosi on Mieli-designin Myytti. Ostin sen Pipoiksi.fi:stä.10 kommenttia:

 1. Ihana laukku söpölle tyttöselle! 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 2. Voi, miten hieno laukku pikkuneidollle. Ja värikin on niin kiva. Sopii hienosti tuon mekon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tämä taisi olla nyt oikea pinkki :) kiitos Tuula!

   Poista
 3. Onpa ihastuttava! Ja niin on mallikin!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihastuttava laukku! todella söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöisiä söpöille. Tämmöinen penaali olisi ihana myös.

   Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡