tiistai 14. helmikuuta 2017

Skotlantilaisia murokeksejä hapankirsikkatäytteellä

Sydämellistä ystävänpäivää!


Kokeilin miltä tuntuisi tehdä itse skotlantilaisia murokeksejä. Jauhoiset ja kuivakat keksit saivat sisälleen hapankirsikkasydämen. 


Kauniita tulppaaneja!

Laitoin keksit esiin itse tekemälleni keramiikkatarjottimelle.  Aika suloisia.


Ystävän päivän kekseissä on ihanan pehmeän sokerista skotlantilaista pikkuleipätaikinaa ja sydämenä sisällä happaman makeaa hapankirsikkahilloa. Herkullisen hyvää!  Oli kokeiltava kolmen ainesosan skotlantilaisia murokeksejä, kun mietin mihin Foodinilta saamaa hapankirsikkaa oikein käyttäisin. Keittelin kuivatuista raaka hapankiraikoista hilloa keksien väliin. Niin makuhermoja kutkuttavaa tuo hapankirsikka.

Täytyy sanoa että keksit tarvitsevat ehdottomasti voita, mutta oli tehtävä ne kuitenkin maidottomana. Keksi on kyllä hurjan jauhoinen, mutta yhdesä kirsikan kanssa se on ihan passeli.

Ihana kun tulee erilaisia mielitekoja ja tämän keksin valmistus oli kyllä sellainen.

Ennen kuvien ottoa osa kekseistä katosi mystisesti. Keitin pannullisen Teeleidin Pink Dreams-vihreää teetä. Täytyisi muistaa vielä ystäviä.




Skotlantilaisen murokeksin resepti

Ainekset:

1, 5 dl vehnäjauhoa
3/4 dl voita
0,5 dl sokeria

Valmistusohje:

Sekoita pehmennetty voi ja  sokeri sekaisin vaahdoksi ja lisää jauho.
Kauli sitkeä ja paksu taikina ja leikkaa siitä muotilla sydämiä.

Laita leivinpaperin päälle uunipellille.

 Paista uunissa 175 asteessa, noin 15 - 20 min. Keksiin tulee hieman tummepaa reunoille ja uunista leijailee hyvä tuoksu.

Ota uunista ja ripottele päälle sokeria.


Kirsikkatäyte:

1 dl hapankirsikoita
2 dl vettä
1 dl sokeria

Anna kirsikoiden liota ennen keittämistä.  Keitä kirsikat pehmeiksi, lisää ajoittain vettä. Muussaa kirsikat sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä kasaan. Jos makuusi liemi on edelleen liian hapanta lisää sokeria.

 Laita täyte keksien väliin vasta keksien paiston jälkeen.

Täytyy kokeilla tehdä tästä kakkutäyte joskus.



Äitini toi meille tulppaaneja ja Pieni askarteli suloisen keiju-kortin.  Mieskin yllätti ja  sain lahjaksi raakasuklaata ja pullon Happy Joe-siideriä. ♡



Ihanaa ystävänpäivää! ♡♡♡

Pikkuleivät katosivat yksitellen! 



Tänään ystävänpäivänä Reimaklubilaiset saa vielä 10% alennuksen alehintoihin. Talvilomalle saisi nyt pukuja edullisesti.

6 kommenttia:

  1. Keksit näyttävät niin somilta ja herkullisilta! Ihanaa Ystävänpäivää sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne kyllä olivatkin. Teki mieli keittää lisää teetä ja syödä kaikki. Onneksi keksit ovat niin tukuisia, ettei kaikkea tarvitse syödä kerralla. Ihanaa ystävänpäivää! <3

      Poista
  2. So cute biscuits, and a lovely atmosphere you have created - fresh and cozy!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Zara and those were quite easy to make too.. Thank you for that you noticed. Yes! Light is back! I just love this nordic light and it makes everything more beautiful and gives just that lovely atmosphere. <3 <3

      Poista
  3. Suloisia keksejä. Ja taas ihana kuppi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen viime aikoina juonut paljon teetä ja kuppikin on kulkenut kuvissa. ♡♡ Olin jo vastaamassa kommenttiisi, mutta en ymmärrä miksi en painanut julkaise nappia. Kiitos Nelli ja ihanaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Tiedätkö miten ihanaa on saada viestiä? Siis ihanaa! Odota hetki yritän vastata mahdollisimman pian! Tosin nyt voi mennä useampikin hetki. Kädet vähän täynnä.

♡♡♡